Visa utbildning.se som: Mobil
  • = Reportage kopplat till arrangören
  • = Film
Visar 1-50 av 60 träffar
12

Mer om Utbildningar inom fastighetsrätt

Fastighetsrätten tillhör Jordabalken och appliceras mest vid civilrättsärenden (privaträtt), men berör även offentliga aktörer i vissa sammanhang. Eftersom fastigheter är en så pass stor del av vår infrastruktur är det naturligt att det behöver finnas ett stort regelverk för att täcka upp för alla eventualiteter.

Fastighetsrätten tangerar många olika typer av lagar. Några kända exempel som berör regler vid bygglov och bygglagen (PBL). Annars berör fastighetsrätten också ägarrätt och de regler som gäller vid köp och sälj av bostad, samt hyresgäster, upplåtelser och överlåtelse med mera.

Man kan säga att fastighetsrätten finns till för alla rättsliga processer som går att koppla till fastighet, från ägandet till säljande, från bygglov till ett färdigt hus.

Vem behöver gå en kurs i fastighetsrätt?

En fastighetsrättsutbildning kan vara lämplig för dig som av olika skäl tycker dig behöva ha mer insyn i fastighetsrättsliga processer. Kanske ska du eller anhörig överlåta en fastighet?  Planerar du att köpa eller sälja bostad inom närmsta tiden? Då kan det vara bra att du har koll på regelverken i den allt för ofta hetsiga bostadsmarknaden.

Många kurser vänder sig direkt till olika yrkesgrupper. Är du advokat och behöver fräscha upp dina kunskaper finns det många utbildningar för just detta ändamål. Om du är mäklare är det alltid en bra idé att hålla dig uppdaterad inom vad som gäller i fastighetsrätt.

Vissa kurser passar fastighetsbolag eller förvaltare och fastighetsägare som behöver veta exakt vilka regler som gäller. Specifika kommunalarbetare, exploatörer, konsulenter, entreprenörer, konsultföretag, banker är alla exempel på yrken och yrkesgrupper som kan nyttja en fastighetsrättskurs i olika sammanhang.

Innehåll i fastighetsrättsutbildningar

Vad är det då som ingår i de olika utbildningarna? Grundkurserna är förstås mer elementära för att kunna vara mottagliga för den som inte har några, till lite förkunskaper. Andra kurser fokuserar istället mer specifikt på yrkesgrupper som förutsätter någon from av grundkunskap för att kunna nyttja utbildningen.

Här är en blandning kursernas viktigaste punkter.

  • Allmän fastighetsrätt.
  • Att skriva ett funktionellt köpekontrakt.
  • Allemansrätten, hur påverkar den din fastighet?
  • Köp av fast egendom, möjligheter och risker.
  • Hur analyserar du juridiska dokument som kan förekomma?
  • Skattekonsekvenser och viktiga saker att tänka på!
  • Riskhantering och vanliga fel och brister.

Det är viktigt att du hittar en kurs som passar dina önskemål. Vi finns tillgängliga på chatt eller mejl om du behöver hjälp. Bli ett med fastighetsrätt!

Så här går du vidare

Filtrera listan och välj passande utbildningar


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

Favoriter

boka utbildning

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
FEI Företagsekonomiska Institutet

FEI:s kurser och utbildningar erbjuder ett stort antal kurser och utbildningar för dig som är yrkesverksam. Du kan få mer information om vårt utbud här på utbildning.se eller direkt från fei.se.

FEI kompletterar nu utbudet med en nyhet, FEI erbjuder kurser och utbildningar som ger högskolepoäng och som leder till högskoleexamen.

Läs mer
VJS - kvalificerad fortbildning
Ämnesområden

VJS har som mål att ge deltagarna kunskaper som de direkt kan använda i sin yrkesutövning. Detta gör man genom att erbjuder kvalificerad fortbildning inom en mängd olika ämnesområden...

Läs mer
Kvalificerad fastighetsförvaltni...

Kursen Kvalificerad fastighets-förvaltning hos BFAB (STF) hjälpte Karolin att förstå sin nya roll – och hon ser positiva effekter redan nu. Hon tror även att hennes framtida karriär kan gynnas av kursen. 

Läs mer
Vässa kompetensen med Hjärtum Ut...

”Bästa utbildning jag varit på, alla kategorier.”

"Nyvunnen kunskap, nya verktyg, bra exempel, dialog, balansen teori-praktik."

 Vilka säger så och om vad?

Läs mer