Ledarskapsutbildning

Längd
Egen takt
Pris
9 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Börja när du vill se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
Egen takt
Pris
9 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Börja när du vill se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 9 995 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Ledarskapsutbildning - Vi hjälper dig att gå från nybliven chef till en fullfjädrad ledare.

Komplett chefs- och ledarskapsutbildning 100% online som ger dig färdigheterna som behövs för att utveckla ett respekterat och framgångsrikt ledarskap.

Här har vi samlat allt du behöver ha koll på för att kunna leda dig själv, verksamheten, dina medarbetare och ditt team. 

Oavsett om du är ny i chefsrollen eller en erfaren ledare behöver du i dagens snabbföränderliga arbetsliv skaffa dig kunskap och förutsättningar att fortsätta utveckla dig själv och ditt ledarskap. Utbildningen är 100% onlinebaserad och innehåller både teori och e-stimulerad praktisk träning där du får värdefulla verktyg för ditt ledarskap. Lär dig leda, motivera och kommunicera med dina medarbetare, skapa engagemang inför arbetsuppgifterna och hantera konflikter.

Vill du prova på utbildningen nu direkt?

Genom gratis provavsnitt kan du känna och klämma på kursens form samt få ett smakprov nu direkt, utan att behöva kontakta oss först.

Gå in på Elerno.se och sök på 'Ny som chef (Chefs- och ledarskapsutbildning)'. Klicka sedan under rubriken 'Innehåll' och välj vilket kapitel eller delmoment du vill prova!

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Börja när du vill

 • Onlineutbildning
 • Distans

Målgrupp

För dig som är ny som chef, för dig som ska bli chef eller för dig som har en ledande roll i annan form. Utbildningen lämpar sig även som grundläggande ledarskapsutbildning för dig som söker fördjupad kompetensutveckling inom ledarskap.

Vill du ta nästa kliv i arbetskarriären från medarbetare till någon ledande roll rekommenderas denna utbildning.

Kursinnehåll

Kapitel 1 – Självledarskap - Leda mig själv)

 • Rollen som chef
 • Styra min tid
 • Effektiv kommunikation
 • Teori och praktiska övningar

Kapitel 2 – Leda verksamheten

 • Mål och strategier
 • Arbetsbeskrivningar
 • Ekonomi grundkurs
 • Arbetsrätt - Lagar och regler
 • Teori och praktisk övning

Kapitel 3 – Leda individen

 • Coachande ledarskap
 • Feedback och återkoppling
 • Utvecklingssamtal
 • Lönesamtal
 • Teori och praktisk träning i simulerade möten

Kapitel 4 – Gruppledarskap - Leda teamet

 • Skapa Effektiva team
 • Effektiva möten
 • Presentationsteknik
 • Konflikthantering
 • Teori och praktisk träning i simulerade möten

Mer information om vad varje kapitel och delmoment innehåller, samt prova-på avsnitt finns på Elerno.se.

Video

Upplägg

Utbildningen är uppdelad i 4 breda kapitel med delmoment, där teoretiska kunskaper kombineras med praktiska övningar i riskfria e-simulerade miljöer. Övningarna är baserade på verkliga exempel där du som kursdeltagare får träna på dina nyvunna kunskaper i praktiken genom fiktiva scenarion kopplat till exempelvis problemlösningsmetodik och effektiv kommunikation. Förutom detta innehåller kurspaketet även en virtuell coach som guidar dig under hela utbildningen.

Från ny som chef till trygg ledare

När du är ny i chefs- eller ledarrollen möts du av nya förutsättningar, krav och utmaningar som särskiljer sig från tidigare erfarenheter. Det är ett stort kliv in i en krävande roll med många spännande tjusningar. Hur leder man medarbetare som tidigare varit arbetskollegor? Hur motiverar, involverar och delegerar man för att uppnå bästa resultat? Hur hanterar man oenigheter och konflikter? Hur får man en grupp att samverka och prestera?

För att lyckas så behöver du verktyg för att hantera din nya roll och utveckla ett framgångsrikt ledarskap. “Ny som chef” förbereder dig i din ledarroll och ger dig verktygslådan att utveckla ledarskapsfärdigheterna att driva en verksamhet med god lönsamhet. Utbildningen har hjälpt både nya och även mer erfarna chefer i att bli säkrare i deras roll, vilket i sin tur har visat sig ha goda resultat för hela verksamheten.

