Utbildning inom chefsutveckling

För att toppen aldrig är nådd

En uppskattad ledare är någon som lyssnar och som ger sina anställda stort utrymme att arbeta självständigt och att utvecklas. Men det är minst lika viktigt att med fast hand kunna leda personalen i rätt riktning. Lär dig mer under en chefsutvecklings-kurs.
Visar 1-4 av 4 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-4 av 4 träffar

Vilka egenskaper har en bra chef?

Chefer finns på flera olika ansvarsnivåer, och vem som lämpar sig som ledare varierar därför. Men generellt finns vissa egenskaper som kan vara extra bra att ha om du vill bli en duktig och uppskattad chef. Naturligtvis måste du vara effektiv, professionell och driven för att kunna leda företaget och personalen rätt. Men mjukare värden som lyhördhet och ödmjukhet är också viktiga. Att kunna ge positiv uppmuntran när den är berättigad och konstruktiv kritik när den behövs, är ovärderligt för en bra ledare. Gränsen mellan chef och kollega är ibland skarp, ibland mer flytande, beroende på företagets storlek och personalstyrkans dynamik. Men oavsett hur du vill bli sedd är det viktigt att din personal respekterar dig liksom du respekterar dem. Som chef vill du förstås undvika missförstånd och irritation på grund av dålig information, och därför är konkret och väl anpassad kommunikation också en ovärderlig komponent i ditt ledarskap.

Varför är det viktigt att vidareutveckla sig i sin yrkesroll som chef?

Att satsa på sin vidareutveckling är extra viktigt som chef, eftersom det är du som ska vara förebilden för dina medarbetare. Du som chef vill förmodligen ge dina anställda chansen att då och då fortbilda sig, för att kunna få förnyad arbetsglädje och i förlängningen prestera bättre på jobbet. Detsamma borde de kunna kräva av dig som ledare, och därför är det alltid en bra investering att satsa på din chefsutveckling, oavsett om du är ny eller erfaren. Att vara chef innebär att du dagligen ställs inför en mängd olika utmaningar och problem som måste lösas omgående. Att lita på sig själv och sin kompetens är bra, men att vara ödmjuk nog att våga utvecklas är ännu bättre. På en kurs i chefsutveckling får du träffa andra som liksom du vill bli ännu bättre ledare, och att utbyta erfarenheter med dem kan vara oerhört givande. Efter att ha avslutat en kurs kommer du med all säkerhet tillbaka till jobbet stärkt i din yrkesroll, och inspirerad att pröva dina nya kunskaper.

Vad kan man få lära sig under en kurs i chefsutveckling?

Det finns många kurser att välja bland för chefer, både för dig som är ny och för dig som har lång erfarenhet av ledarskap. Genom att gå en kurs i chefsutveckling får du verktyg att förbättra ditt ledarskap och att leda personalen på ett mer effektivt sätt. Du kan få lära dig hur du kommunicerar bättre, hur du inspirerar din personal att optimera sina resultat, hur du skapar en trivsam arbetsplats samt vilka styrkor och svagheter du besitter och hur du bäst hanterar dem. Du kan också få lära dig hur du sätter tydliga mål, hur du på bästa sätt planerar och prioriterar arbetet, hur du hanterar svåra situationer på jobbet och hur du får grupper och individer att nå sin fulla potential. Under en kurs i chefsutveckling får du kunskaper dels genom inspirerande och kompetenta kursledare, dels genom samtal och diskussioner med andra chefer, som du kan utbyta erfarenheter med. Att satsa på sin vidareutveckling som chef handlar om att vilja växa och vilja lära sig nya saker. Ingen är någonsin fullärd, och den som har ödmjukhet och nyfikenhet nog att inse det har kommit en lång bit på vägen. Ta första steget idag.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Stockholms Universitet

– eMBA programmet vid Stockholms universitet ger mig en chans att lägga en bas inom ekonomi och business som stödjer min nuvarande befattning som VD samt steget från specialist till chef och affärsutvecklare.
/Deltagare i eMBA programmet

Läs mer om vad deltagarna säger om Stockholms Universitets eMBA
Vässa kompetensen med Hjärtum Ut...

”Bästa utbildning jag varit på, alla kategorier.”

"Nyvunnen kunskap, nya verktyg, bra exempel, dialog, balansen teori-praktik."

 Vilka säger så och om vad?

Läs mer