Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

MBA Stipendiet

SSE MBA–stipendiet 2022

Få ditt livs utmaning finansierad med SSE MBA-stipendiet 2022 Autumn!

Dagens industri, utbildning.se och Handelshögskolan i Stockholm ger dig en unik chans att höja din kompetens och skapa ett ovärderligt nätverk. Nominera dig själv eller en vän till SSE MBA-stipendiet hösten 2022 på Handelshögskolan i Stockholm, värt 495 000 kr.

Sista dagen för ansökan var den 16 juni 2022.

Vill du bli påmind när ansökan öppnar till SSE MBA-stipendiet 2023? Då kan du skriva upp dig på vår lista så skickar vi ut en påminnelse när ansökan öppnar våren 2023. 

Påminn mig för MBA-stipendiet 2023

Oavsett om du har siktet inställt på att tillhöra framtidens ledare eller vill bredda dina redan existerande kunskaper så är en Executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm enormt meriterande. SSE MBA Executive Format ger dig en möjlighet att öka dina kunskaper och färdigheter vad gäller att leda och utveckla företag och organisationer. Under programmets gång jobbar du genomgående i både stora och mindre lärprojekt som ger direkt effekt i din organisation.

Utbildningen startar 5 december 2022 och genomförs på deltid under 18 månader, parallellt med ordinarie arbete. Under utbildningen görs också studieresor utomlands. 

Hur går jag tillväga?

För att bli stipendiat krävs en akademisk examen motsvarande 180 högskolepoäng, minst fem års relevant arbetslivserfarenhet, mycket goda kunskaper i engelska och att arbetsgivaren stöder deltagandet i utbildningen. 

Har du sökt stipendiet tidigare år men inte fått det är du givetvis välkommen att ansöka igen. Missa inte möjligheten att få ditt livs utmaning finansierad.

Läs mer om MBA-stipendiet och tidigare stipendiater 

För att söka eller nominera någon till årets MBA-stipendium fyller du i formuläret hos DI och skickar in det senast den 16 juni 2022. De som går vidare i urvalsprocessen, max femton personer, skickar därefter in en komplett ansökan till Handelshögskolan i Stockholm. Av dessa väljs fem finalister som kallas till test och intervju. Stipendiaten utses av en jury bestående av representanter från Dagens industri, utbildning.se och Handelshögskolan i Stockholm.

For information in English, click here. 

                                                                                                                  

Möt årets MBA-stipendiat Anna Wieslander:

Anna Wieslander är 48 år gammal, som har jobbat på Elonroad i cirka ett år, blev nominerad av sin chef. Ju mer hon läste om MBA-stipendiet insåg hon att utbildningen låg perfekt i tiden, både där hon är i sin karriär och hur hon själv vill utvecklas.

Från vänster Mattias Säker, Karin Wiström, Anna Wieslander, Anna Ekelund och Louise Croneborg-Jones.

– Jag har precis bytt bransch och uppdrag och vi vill ta bolaget till nästa nivå, så det var perfekt både på ett personligt plan och för att kunna hjälpa Elonroad att växa, säger hon. 

Att vinna var fantastiskt, men själva ansökningsprocessen i sig var en utvecklingsmöjlighet. Det var en lång och seriös, men ändå personlig, process som gav mycket, menar Wieslander.

Läs hela intervjun med Anna Wieslander

Namn: Anna Wieslander

Gör: COO på Elonroad och vinnare av SSE MBA Scholarship 2022

Förhoppningar på MBA-programmet: Wieslander ser fram emot att utvecklas och lära sig av sina medstudenter och med den kunskapen i bagaget kunna utveckla sitt team. Hon ser fram emot att bygga ett nätverk och är övertygad om att kunskapen hon får under utbildningen kommer att gynna Elonroad och föra dem närmare deras vision; att möjliggöra en fullständig omställning av transportsektorn till elektrifierade fordon genom elväg. 

