Visa utbildning.se som: Mobil

GDPR – Utbildning i den nya dataskyddslagen

Utbildning i GDPR

GDPR, den nya europeiska dataskyddslagen, gäller från den 25 maj 2018. Oavsett vilken bransch du arbetar inom kommer GDPR på något sätt att påverka din arbetsdag. Nedan har vi samlat alla aktuella utbildningar som rör den nya lagen, så att du kan hålla dig och din organisation uppdaterad kring hur lagen påverkar er verksamhet.

Detta är GDPR:

  • Gäller från 25 maj 2018
  • Ersätter Personuppgiftslagen (PUL)
  • Stärker skyddet för fysiska personer vid behandling av personuppgifter
  • Påverkar alla företag som samlar in personuppgifter
  • Ställer skärpta krav på företag och organisationer att informera om hur och varför de samlar in och hanterar personuppgifter
Digital intensivkurs i GDPR
Rekommenderad EC Utbildning
1 timme
790 SEK
Distans
Den 25 maj 2018 ersätts personuppgiftlagen (PUL) och EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR, börjar tillämpas. GDPR kommer att gälla som lag...
GDPR i praktiken
Rekommenderad Informator
1 dag
9 900 SEK
Flera orter (2)
Denna kurs ger dig kunskaper och verktyg för att praktiskt driva arbetet mot uppfyllnad av dataskyddsförordningen, GDPR (General Data Protection...
Den nya dataskyddsförordningen (GDPR)
Rekommenderad Kunskapsgruppen
         
(125)
1 dag
5 990 SEK
Flera orter (3)
Den 25 maj 2018 träder den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft. Den kommer att innebära stora förändringar i hur företag hanterar...
Öppen utbildning
GDPR 1 - Den nya dataskyddsförordningen
VJS - en del av Karnov Group
         
(7)
6 timmar
9 900 SEK
Stockholm
Kursen ger en grundlig genomgång av förordningen (GDPR), med fokus på nyheter i förhållande till dagens personuppgiftsreglering. Bland annat diskuteras...
Den nya dataskyddsförordningen (GDPR)
Kunskapsgruppen
         
(125)
1 dag
5 990 SEK
Flera orter (3)
Den 25 maj 2018 träder den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft. Den kommer att innebära stora förändringar i hur företag hanterar...
Nya dataskyddsförordningen GDPR
Hexanova Academy
1 dag
5 490 SEK
Flera orter (3)
Skaffa dig en grundläggande kunskap och få praktiska tips om den nya dataskyddsförordningen Det är få nya lagar som har...
Operativt arbete med GDPR, Dataskyddsförordningen
Företagsuniversitetet
2 dagar
15 000 SEK
Stockholm
För dig som vill gå från ord till handling GDPR -så kartlägger ni er information Organisation och förankring Utmaningen med...
Nya dataskyddsförordningen (GDPR) i offentlig sektor
Offentliga utbildningar
         
(27)
1 dag
4 999 SEK
Flera orter (3)
Kursen innehåller det viktigaste du behöver veta om EU:s nya dataskyddsförordning ”General Data Protection Regulation” (GDPR) och hur du ska...
Nya dataskyddsförordningen (GDPR) – så förbereder du dig
Fastighetsägarna Utbildning
1 dag
7 200 SEK
Flera orter (5)
Ett fastighetsföretag registrerar regelmässigt en hel del information om sina hyresgäster. Det kan vara integritetskänslig information så som uppgifter om...
Nya dataskyddsförordningen - GDPR
Roda Utbildning
         
(5)
1 dag
6 950 SEK
Stockholm
Vi ger dig en grundlig genomgång av den nya förordningen (GDPR), med fokus på nyheter i förhållande till dagens personuppgiftsreglering....
GDPR i praktiken
BiTA Service Management
2 dagar
14 300 SEK
Stockholm
Den nya dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) börjar tillämpas i Sverige den 25:e maj 2018. Många är medvetna om...
Dataskyddsförordningen (GDPR) med särskild inriktning på HR
VJS - en del av Karnov Group
         
(22)
3 timmar
2 900 SEK
Stockholm
...
GDPR 2 - Nationell lagstiftning och fördjupning
VJS - en del av Karnov Group
         
