Processledarutbildningar

Ditt viktigaste utvecklingsprojekt – dig själv!

En processledare styr organisationer i långsiktiga förändringsarbeten. Det är ditt jobb att ringa in problemen och komma med konkreta lösningar. Under en processledarutbildning får du lära dig metoder och verktyg för att styra förändringen.
Visar 1-16 av 16 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-16 av 16 träffar

Mer om Processledarutbildningar

Som processledare behöver du ha en bra helhetssyn. Inte nog med att du måste ha fantastisk förmåga för framförhållning, du behöver också kunna svara snabbt på uppkommande problem. Det är ditt jobb att försöka skapa en åtgärdsplan för att lösa ett problem eller nå ett långsiktigt mål. Mål som att öka befolkningsmängden i en stad till att minska ett företags miljöpåverkan. Det kan också handla om att få företag att realisera sin potential inom olika områden, eller att på andra sätt lösa större problem inom organisationen.

Jobben kan på så sätt se väldigt olika ut. Du kan ha enormt ansvar inom en kommun eller på ett stort företag. Du jobbar med andra ord inte i en speciell bransch utan med stora projekt och idéer. Processledare liknar rollen som projektledare, men skiljer sig i ansvar och omfattning. Processledarens roll är oftast mycket mer analytisk och lösningsorienterad. Du ansvarar inte bara för projektet utan också för dess lösningar och olika tillvägagångssätt.

En stor del av yrket handlar om att ta fram strategier och övertyga andra människor kring vilka tillvägagångssätt som är mest effektiva, samt hur du får människor i organisationer att dra åt samma håll. Yrket passar dig som är analytisk, disciplinerad och trivs i en position med mycket ansvar.

Kompetensutveckling för dig som processledare

Främst riktar sig utbildningarna till dig som redan har befintliga kunskaper som processledare, men det finns alltid några undantag med kurser som kan passa nybörjaren. Men eftersom området är så pass avancerat behöver du med största sannolikhet ha någon from av kontakt med yrket sen innan.

Du som tidigare jobbat som arbetsledare, projektledare eller liknande har alla möjligheter att skaffa dig en djupare förståelse inom processledning med en kurs. Om du tidigare haft den drivande rollen i projekt och inför olika mål så är det en fin grund att bygga på i en processledarutbildning.

För kurser inom projektledning har vi ett stort urval här.

Utbildningarnas längd sträcker sig från några dagar till två veckor beroende på omfattning. En certifieringskurs är till exempel längre än en kurs som till mestadels fokuserar på förhandlingsaspekten av processledning.

Innehållet i processledarutbildningar

Precis som utbildningarnas längd varierar också innehållet baserat på utbildningens inriktning. Men var inte orolig, här nedan följer några av de vanligaste punkterna du stöter på när du påbörjat en kurs!

  • Mötesteknik, hur få du människor på din sida?
  • Ledarskap, organisering, delegering och hantering av processer.
  • Projektledning, visualisering och planering.
  • Processer som kört fast, och hur du löser dem.
  • Handlingsplanering, hur du möjliggör processer?
  • Praktisk och teoretisk träning i hantering av olika processer.

Livet är fullt av små och stora processer, ta kontroll över en av de mest centrala: karriären, med en processledarutbildning. Lycka till med studierna!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer
Vad ger ett MiLprogram?
MiL Institute

" Jag har blivit tryggare och säkrare som individ och som ledare. Jag har fått lära känna en hel massa fantastiska människor. I mitt ledarskap har jag infört ett antal av de verktyg och metoder. Efter programmet strukturerade jag om hur vi arbetar i ledningsgruppen."
Se vad tidigare kursdeltagare säger

Läs mer