Visar 1-25 av 4385 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 4385 träffar
1
2
3
4
...
176

Mer om Distansutbildningar

En distansutbildning är en utbildningsform som ofta sker helt på distans. Med andra ord att du kan läsa kursen hemma, eller varför inte på din arbetsplats? De flesta distanskurser sker helt på distans medan andra har några få träffar under utbildningen. Denna typ av utbildning kallas ibland blended learning.

Hur funkar det att läsa på distans?

Att utbilda sig på distans kan se ut på olika sätt. Två vanliga tillvägagångssätt är följande:

1. Utbildningen sker ”live” då du kopplar upp dig mot utbildningsföretagets webbplats och ser undervisningsledaren via en videolänk. Detta innebär ofta att du själv kan ”delta” genom chatt eller exempelvis Skype.

2. Du får tillgång till materialet via en utbildningsportal eller skickat till dig av läraren. Utifrån det underlaget väljer du sedan själv hur du lägger upp din utbildning. 

Fördelar med distansutbildning

En distansutbildning ökar tillgången till olika utbildningar, dels för privatpersoner men även för företag. Detta då den flexibla schemaläggningen minskar exempelvis kostnader för resor och den tid som krävs för en utbildning. Dessutom möjliggör det att allt fler får tillgång till de främsta experterna inom olika områden världen över. Tack vare snabba tekniska framsteg när det kommer till verktyg, program och plattformar kan man idag också se att möjligheterna till kommunikation och erfarenhetsutbyte mellan kursdeltagare och kursledare ökar.

Vidare är det en stor fördel att du kan förlägga dina studietimmar när det passar dig. En del utbildningar kan ha vissa tidsbestämda moment men oftast är det väldigt flexibelt. Att läsa på distans passar därför utmärkt för dig som till exempel föredrar tidiga morgnar eller sena kvällar. Eller som bara kan plugga på helgen på grund av familj, jobb eller annat. 

Populära kategorier

Arbetsmiljö

För dig som är intresserad av att lära dig mer om arbetsmiljö finns stort utbud på distansutbildningar. Här finns utbildningar inom BAM, hållbart arbetsklimat, ergonomi och social arbetsmiljö.

Arbetsmiljö på distans

Avancerad IT

Efterfrågan på utbildningar inom IT är stort och det finns såklart många av dessa som går att läsa på distans. Är du till exempel intresserad av ITIL, Linux eller IT-säkerhet? Eller vill du lära dig mer om programmering och maskininlärning? Allt finns här!

Avancerad IT på distans

Juridik

Att ha kunskaper inom juridik är viktigt i många fler yrken är bara jurister. Att ha en god juridisk kunskap är ofta användbart. Här kan du hitta distansutbildningar inom exempelvis affärsjuridik, beskattningsrätt och avtalsrätt.

Juridik på distans

Ekonomi

För dig som behöver utveckla dian kunskaper inom företagskonomi eller redovisning så finns självklart möjlighet att läsa på distans. Ekonomi är ett stort område som rymmer många olika distanskurser. 

Ekonomi på distans

Hur kommer jag igång?

En bra början om du vill komma igång med att läsa på distans är att välja ut ett par utbildningar i listan ovan och göra intresseanmälningar. Du får då mer information från utbildningsarrangörerna skickad till din mail och kan jämföra alternativen i lugn och ro.

Osäker på vilken du ska välja? Kontakta vår kostnadsfria utbildningsrådgivning, så kan vi hjälpa dig med tips och förslag på vilken distansutbildning som kan passa bäst för just dig!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer