"Förändringen går snabbt och vi assistenter måste hänga med"

Företagsuniversitetet

Företagsuniversitetet Reportage

"Förändringen går snabbt och vi assistenter måste hänga med"

Åsa Liedgren är Executive Assistant på Sustainable Banking på SEB. Hon gick utbildningen ”Executive Assistant 2025” hösten 2020.

- Jag har kollegor som har gått utbildningar på Företagsuniversitetet förut och de tipsade mig om utbildningen ”Executive Assistant 2025”. Vi har många interna utbildningar inom SEB, men ingenting specifikt för min yrkesroll. Jag gillade upplägget och att innehållet var skräddarsytt för oss erfarna assistenter. Och så lockade möjligheten att få utbyta erfarenheter och nätverka med assistenter i andra branscher.

- Hela utbildningen var jättebra! Särskilt uppskattade jag dagen med Bob Dignen som handlade om internationell kommunikation och kulturskillnader. För mig som rest mycket i jobbet och har internationella kontakter kändes det både relevant och lärorikt. Men även de första dagarna om ledarskap och självledarskap har gett mig ett nytt perspektiv på hur jag arbetar och hur jag kan sätta upp ”meningsfulla mål” och strukturera mitt arbete på ett ännu smartare sätt.

- Dagen med Mats Erwald om att förstå affären och det internpolitiska spelet och den avslutande dagen med Eva Åberg som handlade om trender och livslångt lärande var också mycket intressanta och givande. Evas dag var lite av en aha-upplevelse, det gav mig en kick att få tänka lite utanför boxen.

- Eftersom läget är som det är fick vi gå hela kursen online och det gick verkligen över förväntan bra. Tekniken fungerade utan problem och vi fick möjlighet att diskutera och utbyta erfarenheter online. Det man saknar är väl småpratet med kurskamraterna under pauserna och luncherna. Men vi ska träffas i vår (eller när omständigheterna tillåter) igen på Företagsuniversitetet över en föreläsning och en gemensam middag. Och vi har skapat ett digitalt nätverk.

- Till någon som funderar på att anmäla sig till ”Executive Assistant 2025” skulle jag vilja säga att utbildningen ger ny energi, en större förståelse för yrkesrollen och insikt i det egna arbetet. Utvecklingen går fort och vi assistenter måste hänga med, vi måste med på tåget. Man får aldrig sluta vara nyfiken.Läs mer om Företagsuniversitetet

Beställ mer information


Beställ information

Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med Företagsuniversitetet och veta mer om deras utbildningar.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.