Visar 1-9 av 9 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-9 av 9 träffar

Socialrätt behandlar de sociala området inom svensk lagstiftningen och brukar kategoriseras som en del av förvaltningsrätten. Den omfattar socialförsäkringsrätten, lagar och regler kring bidrag, hälsa och sjukvård samt vård av barn och unga. De lagar som innefattas är bland annat Socialtjänstlagen, LSS och LVU. Under en socialrättsutbildning får du lära dig mer om området och vilka lagar och regler som gäller.

Vem bör gå en kurs i socialrätt?

Främst riktar sig utbildningarna inom området till dig som arbetar inom vård och omsorg men det gäller även för de som arbetar med bistånd eller på myndighet. Det kan innefatta dig som är handläggare, jurist, skötare eller chefer.

Vad ingår i en socialrättslig utbildning?

Eftersom området är tämligen brett är det svårt att sätta en generell innehållsbeskrivning av en socialrättslig utbildning. Men gemensamt för kurserna är att de går igenom respektive lagområde, hur de påverkar ditt arbete och hur du ska arbeta för att efterleva dem.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