Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Filtrera efter
Utbildningsform
Leda på distans
Plats
Visa alla filter
Visar 1-4 av 4 träffar
Annonser

Ämnen inom Leda på distans

Reportage inom Leda på distans

Distansledarskap är en form av ledarskap där cheferna inte är på samma plats som sina medarbetare. Begreppet har funnits i över 50 år men har blivit alltmer populärt i och med det utökade hemarbetet som kommit med Covid-19-pandemin.

Många chefer har behövt ställa om sitt mindset och för många har det varit en stor omställning. Med teknikens framsteg ökar möjligheterna till att framgångsrikt leda på distans. Det kan dock vara svårt att komma fram till hur detta ska fungera för dig och ditt team.

Distansledarskapet ställer större krav på samarbete, transparens och att bygga tillitsfulla relationer till sina kollegor. Det går inte att helt applicera ett traditionellt ledarskap på distans. Många delar är självklart lika, men det gäller att anpassa sitt ledarskap för att kunna leda effektivt på distans.

Att leda på distans kan variera från företag till företag och människa till människa men i grunden handlar det om att skapa strukturer och processer som är anpassade till ett arbete på distans.

Vem bör gå en utbildning inom distansledarskap?

Den självklara målgruppen för utbildningen är självklart ledare och chefer med team som delvis eller helt leds på distans. Men även projektledare och personer med ett informellt ledarskap på arbetsplatsen kan ha nytta av att gå en utbildning.

Några av de ämnen som tas upp kan vara hantering av virtuella team, hur du motiverar medarbetare på distans och hur du håller effektiva digitala möten. Exakt innehåll beror på inriktning och exakt vilken typ av kurs du går. Vissa fokuserar mer på styrning och organisation medan andra lägger större fokus på att leda digitala möten och att inspirera och motivera på distans. Vilken utbildning som passar dig avgörs av vilken roll du har som ledare.

 

Bli en bättre ledare på distans

För att bli en framgångsrik ledare på distans är det viktigt att tänka på dina medarbetares värderingar och kulturen i ditt team. Du måste också vara flexibel när det gäller hur du kommunicerar med dem som arbetar på distans och se till att du ger feedback i rätt tid och av god kvalitet.

Att leda distansarbetare kräver andra färdigheter än att leda dem som arbetar på kontoret, men om du upprätthåller goda relationer med ditt team och skapar riktlinjer för distansarbete kommer du att kunna bli framgångsrik som distansledare. Allt detta får du lära dig på en utbildning i distansledarskap.

Eftersom det kan vara lätt att tappa fokus och riktning vid hemarbete, är det viktigt att du som ledare har koll på ditt team och ser till att de fokuserar på målen. Men det gäller att du inte går överstyr och börjar med micro management. Det får oftast motsatt effekt.

Fokusera istället på att skapa en avslappnad atmosfär i ditt team. Vilket ger dig möjlighet att skapa ett framåtriktat och positivt arbetsklimat. Genom att fokusera på att knyta närmare relationer skapar du större förtroende mellan dig och dina teammedlemmar.

Det ökar möjligheterna att motivera medarbetarna med inre motivationsfaktorer som viljan att utvecklas eller viljan att göra bra ifrån sig. Vill du lära dig mer? Gå en utbildning i att leda på distans.