Visar 1-5 av 5 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-5 av 5 träffar

Vad är penningtvätt? 

I en utbildning inom penningtvätt du får lära dig om grunderna inom penningtvätt, olika tillvägagångssätt och vilka åtgärder som bör genomföras för att förhindra penningtvätt inom din verksamhet. Kriminella individer eller organisationer använder penningtvätt för att kunna använda brottsvinster för egen konsumtion utan att väcka någon misstanke. Penningtvätt uppstår när olagliga vinster ska omvandlas till rena pengar för att minska risken för misstanke om hur pengarna förtjänats från början. 

Penningtvätt kan gå till på många olika sätt. Det är inte bara banker som måste har en beredskapp utan juridiska personer som aktiebolag och föreningar kan utnyttjas och vara mål för illegala verksamheter.   

Vem bör utbilda sig inom penningtvätt?  

Det finns flera olika typer av organisationer som måste ha kunskap om penningtvätt av flera skäl. Om organisationen som hanterar att kontanttransaktioner eller elektroniska penningmedel misslyckas med att upptäckta suspekta transaktioner kan det får straffrättsliga konsekvenser. Skulle det visa sig att din organisation varit med och finansierat terrorism genom att ni blivit utnyttjade kommer hela ert varumärke ställas på spel.  

Penningtvättslagen kräver att banker, försäkringsbolag och många andra företag som hanterar transaktioner är uppmärksamma på sina kunders bakgrunder och hur transaktionerna genomförs. En bank måste förse brottsutredande myndigheter med information vid misstanke. Finansiella företag måste aktivt arbeta med att förhindra att deras verksamhet på något sätt utnyttjas för olagliga vinster. 

Vad lär du dig med en utbildning?  

Du som vill lära dig mer om penningtvätt och hur du ska motverkar att din verksamhet blir mål för olaglig penningtvätt kan utbilda dig inom grunderna. Du lär du dig den senaste versionen av penningtvättslagen, hur olika metoder för att genomföra penningtvätt går till samt hur din verksamhet ska arbeta för att motverka den här typen av handling. Du lär dig vilka rutiner och åtgärder som ni bör införa för att följa lagen och vad konsekvenserna av lagbrott innebär.  

Lagar och regler får nya tillägg med olika långa mellanrum så det gäller för dig som till vardags har en rådgivande eller operativ roll kring transaktioner att hålla dig uppdaterad kring regelverk och rådande praxis. Hitta din utbildning redan idag!  

Källa: ekobrottsmyndigheten  

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
"En utbildning helt rätt i tiden"

Kurssamordnare Lars Zetterström om varför du ska gå en diplomutbildning i krisledning på Företagsuniversitetet.

Läs mer
Bra framtidsutsikter för utbilda...

Jenny Gentele, kursledare i utbildningen Diplomerad redovisningsekonom, om goda framtidsutsikter för utbildade redovisningsekonomer och sitt intresse för årsredovisningar.

Läs mer
"Förändringen går snabbt och vi ...

Åsa Liedgren, Executive Assistant på Sustainable Banking på SEB, berättar om sina erfarenheter av utbildningen ”Executive Assistant 2025” under hösten 2020.

Läs mer
Kör bara kör - det finns så myck...

Anna Lundberg, HR-specialist och kursledare på kursen ”Agila metoder för HR”, berättar om vilka fördelar ett agilt arbetssätt kan föra med sig till området HR, men även om vilka eventuella utmaningar som kan uppstå. 

Läs mer