(4)
6 timmar
9 900 SEK
Stockholm
Uppdaterad kursbeskrivning! Kursen hette tidigare "EU:s dataskyddsförordning - kompletterande nationell reglering och fördjupning" Kursen vänder sig till den som har...
GDPR för kommunikatören
Sveriges Kommunikatörer
0,5 dagar
6 533 SEK
Flera orter (5)
Den 25 maj 2018 blir EU:s nya förordning om personuppgifter och dataskydd, GDPR (General Data Protection Regulation), direkt tillämplig som...
GDPR – Steg 1 – Nya dataskyddsförordningen
Tholin & Larsson
         
(6)
Halvdagskurs
2 990 SEK
Stockholm
Vilka åtgärder behöver din verksamhet vidta? Vad innebär lagändringen i praktiken? När och hur får personuppgifter hanteras i framtiden? Så...
Dataskyddsombud (GDPR)
Kunskapsgruppen
         
(4)
1 dag
5 990 SEK
Stockholm
I och med att GDPR börjar att gälla från och med 25 maj 2018 kommer nya krav att ställas på...
Det nya dataskyddet – GDPR
Fakultetskurser
6 timmar
6 900 SEK
Stockholm
Den 25 maj 2018 börjar EU:s dataskyddsförordning, GDPR, direkt att tillämpas i Sverige. Samtidigt upphävs personuppgiftslagen och föreslagen ny svensk dataskyddslag...
GDPR - så jobbar du med inventering, styrdokument & rutiner
Easy2perform
1 dag
4 995 SEK
Flera orter (2)
När Dataskyddsförordningen (GDPR) träder ikraft den 25 maj 2018 får det ett antal konsekvenser för de flesta företag och organisationer....
EU:s dataskyddsförordning för företag
Institutet för juridisk utbildning IFJU AB
6 timmar
8 400 SEK
Stockholm
EU:s dataskyddsförordning, DSF, (General Data Protection Regulation, GDPR) ska tillämpas från och med den 25 maj 2018 och den kommer...
GDPR med inriktning mot assistans
Kaustik AB
4 timmar
3 900 SEK
Stockholm
I maj 2018 ersätts nuvarande Personuppgiftslag (PUL) med EU:s dataskyddsförordning (GDPR). Den nya dataskyddsförordningen kommer att påverka alla branscher, företag...
GDPR-EU:s nya dataskyddsförordning – praktiska förberedelser
Ydrenas Academy
2 timmar
1 995 SEK
Stockholm
Bakgrund: Politiskt ramverk och nyckelbegrepp General Data Protection Regulation (GDPR) (Regulation (EU) 2016/679) – innehåll, struktur och tidtabell (15 min.)...
Dataskyddsförordningen för kommuner
VJS - en del av Karnov Group
         
(6)
6 timmar
5 900 SEK
Stockholm
Kursen är uppdelad i tre delar. I första delen ges en introduktion i rätten till privatliv och dataskyddsförordningen och den...
GDPR - fördjupningskurs
Informator
3 timmar
2 750 SEK
Flera orter (2)
Informator anordnar flera utbildningar på svenska inom GDPR 2018 (enkelt förklarat: den nya personuppgiftslagen / dataskyddslagen antagen av EU 2016)...
GDPR i praktiken
Informator
1 dag
9 900 SEK
Flera orter (2)
Denna kurs ger dig kunskaper och verktyg för att praktiskt driva arbetet mot uppfyllnad av dataskyddsförordningen, GDPR (General Data Protection...
GDPR – offentlig sektor
Fakultetskurser
6 timmar
5 500 SEK
Stockholm
Denna kurs vänder sig till myndigheter och andra som vill sätta sig in i den nya Dataskyddsförordningen och det sammanhang...
GDPR - grundkurs
Informator
         
(1)
3 timmar
2 750 SEK
Flera orter (2)
Detta är grundkursen för dig som behöver ha koll på GDPR. Informator anordnar fler utbildningar på svenska inom GDPR 2018...
GDPR - Privacy by Design
Informator
3 timmar
2 750 SEK
Flera orter (2)
Informator anordnar en fördjupningskurs om GDPR för dig som redan känner till grunderna i GDPR och behöver djupdyka i förutsättningarna...
Vårdens dataskydd efter GDPR
Institutet för Medicinsk Rätt AB
1 dag
4 995 SEK
Stockholm
Den 25 maj 2018 träder EU:s nya dataskyddsförordning (General Data Protection Regulation, GDPR) i kraft. Förordningen innebär ett skärpt och...
Informationssäkerhet och GDPR
BG Institute
Heldag
8 500 SEK
Stockholm
         Välkommen till denna unika kurs där föreläsarna inte bara går igenom teorierna bakom GDPR men också den praktiska tillämpningen...
GDPR - för projektledare och kundansvariga
Informator
3 timmar
2 750 SEK
Flera orter (2)
Informator anordnar flera utbildningar på svenska inom GDPR 2018 (enkelt förklarat: den nya personuppgiftslagen / dataskyddslagen antagen av EU 2016)...
Nya LOU – hur LOU påverkas av GDPR
BG Institute
Heldag
8 900 SEK
Stockholm
         Välkommen till en helt ny kurs tillsammans med Martin Bogg & Peter Nordbeck där du får kunskap utav de...
Dataskyddförordningen GDPR ur ett skolperspektiv
JP Infonet AB
0,5 dagar
 
Stockholm
Dataskyddförordningens (GDPR) är en tvingande EU förordning som får fullt genomslag redan den 25 maj 2018. Regeringen har dock bedömt...
GDPR – Steg 2 – I praktiken
Tholin & Larsson
         
(1)
Halvdagskurs
3 990 SEK
Flera orter (3)
Vad gäller för hanteringen av anställdas personuppgifter? Vad är särskilt viktigt i konsumentförhållanden? Ta emot eller lämna ut personuppgifter från/till...
NYHETSDAG: Persondataskydd för myndigheter
Institutet för juridisk utbildning IFJU AB
6 timmar
8 900 SEK
Stockholm
EU:s nya Dataskyddsförordning/GDPR Med: Karl-Fredrik Björklund och Daniel Westman Nyhetsdagen ger dig en djupgående uppdatering av vad som kan förväntas under...
GDPR - förstå och tillämpa nya dataskyddförordningen i praktiken
Teknologisk Institut AB Sverige
1 dag
6 000 SEK
Flera orter (2)
Känner du till EU:s nya dataskyddsförordning? Här är utbildningen som ger dig mycket viktig och värdefull kunskap om den nya...
Grundkurs informationssäkerhet och ISO 27001
CANEA
1 dag
6 900 SEK
Flera orter (2)
Denna utbildning ger dig grundläggande kunskap om området informationssäkerhet och hur standarden ISO 27001 kan användas för att upprätta ett...
Dataskyddslagstiftningen – en fördjupningskurs
Fakultetskurser
6,5 timmar
7 100 SEK
Stockholm
Fördjupning, nyheter och uppdatering Dataskyddsförordningen (GDPR) innebär delvis nya förutsättningar för behandling av personuppgifter, mer långtgående rättigheter för enskilda och...
Ledningssystem för informationssäkerhet i praktiken
CANEA
2 dagar
12 500 SEK
Flera orter (2)
I denna intensiva utbildning lär du dig hur man utformar och inför ett ledningssystem som klarar dagens och morgondagens krav...
Dataskyddsombudets roll
Institutet för juridisk utbildning IFJU AB
         
(3)
12 timmar
13 900 SEK
Stockholm
En praktisk kurs för dig som i dag arbetar som personuppgiftsombud eller kommer att arbeta som dataskyddsombud ("DSO"), ungefär samma...
Frukostseminarium: Så verkar du effektivt som dataskyddsombud
Dataföreningen Kompetens
kl. 08:30-10:00
 
Stockholm
Den nya dataskyddsförordningen GDPR ställer höga krav på din verksamhets hantering av personuppgifter. Lagen kräver att många organisationer måste tillsätta...
Personuppgiftsbehandling i kommunen
JP Infonet AB
1 dag
 
