Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Projektledarguiden

Projektledarguiden

Intresserad av projektledning? Funderar du på vad det skulle innebära att arbeta som projektledare och vill du veta vad som krävs för att lyckas i rollen? Då har du kommit helt rätt!

Projektledarguiden är uppdelad i en serie av tolv fristående artiklar i ämnet projektledning. Oavsett om du är ny som projektledare eller har några år på nacken vågar vi lova att du kommer hitta något att lära dig. Kanske är du sugen på att lära dig hur man sätter ihop en effektiv projektgrupp och hur man egentligen skriver en projektplan. Eller så vill du helt enkelt bara få nörda ner dig i Gantt-scheman och sedan ta reda på vilken projektledarcertifiering du ska skaffa dig. Kanske är du bara ute efter lite inspiration. Glöm i så fall inte att kika in vår artikel om de bästa böckerna om projektledning. Trevlig läsning!

Senast uppdaterad: 05 maj 2020
Senast uppdaterad: 2020-05-05

7 smarta tips för projektledare

Vi har skannat av himmel och jord för att samla stoff till sju smarta tips för hur du lyckas med dina projekt. Med dessa hoppas vi kunna ge dig bättre förutsättningar att hantera projekt i framtiden. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-05

Vad är projektledning och vad gör en projektledare? 

Att arbeta i projekt är något de allra flesta har eller kommer att stöta på i arbetet. Men vad är projektledning, vad gör en projektledare och hur fungerar det egentligen att arbeta i projektform?

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-07

Gantt-schema – allt du behöver veta

Ett Gantt-schema är ett populärt sätt att visualisera tidslinjen i ett projekt. I Gantt-schemat är projektets olika aktiviteter utfördelade på en tidsaxel så att du enkelt kan få en överblick över hela projektets livslängd.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-05

Följa upp och utvärdera projekt - det här ska du tänka på

Projektet är avslutat och det är dags att utvärdera hur det gick. Men hur gör man egentligen en korrekt utvärdering av ett projekt? Vad ska man tänka på och vad ska ingå i en slutrapport? Här är 5 frågor som bör ingå i varje projektuppföljning.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-07

Bra böcker om projektledning – inspiration för projektledare

Vill du bli en ännu vassare projektledare? Här har vi samlat 5 böcker som kan inspirera och utveckla dig i din roll. Både för dig som nyligen klivit in i projektledarrollen och för dig som är erfaren projektledare.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-07

Projektbudget – så räknar du hem ditt projekt

Hur sätter du en lyckad projektbudget? För att kunna avgöra om ett projekt kommer bli lönsamt och för att kunna jämföra mellan olika alternativ, måste du göra en kalkyl över projektets olika kostnader. Här ger vi dig koll på 7 viktiga steg som ingår i budgetplaneringen för ett projekt.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-06

Hur blir man projektledare och vad kännetecknar en bra projektledare?

Som projektledare bär du det huvudsakliga ansvaret för att ett projekt rullar framåt inom sin budget och tidsram. Men hur blir man egentligen projektledare och vilka egenskaper kännetecknar en bra projektledare? Här hittar du svaren!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-07

Hur sätter man ihop en effektiv projektgrupp?

Vad ska man tänka på när man sätter ihop en effektiv projektgrupp inför ett projekt? Vilken roll spelar personlighetstester? Hur förändras gruppen med tiden, och hur kan man mäta resultaten? Dessa, och flera andra frågor reder vi ut i denna artikel. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-07

5 saker du aldrig ska göra som projektledare

Vi har tagit fasta på de fem saker du aldrig bör göra som projektledare. Känner du någon som har tagit till sig dessa vanor, eller är det till och med så att du själv känner dig träffad?

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-07

Så skriver du en projektplan

Projektplanen är det viktigaste dokumentet i ett projekt. Med en väl genomarbetad projektplan säkerställer du att planering, strukturering och kommunikation mellan alla parter som är involverade i projektet fortlöper smidigt. Men hur skriver du egentligen en bra projektplan?

Läs mer

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!