Möt tidigare MBA-stipendiater

Ali Zaidi, vinnare av SSE MBAScholarship 2021

Jag ser verkligen fram emot att få kopplas samman med personer som har en helt annan utbildningsbakgrund än jag själv. Det, tillsammans med programmet i sig tror jag kommer att utveckla mig såväl privat som yrkesmässigt.

Läs hela intervjun med Ali här

 -  Ali Zaidi, Strategic Product Manager på Ericsson AB

 Läs hela intervjun med Ali här

                                                                                             

Lovisa Case, vinnare av SSE MBA Scholarship 2020

"Jag hoppas på att få bättre kunskap och förmåga

inför utvärdering av företag vars produkter vi vill
köpa eller forskning vi vill kommersialisera.
Just nu känner jag inte att min kunskap räcker
för att helt kunna ifrågasätta."

- Lovisa Case, Director, Corporate Development på Orexo 

Läs hela intervjun med Lovisa här

Maria Smith

Maria Smith, vinnare av SSE MBA Scholarship 2019

"Det handlar inte bara om att göra gott längre,
att det har funnits med hela tiden.
Utan nu handlar det om, både att göra gott
och ta ansvar, men även att se att det faktiskt
finns en kommersiell vinning i att göra det
på ett bra sätt."

- Maria Smith, Senior Manager Corporate Responsibility Strategy & Development på ICA Sverige AB

Läs hela intervjun med Maria här

Himanshu Kataria

Himanshu Kataria, vinnare av SSE MBA Scholarship 2017

”Alla ämnen är nya för mig och jag har fått fördjupad kunskap i affärsaspekten av teknologi. Jag har träffat andra högpresterande och ödmjuka ledare, varav många redan har blivit goda vänner. Jag har redan idéerna, nu kommer jag att få redskapen!

– Himanshu Kataria, Team leader/Development engineer på IR Nova och MBA-stipendiat 2017.

Läs hela intervjun med Himanshu här

Louise Croneborg-Jones

Louise Croneborg-Jones,
vinnare av SSE MBA Scholarship 2016

"Vidareutbildning är ett sätt att utvecklas och få en merit som kan hjälpa mig och utveckla min potential i karriären. Men det handlar inte bara om det. Det handlar också så mycket om vad man faktiskt kan tillföra sitt arbete och hur man kan vara som ledare i framtiden."

– Louise Croneborg-Jones, specialist på vattenresurser
i Världsbanken och MBA-stipendiat 2016.

Läs den fulla intervjun med Louise här  

Vad är MBA?

Master of Business Administration – MBA är en internationellt erkänd vidareutbildning för yrkesverksamma. Det är en kvalificerad ledarskapsutbildning med företagsekonomisk inriktning. Den riktar sig till dig som har några års arbetslivserfarenhet och som vill utveckla din yrkesroll mot en ledande position.

Tack till våra samarbetspartners

Samarbetspartners MBA stipendiet

Senast uppdaterad: 03 nov 2022

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-11-03

Han är årets vinnare av MBA stipendiet

För 14e året i rad delar Dagens Industri, tillsammans med Handelshögskolan och utbildning.se ut det prestigefyllda MBA-stipendiet på Handelshögskolan i Stockholm. Nu är vinnaren för 2021 korad och det är ingen mindre än Ali Zaidi, Strategic Product Manager på Ericsson AB. 

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-06-17

MBA–Scholarship 2021

This scholarship is based on cooperation between Dagens Industri, utbildning.se and Stockholm School of Economics and covers the full tuition fee of SEK 495.000 + VAT for SSE MBA Executive Format.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-15

Anna Wieslander – årets vinnare av MBA-stipendiet

Sedan 2007 har utbildning.se delat ut MBA-stipendiet i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm och Dagens industri. Årets vinnare är Anna Wieslander, COO på Elonroad, som ser fram emot att samla på sig kunskap och ta företaget till nästa nivå. 

MBA
Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!