Visa utbildning.se som: Mobil

Webbkurs – Juridik i äldreomsorgen

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
960 SEK exkl. moms
Onlineutbildning
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

Är du ny inom äldreomsorgen och vill lära dig mer om ärendehanteringsprocessen? I den här webbkursen får du en pedagogisk och tydlig genomgång både ur ett juridiskt och praktiskt perspektiv.

Fördjupa dina kunskaper om handläggningen inom äldreomsorgen med en kurs som riktar sig både till dig som är ny medarbetare inom socialtjänsten, och till dig som vill fräscha upp dina kunskaper. Här får du lära dig mer om vilka krav som ställs på dig som hanterar frågor om ansökan, handläggning och utredning. 

Kursen beskriver juridiken ur ett praktiskt perspektiv. Du får lära dig hur reglerna ska tillämpas i praktiken genom övningar, filmer och fördjupande material.


Kursinnehåll

  Vad är skillnaden mellan en anmälan och en ansökan?
  Vad innebär serviceskyldighet?
  Vem är part i ett ärende?
  Hur förhåller sig utredningen till en ansökan?
  Vad innebär förenklad handläggning?
  Hur lång tid får handläggningen ta?
  Vad säger officialprincipen?
  Vad är en skälig levnadsnivå?
  Vad gäller för standardformuleringar kring beslut?
  Kan beslut delegeras?
  Ska både motiveringen och förslaget till ett beslut kommuniceras?
  Vad gäller för avslag?
  Och hur handlägger du en överklagan?

E-learning på dina villkor 

Du genomför kursen i ditt eget tempo, när det passar dig. Varje avsnitt innehåller övningar med exempel från verkligheten. Här får du tänka till och välja det alternativ du tror är rätt. Du får också tillgång till det rättsliga material som tas upp i kursen. 

Examination och kursintyg

Efter varje avsnitt gör du ett test, där du svarar på ett antal slumpmässiga flervalsfrågor. När du klarat alla avsnitt så kan du ta ut ett kursintyg.

Investering

1200 kr. Du får tillgång till webbkursen under 1 månad.

Kursledare

Beatrice Nordebrink

Bea Nordebrink har lång erfarenhet från socialtjänsten och dubbla kompetenser som socionom och jurist. Tidigare har Bea haft anställningar i kommuner som handläggare och chef på olika nivåer. Hon arbetar för närvarande med olika uppdrag som rättslig rådgivare inom socialrätt med inriktning mot LSS och har också uppdrag som stadsjurist. På JP Infonet var Bea tidigare anställd som rådgivare. Idag föreläser hon inom socialrätten. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Webbkurs – Juridik i äldreomsorgen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Webbkurs – Juridik i äldreomsorgen!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1192 recensioner
Alla recensioner för arrangören