Visa utbildning.se som: Mobil

Artiklar

Artiklar & Guider

Läs mer om vidareutbildning och få hjälp

på vägen till en bättre karriär!

 Guider Test

Vad vill du läsa mer om? Filtrera i vår artikelbank!

Senast uppdaterad: 16 okt 2017

GDPR - är du verkligen redo?

Publicerad: 2018-04-18

Nu brinner det i knutarna.25 maj 2018 träder GDPR, den nya dataskyddsförordningen inom EU, i kraft.Undersökningar visar att hela 7 av 10 svenska företag och myndigheter inte hunnit anpassa sin verksamhet efter den nya lagen.Är ni ett av dessa företag?Då är det hög tid att vidta åtgärder nu.utbildning.se har tagit fram checklistan ni behöver kunna bocka av.

Läs mer

Framhäv dina meriter – skryt med stil!

Publicerad: 2018-04-09

Det är inte alltid så lätt att få ut det mesta av din utbildning. Kunskaperna är nu dina, men hur visar du att du har dem? Maximera effekten av din slutförda utbildning genom att marknadsföra dig själv bättre! Vi lär dig hur! 

Taggar: Karriär
Läs mer

Så lyckas du på nya jobbet!

Publicerad: 2018-03-13

Du landade det nya jobbet du sökte vid årsskiftet. Grattis! Men efter du har uppdaterat din LinkedIn och skrutit för dina vänner, vad gör du sen? Vad behöver du tänka på för att inte bränna ut dig, eller underprestera efter dina lysande intryck? Läs vidare så lovar vi att du efter artikeln vet precis hur du lyckas på nya jobbet!

Taggar: Karriär
Läs mer

6 ledarskapsstilar – och när du ska använda dem

Publicerad: 2018-03-09

En bra ledare anpassar sin ledarskapsstil efter situationen.I vissa fall kräver situationen en stark och bestämd ledare, i andra fall kan allt som behövs vara några uppmuntrande ord.Den stereotypiskt auktoritära ledarskapsstilen är nödvändig ibland, men för att skapa ett lyckat långsiktigt ledarskap krävs det att du kan anpassa dig och anta olika roller om situationen så kräver.

Taggar: Ledarskap
Läs mer

Känner du dig som en bluff på jobbet?

Publicerad: 2018-03-07

Känns det som att du kommit undan med något snarare än förtjänat det? Som att alla andra har stenkoll medan du själv måste ha lyckats av misstag? Att du på ett mirakulöst sätt lyckats lura rekryteraren, chefen och kollegorna att du är bra nog för det här jobbet, men snart kommer de inse att du egentligen är en bluff? Då är du inte ensam!

Taggar: Karriär
Läs mer

Photoshop, InDesign eller Illustrator - vilket program ska du välja?

Publicerad: 2018-03-02
Bland de mest använda programmen i det exklusiva Adobe-paketet hittar vi Photoshop, Indesign och Illustrator. De är alla tre effektiva produktionsverktyg med olika funktioner och oändliga möjligheter! Men vilket av dem passar just ditt syfte? Photoshop är ett fantastiskt verktyg – om du använder det rätt! Det finns få saker du inte kan göra med detta program om du behöver redigera bilder för att l ...
Läs mer

11 saker du aldrig ska säga vid första mötet

Publicerad: 2018-02-28

Vi har alla gjort det någon gång. Du menar inget illa, men innan du hunnit tänka dig för, har små grodor hoppat ur munnen. Inte minst i situationer där du är lite spänd eller möter nya personer. I bästa fall ger du ett dåligt första intryck av dig själv. I värsta fall kan du allvarligt skada din trovärdighet, dina relationer och framtida karriärmöjligheter. För att hjälpa dig undvika de värsta tabbarna listar utbildning.se 11 saker du aldrig ska säga första gången du möter en person.

Läs mer

Klä dig rätt för arbetsintervjun

Publicerad: 2018-01-04

Många bävar inför tanken på en intervju. Till råge på allt måste du också hitta något att ha på dig! Men vad är det egentligen som gäller och hur mycket ska man göra sig till? Oroa dig inte! utbildning.se har 5 tips som kan hjälpa dig på vägen mot ditt nya jobb.

Taggar: Karriär
Läs mer

Coachning - vi reder ut begreppen

Publicerad: 2017-12-14

Coachning är verkligen i ropet just nu och efterfrågan på utbildade coacher är högre än någonsin. Det har blivit alltmer populärt för att stödja den personliga utvecklingen men även företag och organisationer använder coachning som metod för att styra, instruera och utbilda en person eller grupp för att uppnå särskilda mål eller utveckla specifika färdigheter.

Taggar: Certifiering
Läs mer

4 personlighetstyper du möter varje dag (och hur du bäst bemöter dem)

Publicerad: 2017-11-29

Har du personer i din vardag du blir frustrerad över? Som du bara inte förstår dig på? Hjälpen stavas DISC-analys. 

Läs mer