Certifierad ledarskapsutbildning online

I “Ny som chef” har vi samlat allt du behöver ha koll på i ett 10 timmars webbaserat kurspaket, motsvarande ca 8 dagar i ett traditionellt klassrum. Med denna onlineutbildning behöver du som deltagare inte tänka på rese- och boendeaspekter. Genomför utbildningen på distans när det passar dig. Pausa, anteckna och repetera hur mycket du vill under 12 månader. Efter avklarad utbildning får du ett certifikat som bekräftelse på din ledarkompetens.

Utbildningens mål

Målet är att förbereda dig för rollen som chef eller ledare och ge dig en bred bas inom ledarskap och chefskap. Sammanfattningsvis ska denna utbildningen leda till ökad insikt i hur du som chef kan leda dig själv, individen och teamet så att du tillsammans med dina medarbetare kan nå de mål ni satt upp. På djupet innebär det t.ex hur du som ledare eller chef sköter vardagskommunikationen med ditt team och i förlängning de unika individer som ditt team består av och hur du kan coacha och vägleda dessa. Efter genomförd utbildning är vårt mål att du:

 • Känner dig trygg i din nya roll och de förväntningar som den innebär
 • Har införskaffat värdefulla insikter om dig själv för att utveckla ett personligt ledarskap
 • Har kunskap och verktyg som utgör grunden i ett effektivt ledarskap


Inga förkunskaper krävs.

Tid & plats

Genomförs i egen takt - 100% online. Utbilda dig helt i din egna takt när du vill på dygnet. Du får tillgång till utbildningen samma dag som du bokar och kan börja när du vill. Pausa, anteckna, repetera, logga ut och in hur du vill när det passar dig bäst. Inga tider att anpassa sig efter.

Hur går det till? Utbildningen skickas till angiven e-postadress med en enda personlig länk för att logga in. Allt är onlinebaserat och finns tillgängligt i 12 månader för repetition, även efter att kursen är avslutad. Ingen extra litteratur behöver köpas till eftersom allt kursmaterial är onlinebaserat.

Investering

Alla är välkomna att boka utbildning hos Elerno. Vi tar emot bokningar från företag, kommuner, regioner eller privatpersoner.

 • Företag
  Våra företagskunder varierar mellan olika branscher och storlekar. Välj att få fakturan skickad via e-faktura, e-post eller vanlig post till angiven adress.
 • Kommuner / Regioner / Myndigheter
  Vi uppfyller alla krav och förutsättningar för kommuner och regioner. Vi erbjuder 30 dagars betalningsvillkor och e-faktura för att säkerställa godkännande av bokningen. I dagsläget är flertalet av våra kunder kommuner eller regioner.
 • Privatpersoner
  För privatpersoner erbjuder vi flera betalningsalternativ, inklusive möjligheten till delbetalning.

Kursledare

Kvalitetssäkert

Best Practice - Skapat av kursledare med 20 års erfarenhet.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhålles automatiskt ett personligt certifikat till dig som deltagare, som intygar utbildningens innehåll.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Ledarskapsutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 27 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Andreas, Avdelningschef
09 jun 2023

Välstrukturerad webbutbildning med många möjligheter till konstruktiv reflektion. Bra exempel som går att använda för jämförelser med den egna situationen.

5/5
Per, Gruppchef
09 jun 2023

Jag jobbar som befäl för en grupp brandmän och åker på larm och sätter lön. En del saker var speciellt värt för mig. Delen om konflikthantering var den absolut bästa för mig som...

Visa mer
5/5
Alexandra
09 jun 2023

Lugn, trygg känsla när utbildningscoachen Susanne pratar och förklarar. Tydliga bra exempel på situationer.

Elerno Utbildning
281 22 Hässleholm

Om Elerno

Elerno är ett utbildningsföretag som erbjuder konkurrenskraftiga och kompetenshöjande utbildningar, både 100% digitalt/online och företagsanpassat på plats hos kunden. Tillsammans med våra pedagogiska utbildare som besitter upp till 20 års erfarenhet från diverse branscher är våra specialområden chef, ledarskap, personal,...

Läs mer om Elerno Utbildning och visa alla utbildningar.

Highlights