Visa utbildning.se som: Mobil

Artiklar

Artiklar & Guider

Läs mer om vidareutbildning och få hjälp

på vägen till en bättre karriär!

 Guider Test

Vad vill du läsa mer om? Filtrera i vår artikelbank!

Senast uppdaterad: 16 okt 2017

5 hela och rena råd på klädsel inför anställningsintervjun

Publicerad: 2018-01-04

Många bävar inför tanken på en intervju. Till råge på allt måste du också hitta något att ha på dig! Men vad är det egentligen som gäller och hur mycket ska man göra sig till? Oroa dig inte! utbildning.se har 5 tips som kan hjälpa dig på vägen mot ditt nya jobb.

Taggar: Karriär
Läs mer

Coachning - vi reder ut begreppen

Publicerad: 2017-12-14

Coachning är verkligen i ropet just nu och efterfrågan på utbildade coacher är högre än någonsin. Det har blivit alltmer populärt för att stödja den personliga utvecklingen men även företag och organisationer använder coachning som metod för att styra, instruera och utbilda en person eller grupp för att uppnå särskilda mål eller utveckla specifika färdigheter.

Taggar: Certifiering
Läs mer

4 personlighetstyper du möter varje dag (och hur du bäst bemöter dem)

Publicerad: 2017-11-29

Har du personer i din vardag du blir frustrerad över? Som du bara inte förstår dig på? Hjälpen stavas DISC-analys. 

Läs mer

Julens godaste saffranskladdkaka

Publicerad: 2017-11-22

Är det din tur att ha fredagsfika? Imponera på kollegorna med utbildning.se:s absoluta favorit i juletider!  Den här snabba, kladdiga och smaskiga saffranskakan är inte bara lätt att baka, den gör dig lätt till årets bagare och medarbetare. 

Taggar: Recept
Läs mer

”Utan utbildning hade jag varit buffelherde nu”

Publicerad: 2017-11-17

Redan som tonåring drömde Himanshu om att få studera på en högre akademisk nivå. Fascinerad av de utländska universitetens blanka informationsblad satt han i föräldrahemmet i Delhi, Indien och smidde planer om att en dag få läsa en MBA-utbildning.Det fanns bara ett problem.Hans familj tillhör Dalit, en samhällsgrupp där en högre akademisk utbildning är näst intill otänkbar.

Taggar: Ledarskap , MBA
Läs mer

8 tips på hur du bygger ditt personliga varumärke!

Publicerad: 2017-11-06
Är du en av dem som har ditt CV på en dammig floppy disk i en gammal skrivbordslåda tillsammans med andra reliker från 90-talet som bara längtar efter en skjuts till återvinningen? Ok, där ligger den förvisso bra till du gör en utskrift av den och börjar skicka den med snigelpost till potentiella arbetsgivare. Tyvärr är det med största sannolikhet inte nyckeln till framgång, men lugn, här är våra ...
Taggar: Karriär
Läs mer

Så kommer du överens med kollegan du hatar

Publicerad: 2017-10-26

Alla har vi den där personen på arbetsplatsen som vi inte står ut med. utbildning.se har samlat tipsen som hjälper dig hantera en besvärlig relation på jobbet!

Läs mer

5 tecken på att du är fast i fel jobb

Publicerad: 2017-10-20

Jobbet är för de flesta en av livets mest centrala punkter. Visste du att du spenderar runt en tredjedel av ditt liv på jobbet? Med en sådan investering i bakhuvudet ställer det förstås höga krav på att du trivs med ditt jobb. Har du svårt att se andra lyckas? Känner du dig tom eller konstant uttråkad på jobbet? utbildning.se ger dig 5 tecken på att du är fast i fel jobb. 

Taggar: Karriär , Stress
Läs mer

8 sätt att verka smart på möten

Publicerad: 2017-10-13

Sarah Cooper, författare, komiker och hjärnan bakom The Cooper Review har gjort oss alla en tjänst och samlat sina bästa tips för att framstå som smart på möten, utan att göra något alls! 

Taggar: Karriär
Läs mer

Så väljer du rätt kurs

Publicerad: 2017-10-09

“Vilken kurs ska jag välja?” Är en av de vanligaste frågorna vi får på utbildning.se. Vi hjälper gärna våra besökare att hitta rätt bland alla våra tusentals utbildningar, men det är några frågor du själv bör kunna besvara för att hitta den rätta kompetensutvecklingen just för dig!

Läs mer