"En utbildning helt rätt i tiden"

Företagsuniversitetet

Företagsuniversitetet Reportage

"En utbildning helt rätt i tiden"

Varför ska man gå Krisledning - diplomutbildning, Lars Zetterström, kurssamordnare?

– Därför att det här är en utbildning som ligger helt rätt i tiden. Den är på 2x6 dagar och ger grundläggande teoretisk kunskap om krisledning och kriskommunikation men även fördjupad insikt om hur man som person påverkas vid en kris.

– Vi kommer att gå på det teoretiska djupet men även genomföra olika övningar med eskalerande utformning, för att dels på ett lättsamt men lärorikt sätt öka kunskapen om hur alla involverade ska agera vid kriser, dels öka förståelsen för vilka typer av krisövningar som finns och hur de kan användas i den egna organisationen.

– Utbildningen ska bygga på deltagarnas allmänna kunskap om krishantering samtidigt som de får ett ovärderligt erfarenhetsutbyte med andra och kursledarna är naturligtvis handplockade specialister.

Vad ingår i utbildningen då?

– Det är sex block; grundläggande krisledning, individen och roller, krisledningsorganisationen, krisledning i praktiken, kriskommunikation och krisövning. Det handlar mycket om strategisk, operativ och taktisk ledning, styrande dokument, checklistor, hur ett krisledningsrum ska vara utformat, stabsmetodik och risk-, kris- och kontinuitetshantering och planering. 

Vem riktar sig utbildningen till?

– Den riktar sig till alla som kommer att involveras i en krisledning i såväl kommuner, landsting och myndigheter som företags och koncerner. Den kommer att vässa krisledningskompetensen avsevärt!Läs mer om Företagsuniversitetet

Beställ mer information


Beställ information

Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med Företagsuniversitetet och veta mer om deras utbildningar.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.