Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Filtrera efter
Utbildningsform
HR
Plats
Visa alla filter
Visar 1-25 av 171 träffar
1
2
3
4
...
7
Annonser

Populära platser

Artiklar inom HR

Reportage inom HR

Vanliga frågor

 • En HR utbildning har såklart olika syften beroende på vilken utbildning du går. Syftet kan i ämnesspecifika kurser vara att stärka din kompetens inom ett specifikt område inom HR. Men det finns också utbildningar som behandlar hela ämnet och som kan ge dig en möjlighet att börja jobba med HR eller att avancera din karriär inom HR.

 • Vanliga ämnen som behandlar under en HR utbildning är:

  • Attrahera personal och rekryteringsprocessen
  • Medarbetarutveckling
  • Mångfald
  • Lönesättning
  • Lag och arbetsrätt
  • Arbetsgivaransvar och medarbetaransvar
  • Kompetensutveckling
  • Svåra samtal och konflikthantering
  • Medarbetarundersökningar
 • Det finns HR utbildningar på universitetsnivå men det erbjuds också ett stort urval av andra former av vuxenutbildningar, både korta och långa. Utbildningar inom HR bedrivs platsbudet såväl som på distans. Området är brett och det finns alternativ för dig som vill stärka kompetensprofilen inom ett specifikt område eller lära dig yrkesområdet från början.

 • HR-branschen har expanderat mycket under de senaste årtiondena från att mest handla om att rekrytera, sätta löner och hålla ordning på arbetslagstiftning, till att innefatta betydligt mer. Det är något som syns på arbetsmarknaden också, där framtidsutsikterna för arbete inom HR är goda. Vill du läsa mer om kompetenser som efterfrågas av arbetsgivarna så kan du läsa mer här.

Mer om Utbildningar inom HR

Tycker du om att jobba med människor och är intresserad av personalfrågor? Då kan HR vara något för dig!  De som jobbar med HR arbetar med personal, det kan innebära att man får syssla med allt från rekrytering till arbetsmiljö på en arbetsplats. Det är upp till de som arbetar med HR att se till att personalen trivs och presterar på arbetsplatsen. 

Ett flertal studier bekräftar kopplingen mellan duktiga och engagerade medarbetare med ett företags framgång Detta har på senare tid uppmärksammats mer och mer och lett till att många företag omstrukturerat sina HR-avdelningar.

En utbildning i HR bör vara verklighetsförankrad

Framgången och effektiviteten i ett företag beror på varje anställds prestation. En utbildning i HR lär dig att förstå rollen som personalvetaren har. Du lär dig förstå kopplingen mellan de anställdas effektivitet och den motivation och samhörighetskänsla de har med de värderingar och mål som företaget står för. Den centrala frågan är oftast hur stor motivationen är för att bidra till företagets framgång. En utbildning i HR ger dig kunskap i hur rekryteringen bör anpassas efter nuvarande anställdas inställning till företaget och hur du kan förbättra den allmänna arbetsmiljön och tillfredsställelsen i arbetsuppgifter.

Vem ska jobba med HR?

Då HR-arbete till stor del handlar om att hantera anställda och relationer är det viktigt att man tycker om att arbeta med människor. Det ingår till viss del att hantera konflikter, därför bör man vara bekväm med att medla och hantera tuffa situationer. Det är även bra med ett intresse för organisation och att arbeta strategiskt med utveckling.

Varför gå en utbildning i HR?

En utbildning i HR är särskilt viktig i dagens läge på grund av regelbundna förändringar i arbetsrätten vilket i sin tur påverkar företagens rekryteringsprocesser. HR-anställda måste ha kunskap om nuvarande arbetslagar och få regelbunden utbildning i det. Det är få yrkesområden som kräver så mycket flexibilitet som HR. Här på utbildning.se har vi samlat Sveriges främsta utbildare inom Human Resources och vi tror att du kan hitta en utbildning här som passar just dig.

Lycka till!