Artiklar

ARTIKLAR   |   GUIDER   |  UTBILDNINGSTESTER 

Vad vill du läsa mer om? Filtrera i vår artikelbank!

Senast uppdaterad: 22 feb 2017

Hur hanterar ni krisen?

Publicerad: 2017-04-25
Många av oss kommer någon gång att ha upplevt en allvarlig eller svårhanterlig händelse i anslutning till arbetet. Frågan är hur väl rustade vi är för att möta krisen när det värsta faktiskt händer. I Sverige ska alla företag, oavsett storlek ha beredskap och rutiner för krishantering. Syftet är i första hand att minska personligt lidande och att förebygga sjukfrånvaro i samband med allvarliga hän ...
Läs mer

Så blir du mer framgångsrik - Del 2

Publicerad: 2017-04-10

I utbildning.se:s nya artikelserie Så blir du mer framgångsrik avslöjar näringslivseliten sina bästa vardagsknep för framgång. Del 2: Lisa Gunnarsson, VD på LinkedIn Nordics.

Taggar: Karriär , Ledarskap , Stress
Läs mer

Kortkommandon i Excel!

Publicerad: 2017-04-10

Vill du också spara tid när du jobbar i Excel? Vi har samlat alla kortkommandon och genvägar du behöver för att effektivisera din dag. 

Läs mer

Så blir du mer framgångsrik - Del 1

Publicerad: 2017-03-22

I utbildning.se:s nya artikelserie Så blir du mer framgångsrik avslöjar näringslivseliten sina bästa vardagsknep för framgång. Del 1: Örjan Olsson, VD på Universal Sony Pictures Home Entertainment AB.

Taggar: Karriär , Ledarskap , Stress
Läs mer

8 skillnader mellan dig och framgångsrika personer

Publicerad: 2017-03-16

Vad är det som gör att vissa lyckas och andra inte? utbildning.se presenterar 8 egenskaper som utmärker verkligt framgångsrika personer. Följ i mästarnas spår och låt dig inspireras till nya, bättre livsvanor. 

Taggar: Karriär , Ledarskap , Stress
Läs mer

Kortkommandon i Microsoft Word!

Publicerad: 2017-03-14

Kämpar du också med att få Word att göra som du vill? Vi har samlat alla kortkommandon och genvägar du behöver för att spara tid varje dag. 

Läs mer

Effektivare arbetsdagar med Pomodoro-tekniken

Publicerad: 2017-02-21

De flesta av oss brottas med att hantera vår tid på ett effektivt sätt och att hinna med allt vi vill få gjort under en dag. I en tid då yttre faktorer som mail, sms och notiser ständigt distraherar är uppmärksamhet hårdvaluta och alla sätt att optimera effektiviteten är välkomna. Ett populärt sätt är Pomodoro-tekniken! 

Läs mer

Recept för glada medarbetare

Publicerad: 2017-02-21

All kärlek går via magen, eller hur?  Så varför inte höja stämningen på kontoret genom att överraska dina medarbetare med den här smarriga semmelkladdkakan? Den kommer garanterat bli en succé!

Taggar: Teambuilding
Läs mer

På väg in i väggen?

Publicerad: 2017-02-21

Hur vet man när vårtröttheten, tillfälliga sömnbristen eller stressen gått över till utbrändhet? När vet man att man har gått in i väggen, eller fått ett utmattningssyndrom som läkare numera istället valt att kalla det för? Här får du några tips på hur du känner igen symptom på att du är på väg in i väggen och vad du kan göra för att stoppa det! 

Taggar: Stress
Läs mer

Arbetsmiljöplan – vad, när, hur?

Publicerad: 2017-02-01

Ska du ta fram en arbetsmiljöplan? utbildning.se vägleder dig här kring det viktigaste du bör tänka på.

Taggar: Arbetsmiljö , Bygg
Läs mer