SIFU

Timmy Rudegran teknologisk institut

Utbildning i toppklass

Timmy Rudegran har redan hunnit gå fem utbildningar hos SIFU och fler lär det bli framöver.
 
”Nu kan jag se och lösa p
roblem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och dessutom mycket roligare!

Det var 2012 som Timmy Rudegran första gången kom i kontakt med SIFU. I sitt arbete som kyl och ventilationstekniker åt LKAB i Malmberget kände han ett behov av att fördjupa sina kunskaper inom ventilationsteknik. Efter att ha sökt och jämfört alternativen hittade han slutligen rätt utbildning hos rätt utbildningsleverantör.

– Jag valde SIFU eftersom de gav ett proffsigt intryck med bra koll på arbetsmarknaden. Jag gillade också att de hela tiden anpassar sina utbildningar utifrån de behov som just nu finns på marknaden. Det innebär i praktiken att inaktuella utbildningar försvinner och nya kontinuerligt tillkommer.

Flexibla och tillmötesgående

I februari 2012 gick den första utbildningen av stapeln. Och Timmy har aldrig ångrat sitt val.

– Kvalitén på utbildningen var väldigt hög. Jag tyckte speciellt om upplägget där man hela tiden varvade teori med praktiska övningar ute i verkliga anläggningar, berättar han och fortsätter:

– Personalens bemötande har också varit otroligt trevligt och flexibelt i alla avseenden. Det var inga problem att tillmötesgå mina speciella behov med kosten som ingår under utbildningsdagarna. Och ibland har kursplanen till och med anpassats så att jag hunnit med ett visst flyg hem till norra Norrland.

Att många av kursledarna även är yrkesverksamma inom sitt respektive undervisningsområde var också något som Timmy särskilt uppskattade.

– Det gjorde att kursledarna alltid hade fingret på pulsen och var uppdaterade kring specifika utmaningar och problem man kan stöta på i arbetet idag. De var verkligen i toppklass!

Ständig utveckling viktigt

Sedan det första tillfället för sex år sedan har det blivit ytterligare fyra utbildningar för Timmys del. Samtliga i SIFU regi.

– Med mer kunskap dyker det också upp nya frågor men det är ju det som gör att man utvecklas, och ständig utveckling tycker jag är väldigt viktigt.

”Arbetet har blivit mycket roligare!”

I Timmys arbetsuppgifter ingår bland annat att felsöka och driftoptimera ventilations- och kylanläggningar. Det kan röra allt från underhåll och besiktningar till att delta i projektgrupper när anläggningar byggs upp eller byggs om. Med en sådan bredd i arbetsuppgifter har det varit ovärderligt för Timmy att även få fortsätta att bredda sin kompetens.

– Jag har fått en mycket större kunskap inom området ventilation och kyla och det har lett till att jag har en mycket bredare helhetsbild av hur det fungerar. Tidigare lyckades jag kanske inte alltid gå direkt på källan vid felsökningar men nu ser jag problem som jag inte visste fanns förut och har blivit så mycket effektivare. Det gör att arbetet går fortare och dessutom blir mycket roligare!

Och i de fall Timmy behöver ytterligare support i sitt arbete, har han kunnat vända sig till sina kursledare även efter avslutad utbildning.

– Jag får alltid bra, tydlig information och snabb och tillmötesgående support. Mina nya kontakter och kunskaper är guld värda helt enkelt. Jag är så tacksam för att jag har fått möjligheten att utvecklas i mitt yrke. Det har helt klart höjt nivån på arbetet jag utför.

Namn: Timmy Rudegran

Arbetsplats: Luossavaara-Kiirunavaara AB

Yrkestitel: Beredartekniker Ventilation/kyla  SME

Har gått följande utbildningar hos SIFU:

Ventilationsteknik steg 1
Ventilationsteknik steg 2
Injustering av luftflöden
Teoretisk kyl och värmepumpteknik
OVK praktisk kurs inför certifieringLäs mer om SIFU

Beställ mer information


Beställ information

Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med SIFU och veta mer om deras utbildningar.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.