Visar 1-25 av 48 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 48 träffar
1
2

En utbildning inom affärsjuridik passar för dig som behöver grundläggande juridiska kunskaper kring verksamhet och företag. Du kanske jobbar med inköp eller ekonomi och behöver veta hur man exempelvis tolkar eller skriver ett avtal, vad Köplagen går ut på eller vad som gäller vid avtalsbrott. Med en kurs i affärsjuridik får du inte bara reda på vad för slags rättigheter ditt företag har i affärssammanhang, utan också vilka skyldigheter ni har.

Med rätt kunskap blir du tryggare i affärsjuridiska frågor och vet hur företaget ska bete sig vid besvärliga situationer som skadeståndsanspråk eller vad som gäller när en faktura inte betalas in i tid. Bland vissa kurser i affärsjuridik får du även lära dig om internationell arbetsrätt som avtals- och köprättsliga regler. Du får då kunskap i de regelverk som påverkar handeln mellan olika länder, exempelvis vad som gäller vid internationella affärer om en part inte håller sig till avtalet.

Vad innebär affärsjuridik?

Affärsjuridik, som du kanske kan gissa på namnet, är kopplat till affärer och företagsverksamhet. Företagsaffärer är ett område som är kantat av många olika regler som är bra att kunna för dig med ansvar, eller som jobbar med juridiska frågor inom ett företag. Exempel på dessa frågor kan vara hur ett företag hanterar personliga uppgifter som PUL och GDPR. Det kan också vara avtal som gäller köp eller försäljning av verksamheten, samt andra stora affärer som kräver dokument med noggrann juridisk utformning.

Affärsjuridisk expertis blir aldrig obsolet under företagets resa. Från nystart till försäljning kan dessa kunskaper tillämpas. Här följer några konkreta användningsområden för affärsjuridik:

 • hantera bluffavtal eller bluffakturor
 • se över olika avtal och skriva användarvillkor
 • patent, i de fall då verksamheten har unika idéer som behöver beskyddas
 • sekretess i olika former
 • företräda företaget i rättsliga tvister (om personen ifråga besitter fördjupad expertis)

För att nämna några uppgifter som går att tackla med en utbildning i affärsjuridik.

Upplägget för en affärsjuridikutbildning

Det vanligaste upplägget är klassrumsundervisning på bestämd ort. Vanligtvis sträcker sig en affärsjuridikskurs över ett par dagar, men det finns alternativ som är längre och mer omfattande. Utbildningarna är mest förlagda kring storstäderna med några undantag.

För dig som är självgående finns många kurser tillgängliga på distans. Om du inte har möjlighet att ta dig till någon av de orter där utbildningarna finns, kan en distansutbildning vara en ypperlig lösning! Distanskurserna kan ha lite olika upplägg. Vissa har lektioner som du får tillgång till och tar dig an när det passar dig. Andra förutsätter att du följer en mer schemalagd struktur. Välj det upplägget som går väl ihop med dina förutsättningar.

För vissa kurser finns också alternativet att skräddarsy utbildningen till ditt företag och de behov som er organisation har. I dessa fall kan utbildningen göras i era lokaler eller på lokaler som anordnaren står för. I en anpassad kurs är det helt upp till er att bestämma.

Innehållet i affärsjuridikskurser

Innehållet varierar som alltid beroende på vilken inriktning en kurs har. Utbildningens omfattning spelar också en avgörande roll. I en grundkurs får man med sig basen i affärsjuridik, grunderna och det viktigaste. En mer avancerad kurs vänder sig främst till dig som redan är insatt, förmodligen är du jurist eller jobbar med ekonomi i stora företag där avancerade kunskaper får mer utlopp.

Ta dig an rätt kurs för dina mål. Om du känner dig osäker på vad som verkligen passar dig rekommenderar vi alltid att kontakta utbildningsanordnaren med en intresseanmälan. På så sätt kan du starta en direktdialog med någon som förstår området. Behöver du hjälp att göra en intresseanmälan står vi gärna till tjänst!

Detta är några av de vanligaste kunskaperna du kan vänta dig när du går en kurs i affärsjuridik.

 • Grunderna i avtals- och köprätt.
 • Tolkning och utformning av avtal.
 • Klausuler.
 • Arbetsrättens grunder och vad som är viktigt att tänka på.
 • Marknadsrätt.
 • Affärsstrategi och rättsliga fallgropar.
 • Företagskultur och HR.
 • Internationalisering och internationella regler.

Detta för att nämna några saker från olika kurser. Gör en smart affär, gå en kurs i affärsrätt!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