Visa utbildning.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en utbildning. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen.

Management 3.0

Edument
Kort om utbildningen
2 dagar
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information! - Distans
Onlineutbildning
   
Distans, Rikstäckande
Bygg framtidens organisation

Kursbeskrivning

Ledarskap är inte bara chefernas ansvar. Det är allas ansvar. Alla leder vi på något sätt! Management 3.0 är den ledande modellen för agilt ledarskap och denna kursen grundar sig och leds av vår licensierade Management 3.0 facilitator. 

Målgrupp

Viljan att arbeta och utveckla sitt ledarskap.

Kursinnehåll

Under kursens två dagar går vi igenom 8 moduler

Agilt Ledarskap
Systemutvecklare har jobbat länge med agila metoder men vi blir hela tiden fler ledare som säger att vi är agila. Vad är agilt ledarskap och hur skiljer sig det mot traditionell organisation? Vad blir chefens roll i en agil organisation?

Komplexitetstänkande
Vad är komplexitetstänkande och varför för fungerar agil utveckling?

Ge kraft åt individen
Människor är de viktigaste delarna i en organisation och ledarna måste göra allt de kan för att hålla dem aktiva, kreativa och motiverade. Vad har vi för drivkrafter? Vad motivera oss? Vad har vi för grundläggande behov?

Bemyndiga teamen
Team kan självorganisera och detta kräver ansvar, befogenheter och förtroende från ledningen. Vilka förutsättningar gäller och vad har vi för utmaningar? Hur fungerar det med styrning och delegering? Hur visas förtroende?

Att sätta ramar
Självorganisering kan leda till vad som helst. Det är därför nödvändigt att skydda människor och delade resurser samt att ge människor ett tydligt syfte och definierade mål. Hur lyckas vi med det och vilka verktyg kan användas?

Utveckla kompetens
Team kan inte uppnå sina mål om medlemmarna saknar kompetens och därför måste chefer/ledare bidra till utvecklingen av kompetensen. Hur gör vi?

Odla strukturer
Många team verkar inom ramen för en komplex organisation och därför är det viktigt att skapa strukturer som underlättar kommunikationen. Vilken organisationsstruktur fungerar i en agil organisation? Hur tänker vi kring generalisering vs specialisering?

Change Management 3.0
Change Management, förändringsledning, är något alla organisationer kämpar med. Är man inte under utveckling är man under avveckling och därför gäller det att jobba med ständig förbättring. I praktiken innebär detta att chefer/ledare ska agera som “change agents” och utveckla organisationen. Hur gör vi organisationen agil? Hur får vi medarbetare att vilja utvecklas? Hur få vi kunderna att acceptera agil metodik? 

Kursledare

Björn Lindell, agile coach och licensierad Management 3.0 facilitator.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Management 3.0, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 9 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
5 av 5
Kursdeltagare
(5)
5 av 5
Kursdeltagare
(4)
4 av 5

Edument

Edument


Varmt välkommen till Edument!

Vi hjälper företag och startups med komplexa mjukvaruprojekt och tar fram morgondagens kurser inom mjukvaruutveckling. Vad kan vi hjälpa dig med?Edument AB grundades 2010 i Helsingborg av Acke Salem och Tore Nestenius. De möttes för första gången på en konferens där...


Läs mer om Edument och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Edument

Kullagatan 21
252 20

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,3)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 1312 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar