Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Utbildning i argumentationsteknik

Vinn fler viktiga argumentationer

Alla hamnar vi i situationer där vi måste diskutera och förhandla och då är det till stor hjälp att ha fått kunskaper genom en kurs i argumentationsteknik. Med övning och självinsikt kan alla bli bra förhandlare!
Visar 1-12 av 12 träffar
 

Argumentationsteknik – konsten att få sin vilja igenom

Framgångsrika personer är oftast bra på att argumentera och med en riktigt bra teknik får de alla i omgivningen att lyssna och ta till sig deras idéer. En god argumentationsteknik är möjlig att träna in och under en utbildning i argumentationsteknik kan du steg för steg lära dig hur du kan göra.

För att vara en effektiv förhandlare är det bra att veta vilka verktyg man ska använda för att vara trovärdig och tydlig i sin argumentation. Det är viktigt att välja starka argument och bygga dem på välgrundade fakta för att ha en stabil grund att stå på. Det går inte övertyga andra om man inte vet vad man talar om. Under en argumentationsutbildning får du lära dig hur man lägger upp argument och strategier för en lyckad förhandling där du når de uppsatta målen. Det är också viktigt att veta vad man inte ska göra och detta är också en del av läran i argumentationsteknik. För mycket innehållslöst prat eller ett otrevligt sätt kan sätta stopp för bra förhandlingar. Konsten är att kunna vara trevlig och få motståndarna att känna att din idé är deras idé. Blir resultatet omvänt att de istället känner sig överkörda kan det vara svårt med framtida utbyten.

Framstå som en trovärdig auktoritet

En intressant beståndsdel i god argumentationsteknik är att vara medveten om sitt eget kroppsspråk. Det är viktigt att framstå som en auktoritet som är trygg och trovärdig. Dessutom är det bra att känna sin motståndare och lära sig att bemöta olika personlighetstyper i varierande situationer – även när motparten använder fula knep.

Retoriken är ett traditionellt sätt att lägga upp en presentation och under en utbildning i argumentationsteknik jobbar man ofta med språket och hur man på andra sätt får tyngd och bärkraft bakom sina argument, och när de passar.

Alla har nytta av argumentationsteknik

En utbildning i argumentationsteknik kan du ha nytta av i till exempel privata konflikter, löne- och villkorsförhandlingar, organisations- och medaretarförändringar och konflikter och diskussioner på arbetsplatsen.

Utbildning i argumentationsteknik vänder sig till de flesta som vill kunna föra fram sina åsikter och idéer på ett framfångsrikt vis. Som chef och förhandlare är nyttan självklar, liksom för den som är säljare eller projektledare. Hela tiden uppstår situationer där människor ska komma överens och som medmänniska kan det ibland vara viktigt att båda parter känner sig som vinnare efter en argumentation.

Olika typer av utbildningar

Kurser i argumentationsteknik ges ofta som en- eller tvådagars kurser, men det går också att beställa skräddarsydda utbildningar för företag eller intensivutbildningar. För den som vill utbilda sig vid sidan av sitt vanliga arbete finns kvällskurser. Det finns även specialinriktade kurser som till exempel argumentationsteknik för kvinnor eller argumentationsteknik för ekonomer.

På de flesta kurser krävs inga förkunskaper men ibland samlar kursanordnaren in deltagarnas förväntningar och behov i förtid. Många gånger ingår en analys av deltagarnas förhandlingsstil eller videoinspelningar – allt för att ta fram deltagarnas starka sidor men också för att ta fram de som de skulle kunna vinna på att förbättra.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
”Vill du prata efter f.d statsmi...
Snacka Snyggt

70 % tackar nej till ett avancemang i karriären om rollen innebär presentationer inför andra. Jag kan tycka att det är sorgligt att tacka nej baserat på rädslor. Därför har jag alltid tackat ja till saker som skrämmer mig, på gott och ont men mest på gott.

Läs mer
De nya kunskaperna stärker henne...

Åse Larsen, säkerhetsansvarig och dataskyddsombud på Affärsverken, om sin diplomutbildning som hon avslutade i januari 2021.

Läs mer
Bra framtidsutsikter för utbilda...

Jenny Gentele, kursledare i utbildningen Diplomerad redovisningsekonom, om goda framtidsutsikter för utbildade redovisningsekonomer och sitt intresse för årsredovisningar.

Läs mer
"En utbildning helt rätt i tiden"

Kurssamordnare Lars Zetterström om varför du ska gå en diplomutbildning i krisledning på Företagsuniversitetet.

Läs mer