Visa utbildning.se som: Mobil
Visar 1-25 av 38 träffar
12

Mer om Utbildningar för ledarskapsutveckling

Vad är ledarskapsutveckling? Egentligen är det precis vad det låter som, utveckling av dina egenskaper att leda. En viktig egenskap för en remarkabel ledare är att kunna centrera prestationerna, av dem du leder, kring olika mål och delmål. Moderna organisationer har ofta mål och resultat som ett sätt att mäta effektivitet. Med ledarskapsutveckling kan du inte bara lära dig ta fram vettiga mål utan också inspirera folk att nå dem med bravur!

En ledare som inte är bra på att kommunicera är förmodligen i stort behov av ledarskapsutveckling. Att kunna kommunicera och vara tydlig med vad som behöver göras och hur det ska göras är därför en superviktig egenskap hos effektiva ledare.

En bra ledare bör ha massor av olika egenskaper som: strategisk, kommunikativ, pedagogisk, lyhörd, ödmjuk och många fler. Du förväntas kunna allt och svara på allt, vilket förstås inte alltid är möjligt. Genom att utveckla ditt ledarskap blir du en bättre ledare, du stärker dina svaga sidor och lär dig helt nya.

Varför ska du överväga en ledarskapsutvecklingsutbildning?

En kurs i ledarskapsutveckling passar många olika ansvarsområden och dig med varierande erfarenhet av rollen, som exempelvis chef eller projektledare. Om du leder projekt på din avdelning kan det vara bra med en kurs i ledarskapsutveckling, för att hantera att slungas från kollega till ledare. Samtidigt som det finns andra utbildningar för dig som har flerårig erfarenhet av ledarskap, men känner att du behöver utveckling på något område av ditt ledarskap.

Utbildningarna fokuserar på att lära dig hantera de olika aspekterna av ansvar och kommunikation. Utmaningen för många ledare är att veta när man ska släppa ansvar och när man ska ta mer. En svår balansgång. Med ledarskapsutveckling blir du bättra på detaljerna kring att leda, du förbättrar dina befintliga kunskaper och utvecklar nya.

Vad brukar ingå i ledarskapsutveckling?

En kurs i projektledning ger dig sannolikt mer kreativa färdigheter. Du får lära dig driva människor och fokusera kring satta mål. I en ny som chef-utbildning ligger mer fokus på chefsrollen och vad det ansvaret innebär, exempelvis medarbetarsamtal, riskanalys, budgetering m.m. Det är viktigt att du väljer en utbildning som passar just det ledarskap du behöver utveckla.

Detta är några vanliga programpunkter som förekommer i utbildningar inom ledarskapsutveckling.

  • Planering och strategisk uppföljning av mål.
  • Situationsanpassat ledarskap.
  • Svåra/jobbiga samtal med kunder eller medarbetare.
  • Aktivt lyssnande med effektiv feedback.
  • Hur du som ledare får andra människor att växa och utvecklas.
  • Kommunicera tydligare, med rätt tankesätt och enkla verktyg.
  • Effektiv projektledning.
  • Hur man skapar samhörighet och bygger bra team-känsla.

Du bestämmer hur högt du vill nå, hur bra du vill bli. Låt kompetensutveckling bli ett sätt för dig att ta dig runt hinder. Sluta följa och led dig själv mot nya utvecklingsmöjligheter!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
Vässa kompetensen med Hjärtum Ut...

”Bästa utbildning jag varit på, alla kategorier.”

"Nyvunnen kunskap, nya verktyg, bra exempel, dialog, balansen teori-praktik."

 Vilka säger så och om vad?

Läs mer
Alla blev mycket bättre när ledn...

Hur kan man fortsätta utvecklas vidare som ledare? Programmet Ledarskapsarenan från Day2Day Leadership fick stor betydelse för Anders Wall.

Läs mer
Certifierad Coachutbildning – Co...

–  Coachutbildningen innebar en livsförändring för mig, därför var det lätt att välja CoachCompanion även för PCC. De hade stor kompetens och vann mitt fulla förtroende, berättar Anna Palm.

Läs mer
Wenell Management AB

Wenell har följt upp vad kursdeltagarna tycker efter att de har hunnit att provat de nya kunskaperna i verkligheten. Läs resultatet fån Wenells effektvärdering 2016.

Läs mer