Stockholm
Lagstiftningen som rör personuppgiftsbehandling kan många gånger uppfattas som komplicerad och ansvaret skiljer sig för uppgifter som behandlas strukturerat respektive...
General Data Protection Regulation
Arrow ECS
1 dag
8 600 SEK
Stockholm
If your organisation handles personal data, both on an internal basis (employees) and an external basis (customers) you will be...
Dataskyddsombud - certifiering
Dataföreningen Kompetens
8-dagarskurs
58 950 SEK
Stockholm
För att effektivt verka som dataskyddsombud behövs en bred kompetens inom IT, juridik samt kunskap om hur verksamheten fungerar. Utbildningen...
Företagsanpassad utbildning
GDPR - fördjupningskurs
Informator
3 timmar
2 750 SEK
Rikstäckande
Informator anordnar flera utbildningar på svenska inom GDPR 2018 (enkelt förklarat: den nya personuppgiftslagen / dataskyddslagen antagen av EU 2016)...
GDPR i praktiken
Informator
1 dag
9 900 SEK
Rikstäckande
Denna kurs ger dig kunskaper och verktyg för att praktiskt driva arbetet mot uppfyllnad av dataskyddsförordningen, GDPR (General Data Protection...
GDPR - grundkurs
Informator
3 timmar
2 750 SEK
Rikstäckande
Detta är grundkursen för dig som behöver ha koll på GDPR. Informator anordnar fler utbildningar på svenska inom GDPR 2018...
GDPR - Privacy by Design
Informator
3 timmar
2 750 SEK
Rikstäckande
Informator anordnar en fördjupningskurs om GDPR för dig som redan känner till grunderna i GDPR och behöver djupdyka i förutsättningarna...
GDPR - för projektledare och kundansvariga
Informator
3 timmar
2 750 SEK
Rikstäckande
Informator anordnar flera utbildningar på svenska inom GDPR 2018 (enkelt förklarat: den nya personuppgiftslagen / dataskyddslagen antagen av EU 2016)...
E-learning
GDPR Dataskyddsreformen, online
Påhlmans Handelsinstitut
15 timmar
4 600 SEK
Distans
Dataskyddsförordningen kommer att gälla som lag i Sverige och ersätta PUL - personuppgiftslagen från och med den 25 maj 2018....
GDPR - digital intensivkurs
Nackademin
1 timme
790 SEK
Distans
Den 25 maj 2018 ersätts personuppgiftlagen (PUL) och EU:s nya  dataskyddsförordning,  GDPR, träder i kraft. GDPR kommer att gälla som...
E-kurs – Grundutbildning i dataskydd (GDPR)
Tholin & Larsson
45 minuter
1 490 SEK
Distans
Är du chef eller HR-ansvarig behöver du översikt över vad den nya dataskyddsförordningen innebär. De nya reglerna kommer att ställa...
Digital intensivkurs i GDPR
EC Utbildning
1 timme
790 SEK
Distans
Den 25 maj 2018 ersätts personuppgiftlagen (PUL) och EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR, börjar tillämpas. GDPR kommer att gälla som lag...
  • = Reportage kopplat till arrangören
  • = Film
Visar 1-49 av 49 träffar
 

Vilka påverkas av GDPR?

Även om det största arbetet ligger hos personer som arbetar med rättsliga frågor eller IT-säkerhet, innebär lagändringen en fundamental förändring i sättet de flesta svenska företag, myndigheter och organisationer handskas med personuppgifter. 

Företag och andra organisationer

  • Måste informera om hur de behandlar personuppgifter, vilka uppgifter och varför
  • Måste känna till sin data och alla system som hanterar informationen
  • Måste ha ett dataskyddsombud, t ex om företaget hanterar känsliga uppgifter i stor omfattning. Dataskyddsombudet är ansvarig för att lagen följs, utbildar personal samt fungerar som kontaktperson för allmänheten

Som företag eller organisation som hanterar personuppgifter bör ni redan nu kunna besvara dessa frågor:

  • Varför har vi uppgifterna?
  • Behöver vi uppgifterna?
  • Hur samlas de in?
  • Vem har tillgång till dem?

Privatpersoner

  • Dataskyddsförordningen stärker enskildas rätt att informeras om när data samlas in och på vilket sätt de samlas in.
  • Det kommer att bli lättare att slippa direktreklam
  • Rätten att bli glömd – det vill säga, som privatperson kommer man enligt nya lagen ha rätt att begära att få personliga uppgifter på sökmotorer bortplockade

Allt du behöver veta om GDPR – läs mer här!