Visa utbildning.se som: Mobil
  • = Reportage kopplat till arrangören
  • = Film
Visar 1-44 av 44 träffar
 

Mer om Ledarutvecklingsutbildning

Ledarutveckling avser all den aktivitet som förbättrar kvaliteten på ledarskapet, både för en individ och för en organisation. Traditionellt har det varit fokus på att utveckla ledarskapsförmågan men även attityden hos en individ.

Kan alla gå en utbildning i ledarutveckling?

Precis som att alla människor inte föds med förmågan eller viljan att spela fotboll som Zlatan Ibrahimovic eller sjunga som Tommy Körberg, är människor inte alla födda med förmågan att leda. Olika personliga egenskaper kan antingen hjälpa eller stjälpa ett effektivt ledarskap och det krävs utbildning för att förbättra kompetensen för ledare. För en framgångsrik ledarutveckling krävs det fokus, praktik och uthållighet. Det är som att lära sig att spela ett instrument, det räcker inte med att läsa noterna.

Utbildning i ledarutveckling som sker i klassrumsmiljö med tillhörande litteraturläsning är ett effektivt sätt för att hjälpa ledare att förstå vad det innebär att vara en bra ledare. Dock är det skillnad på att veta hur man ska göra och att göra det man vet. En som forskat mycket inom ledarutveckling är Henry Mintzberg. Han påstår att det är ett faktum att det endast är runt 15 % av de kunskaper som lärs in i ett klassrum som faktiskt tillämpas på arbetsplatsen.

Lyckad utbildning i ledarutveckling kopplas generellt till tre variabler:

  • Enskilda elevens egenskaper
  • Kvaliteten och typen av ledarutvecklingsprogram
  • Ett genuint stöd från handledaren när det gäller ledarens beteendeförändring

Personliga egenskaper som är förknippade med framgångsrik ledarutveckling innefattar en ledares motivation till att lära, en stark vilja att prestera samt personlighetsdrag såsom öppenhet för nya erfarenheter och god självisikt.

Ledarutveckling tycks även vara som mest framgångsrik när den integrerar en rad utvecklande händelser under en angiven tidsperiod (t.ex. 6-12 månader). Dessa erfarenheter kan omfatta feedback, experimentella klassrumsaktiviteter, coaching, reflekterande loggföring, mentorskap, med mera.

Ledaregenskaper

En väl utfört ledarutvecklingsprogram bör göra det möjligt för dig att utveckla en plan, en plan som hjälper dig att underhålla de grundläggande ledaregenskaper som krävs för roller inom flera typer av roller i näringslivet. Dessa egenskaper är främst:

  • Att ta ansvar
  • Att fokusera
  • En förmåga att ta åtgärder omedelbart
  • Utveckla effektiva och uppnåbara mål och drömmar
Så här går du vidare

Filtrera listan och välj passande utbildningar


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

Favoriter

boka utbildning

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
Så säger deltagare hos Skandinav...
Certifierad Internationell Coach

Coaching handlar om att hjälpa andra att hjälpa sig själva och att bidra till att människor presterar och mår bättre. Som utbildad coach på Skandinaviska Ledarhögskolan kommer du att kunna hjälpa andra hitta sina drivkrafter och att definiera deras önskade resultat så att de får ut mer av sin inneboende potential. De både mår och presterar bättre.

Läs mer
FEI Företagsekonomiska Institutet

FEI:s kurser och utbildningar erbjuder ett stort antal kurser och utbildningar för dig som är yrkesverksam. Du kan få mer information om vårt utbud här på utbildning.se eller direkt från fei.se.

FEI kompletterar nu utbudet med en nyhet, FEI erbjuder kurser och utbildningar som ger högskolepoäng och som leder till högskoleexamen.

Läs mer
KursHuset: Greppbar kunskap i ar...
Företag som överlever har en bra arbetsmiljö

Vi fixar till så att du har ramverket, vi fixar även att innehållet fylls med konkreta och användbara metoder och verktyg. Vi gör hårdtuggade ämnen lättsmälta och nyttiga!

Läs mer
Vässa kompetensen med Hjärtum Ut...

”Bästa utbildning jag varit på, alla kategorier.”

"Nyvunnen kunskap, nya verktyg, bra exempel, dialog, balansen teori-praktik."

 Vilka säger så och om vad?

Läs mer