Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Filtrera efter
Utbildningsform
Fastighetsrätt
Plats
Visa alla filter
Visar 1-25 av 28 träffar
1
2
Annonser

Ämnen inom Fastighetsrätt

Populära platser

Reportage inom Fastighetsrätt

Mer om Utbildningar inom fastighetsrätt

Fastighetsrätten tillhör Jordabalken och appliceras mest vid civilrättsärenden (privaträtt), men berör även offentliga aktörer i vissa sammanhang. Eftersom fastigheter är en så pass stor del av vår infrastruktur är det naturligt att det behöver finnas ett stort regelverk för att täcka upp för alla eventualiteter.

Fastighetsrätten tangerar många olika typer av lagar. Några kända exempel som berör regler vid bygglov och bygglagen (PBL). Annars berör fastighetsrätten också ägarrätt och de regler som gäller vid köp och sälj av bostad, samt hyresgäster, upplåtelser och överlåtelse med mera.

Man kan säga att fastighetsrätten finns till för alla rättsliga processer som går att koppla till fastighet, från ägandet till säljande, från bygglov till ett färdigt hus.

Vem behöver gå en kurs i fastighetsrätt?

En fastighetsrättsutbildning kan vara lämplig för dig som av olika skäl tycker dig behöva ha mer insyn i fastighetsrättsliga processer. Kanske ska du eller anhörig överlåta en fastighet?  Planerar du att köpa eller sälja bostad inom närmsta tiden? Då kan det vara bra att du har koll på regelverken i den allt för ofta hetsiga bostadsmarknaden.

Många kurser vänder sig direkt till olika yrkesgrupper. Är du advokat och behöver fräscha upp dina kunskaper finns det många utbildningar för just detta ändamål. Om du är mäklare är det alltid en bra idé att hålla dig uppdaterad inom vad som gäller i fastighetsrätt.

Vissa kurser passar fastighetsbolag eller förvaltare och fastighetsägare som behöver veta exakt vilka regler som gäller. Specifika kommunalarbetare, exploatörer, konsulenter, entreprenörer, konsultföretag, banker är alla exempel på yrken och yrkesgrupper som kan nyttja en fastighetsrättskurs i olika sammanhang.

Innehåll i fastighetsrättsutbildningar

Vad är det då som ingår i de olika utbildningarna? Grundkurserna är förstås mer elementära för att kunna vara mottagliga för den som inte har några, till lite förkunskaper. Andra kurser fokuserar istället mer specifikt på yrkesgrupper som förutsätter någon from av grundkunskap för att kunna nyttja utbildningen.

Här är en blandning kursernas viktigaste punkter.

  • Allmän fastighetsrätt.
  • Att skriva ett funktionellt köpekontrakt.
  • Allemansrätten, hur påverkar den din fastighet?
  • Köp av fast egendom, möjligheter och risker.
  • Hur analyserar du juridiska dokument som kan förekomma?
  • Skattekonsekvenser och viktiga saker att tänka på!
  • Riskhantering och vanliga fel och brister.

Det är viktigt att du hittar en kurs som passar dina önskemål. Vi finns tillgängliga på chatt eller mejl om du behöver hjälp. Bli ett med fastighetsrätt!