Kategori
Plats
Utbildningstyp

Artiklar

ARTIKLAR   |   GUIDER   |  UTBILDNINGSTESTER 

Vad vill du läsa mer om? Filtrera i vår artikelbank!

Senast uppdaterad: 19 dec 2016

Populäraste utbildningarna bland kvinnor vs män

Publicerad: 2016-11-30

Att kvinnor är från Venus och män från Mars är en "sanning" som knappast någon skriver under på idag. Däremot finns det stora skillnader när det kommer till vilka vidareutbildningar kvinnor och män söker, visar aktuell besöksstatistik från utbildning.se.

Läs mer

Internetstatistik – svenskars internetvanor 2016

Publicerad: 2016-11-30

Internet är både en välsignelse och en förbannelse för oss svenskar. Idag kan mer än hälften av befolkningen arbeta hemifrån minst en dag i månaden. Men ständig uppkoppling innebär också större svårigheter att koppla bort helt från jobbet. Svenskarna spenderar i snitt 24 timmar i veckan på internet, nästan en femtedel av vår vakna tid.

Läs mer

Härskartekniker – så tacklar du dem

Publicerad: 2016-10-18

Känner du dig ibland förminskad i samtal med andra människor? Har du kollegor som gäspar eller tittar ner i mobilen när du pratar? Då kan det handla om härskartekniker. Retorikexperten Elaine Eksvärd hjälper dig känna igen och hantera dem. 

Läs mer
Taggar: MBA

Årets MBA-stipendiat vill lösa världens vattenproblem

Publicerad: 2016-10-12

Årets vinnare av MBA-stipendiet brinner för att hitta nya sätt att lösa världens vattenproblem genom att förena naturvetenskap med innovationer inom IT. Möt Louise Croneborg-Jones, specialist på vattenresurser i Världsbanken. 

Läs mer

5 anledningar till varför du behöver kompetensutveckling

Publicerad: 2016-09-27

Funderar du på att gå en vidareutbildning men har svårt att motivera dig själv – eller din chef? Vårt hjärta klappar varmt för kompetensutveckling och här är våra 5 starkaste argument till varför vi tycker att just du borde vidareutbilda dig.

Läs mer

Snabbguide: Hitta rätt ledarskapsutbildning

Publicerad: 2016-06-27

Oavsett var du befinner dig i din chefskarriär finns en ledarskapsutbildning för dig. En kurs i ledarskap rustar dig för kommande utmaningar samtidigt som du ökar din attraktionskraft på arbetsmarknaden.  I listan nedan ser du en snabb översikt över vilka kurser inom ledarskap som passar dig. Du vet väl att vi också erbjuder kostnadsfri utbildningsrådgivning?  Kostnadsfri utbil ...

Läs mer

Irriterande beteenden på arbetsplatsen – det här stör sig svenskarna mest på

Publicerad: 2016-03-31

Anklagar din chef dig för misstag du inte gjort eller har dina medarbetare attitydproblem som skapar en dålig stämning? Du är inte ensam. Baserat på svaren från 563 personer kan vi nu avslöja de mest irriterande beteendena på våra svenska arbetsplatser.

Läs mer

YKB – nya krav för lastbilsförare

Publicerad: 2016-03-16

Senast 10 september 2016 måste du som lastbilsförare vara klar med utbildningen och ha ett giltigt yrkeskompetensbevis (YKB). Transportstyrelsen har ingen möjlighet att bevilja undantag och om du som lastbilsförare inte har genomgått utbildningen riskerar du att dömas till böter.

Läs mer
Taggar: Ledarskap

Var femte ledare är kvinna

Publicerad: 2016-03-07

Det blåser positiva vindar. Antalet kvinnor i börsbolagens ledningsgrupper ökar allt mer och antalet bolag med jämställda ledningar har nått rekordnivåer. Om utvecklingen fortsätter i samma takt kommer näringslivets ledningsgrupp bli jämställd år 2040, detta enligt årets rapport från Allbright som släpptes den 7 mars ...

Läs mer

Hjälpa flyktingar – vilken kompetens och utbildning behövs?

Publicerad: 2016-02-23

Det finns idag 60 miljoner människor i världen som är flyktingar eller lever i flyktingliknande situationer. Vad kan man som enskild individ göra för att hjälpa? utbildning.se har talat med diakonerna Inger Awenlöf och Boel Skoglund som på varsitt håll i Sverige arbetar med att ge stöd till asylsökande och migranter. 

Läs mer