Visa utbildning.se som: Mobil
Visar 1-9 av 9 träffar
 

Socialrätt behandlar de sociala området inom svensk lagstiftningen och brukar kategoriseras som en del av förvaltningsrätten. Den omfattar socialförsäkringsrätten, lagar och regler kring bidrag, hälsa och sjukvård samt vård av barn och unga. De lagar som innefattas är bland annat Socialtjänstlagen, LSS och LVU. Under en socialrättsutbildning får du lära dig mer om området och vilka lagar och regler som gäller.

Vem bör gå en kurs i socialrätt?

Främst riktar sig utbildningarna inom området till dig som arbetar inom vård och omsorg men det gäller även för de som arbetar med bistånd eller på myndighet. Det kan innefatta dig som är handläggare, jurist, skötare eller chefer.

Vad ingår i en socialrättslig utbildning?

Eftersom området är tämligen brett är det svårt att sätta en generell innehållsbeskrivning av en socialrättslig utbildning. Men gemensamt för kurserna är att de går igenom respektive lagområde, hur de påverkar ditt arbete och hur du ska arbeta för att efterleva dem.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
VJS - kvalificerad fortbildning
Ämnesområden

VJS har som mål att ge deltagarna kunskaper som de direkt kan använda i sin yrkesutövning. Detta gör man genom att erbjuder kvalificerad fortbildning inom en mängd olika ämnesområden...

Läs mer