Visar 1-25 av 34 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 34 träffar
1
2

Mer om begreppet självledarskap

Självledarskap är ett relativt nytt begrepp som kortfattat innebär att arbeta upp en förmåga att hantera, styra och anpassa sina egna handlanden i olika situationer. Förmågan att leda sig själv kan sedan vara ett värdefullt redskap i olika situationer, såväl i yrkeslivet som privat. Med en upparbetad förmåga i självledarskap kan det vara lättare att se ny potential och nå nya mål samtidigt som du tar ansvar för att du som individ mår bra under livets resa.

Välja och välja bort

Ett gott råd inom självledarskap är att lära sig att välja och att välja bort. Genom att medvetet fatta beslut som rör dig utifrån en målbild så kan du få ut mer av din tid och energi. IställetI stället för att lägga massa tid och energi på något som inte gynnar din målbild, så kan du rikta din energi mot att briljera med dina styrkor. Till exempel, om din styrka är att utveckla idéer så bör du inte lägga in energi på att försöka bli bra på att förvalta andras idéer. Det blir med andra ord som en ledstjärna som hjälper dig att välja det som är rätt för dig och att välja bort det som inte är det.

Vem passar att gå en kurs i självledarskap?

Självledarskap passar de flesta som söker efter att få en ökad självkännedom och som vill använda den kunskapen som verktyg i livet och arbetslivet. Det finns kurser som passar såväl dig som privatperson och chef eller medarbetare. Värt att tänka på är att det ofta krävs av dig som kursdeltagare att du är villig att reflektera över ditt liv och dina ageranden för att kunna dra nytta av detta inför framtiden.

Olika typer av kurser och kursinnehåll

Det finns en rad utbildningar att välja såväl platsbundet som på distans. Om du är chef finns kurser som är inriktade mot hur du kan bli en bättre ledare genom självledarskap. Kurserna varierar i längd, så det finns alternativ som passar just ditt behov.

Exempel på kursinnehåll:

  •  Inre självledarskap
  •  Emotionell intelligens
  •  Effektiv kommunikation
  •  Motivation
  •  Prestation
  •  Livskompassen
  •  Stresshantering


Varför gå en kurs i självledarskap?

Genom att gå en kurs i självledarskap får du tillgång till de verktyg som kan hjälpa dig att navigera enklare. Du får lära dig hur ett gott självledarskap ser ut, vilka utmaningar och möjligheter som finns. Väljer du att genomföra en kurs tillsammans med andra deltagare  hardeltagare har du också möjlighet att lära dig av andras resor.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
KursHuset: Greppbar kunskap i ar...
Företag som överlever har en bra arbetsmiljö

Vi fixar till så att du har ramverket, vi fixar även att innehållet fylls med konkreta och användbara metoder och verktyg. Vi gör hårdtuggade ämnen lättsmälta och nyttiga!

Läs mer
Bentgsfors kommun om Framgångsak...

En av de kommuner som blev nyfikna på Framgångsakademin var Bengtsfors kommun. Dennis Wessman jobbar på kommunens avdelning inom arbete och integration för unga, för dem har Framgångsakademin kommit till stor nytta. Kurserna har hjälpt deltagarna förbättra sitt psykiska mående och bidragit till att de blivit mer inkluderade i samhället. I den här intervjun berättar Dennis mer om hur de gått tillväga.

Läs mer
Vad ger ett MiLprogram?
MiL Institute

" Jag har blivit tryggare och säkrare som individ och som ledare. Jag har fått lära känna en hel massa fantastiska människor. I mitt ledarskap har jag infört ett antal av de verktyg och metoder. Efter programmet strukturerade jag om hur vi arbetar i ledningsgruppen."
Se vad tidigare kursdeltagare säger

Läs mer
Kumla Kommun om Framgångsakademin
Framgångsakademin

Våren 2020 grundades Framgångsakademin av Alexander Warg-Pärleros. Syftet var att hjälpa människor att nå sin fulla potential och utvecklas med hjälp av flera av Sveriges mest framgångsrika personer genom onlinekurser och träningsverktyg. I en intervju berättar Lise från Kumla Kommun varför de valde Framgångsakademin.

Läs mer