Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Välkommen till vår HR-guide!

Här har vi samlat matnyttig information som rör området HR. Klicka dig vidare till olika ämnen (Kompetensutveckling, Friskvård & Teambuilding, Psykisk ohälsa & Rehabilitering, Arbetsrätt, Rekrytering, Arbetsmiljö samt Krishantering) för att läsa mer och hitta relevanta artiklar.


Vad är HR?

HR står för Human Resources och är det område som behandlar en av de viktigaste delarna i ett företag - personalen. HR handlar om att ta tillvara på de mänskliga resurser som finns i en organisation och skapa en trygg arbetsplats med välfungerande miljö och rätt förutsättningar för framgång

Ofta samlar man detta arbete i en personalavdelning men beroende på verksamhetens inriktning och storlek kanske det endast behövs en HR-representant. HR-arbete handlar om att det ska finnas grundläggande processer och strategier för organisationens relation till sina anställda.

Utbildningar inom HR

Varför en HR-guide?

HR är ett stort ämne och något som berör oss alla i olika utsträckning. Vi vill göra det lite enklare för dig att hitta den information du söker när det kommer till just HR. Vad är egentligen kompetensförsörjning och varför ska du jobba med systematiskt arbetsmiljöarbete? Hur ska ni hantera psykisk ohälsa på arbetsplatsen och har ni krisberedskap om något oväntat sker? Allt detta och mycket mer besvaras i denna guide.

Hos FEI hittar du många utbildningar inom ämnet HR.

Vem ska läsa?

Kanske jobbar du på en HR-avdelning eller driver ett mindre bolag där du måste vara insatt i dessa frågor? Eller är du bara intresserad av ämnet och vill veta mer om dina rättigheter som anställd? Oavsett vad så hoppas vi kunna hjälpa dig att bredda din förståelse. Vi vill göra det enklare att hitta all relevant information på samma ställe.

Vad finns här?

Som du ser i rutan ovanför har vi delat upp informationen under olika ämnesområden. Under respektive ämne hittar du flera intressanta artiklar och förslag på relevanta utbildningar inom ämnet.

Här hittar du de olika ämnena i HR-guiden:

Vilken färg är du?

Något som är vanligt återkommande inom ledarskap, HR och rekryteringar är olika tester för att lära känna sig själv eller någon potentiell framtida medarbetare. Ofta får man resultatet i olika färger där man kan lära sig mer om vad som ofta känneteckas av en person med den färgen. Ett sådan test som blivit väldigt populärt är DISC-analys och för dig som är nyfiken har vi ett DISC-test här. Med hjälp av testet kan du utveckla din egen självkännedom och öka din förståelse för olika personers sätt att interagera med varandra. En av de arrangörer vi samarbetar med heter Confex och de har bland annat en utbildning i detta.

Läs mer om DISC-analys här!

  Trevlig läsning!

  Senast uppdaterad: 26 maj 2020

  Så fungerar utbildning.se

  Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


  Beställ information eller boka direkt


  Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

  Nyhetsbrev
  Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!