Visa utbildning.se som: Mobil
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Populära ämnen
Teknik
Vård
Ekonomi
Ledarskap
Kommunikation
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås

Transport- och fordonsguiden

Transport- och fordonsguiden

För dig som arbetar med transport och fordon är det viktigt att ha rätt utbildning för att arbeta säkert – både för din egen och för andras skull. Du kanske fraktar farligt gods på land eller över sjön, hanterar en truck dagligen eller arbetar med underhållsarbete på allmänna vägar?

Transport- och fordonsguiden består av fristående artiklar som alla berör utbildning och säkerhet för dig som arbetar eller vill arbeta inom transport- och fordonsbranschen. Här kan du läsa mer om vilka truckkort som finns samt vilket truckkort just du behöver. Du får även lära dig mer om Arbete på väg. Här finns information och kunskap för både nybörjare och för dig som är yrkesverksam.

Alla utbildningar inom transport och fordon

Senast uppdaterad: 21 okt 2021
Senast uppdaterad: 2022-03-31

För dig som vill jobba som maskinförare

Jobbet som maskinförare är varierat. Det finns många olika maskiner som kräver en maskinförarutbildning, men din arbetsplats, vilket material du hanterar och i vilka situationer du arbetar kan påverka vilken utbildning du behöver.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-04-20

Den stora guiden om liftutbildning

Sedan 2007 är det lagkrav på att förare av mobila arbetsplattformar behöver ha genomfört dokumenterad teoretisk liftutbildning inklusive körträning. I den här guiden får du svaret på allt du någonsin undrat om liftutbildning.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-11-17

YKB – vad, hur och varför?

Med en YKB-utbildning håller du dig på rätt sida av lagen när du kör person- och godstransporter. Här får du veta mer om yrkeskompetensbevis och vilken YKB-utbildning du bör ha.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-11-10

Transport av farligt gods – därför behövs ADR-utbildning

Farligt gods är ett samlingsbegrepp för produkter och ämnen som utgör en risk för hälsa, säkerhet, miljö eller egendom, när det transporteras eller används. Vilken utbildning krävs och vad klassas egentligen som farligt gods? Här hittar du svaren.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-22

Allt du behöver veta och utbildning inom Arbete på väg (APV)

För att öka säkerheten för alla som arbetar i trafiken har Trafikverket tagit fram kompetenskrav för Arbete på väg (APV). Här kan du läsa mer och hitta rätt utbildning inom APV!

Läs mer

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!