Visa utbildning.se som: Mobil
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Populära ämnen
Teknik
Vård
Ekonomi
Ledarskap
Arbetsmiljö
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås
Filter & Sortering
Rensa
Sortera efter betygNärmsta startdatumPris (lägst → högst)Pris (högst → lägst)Längd (kort → lång)Längd (lång → kort)
Ämne
Plats
Pris, datum & längd
Utbildningsform
Fler filter
Alla ämnenAlla platserAllaAllaVisa fler filter
Välj ett ämneSök kategori
AdministrationArbetsmiljöBrandskyddBygg & AnläggningCoachingEkonomiFastighetFöreläsareFörsäljningHRHotell & turismHälsaHållbarhetIT & Microsoft OfficeIT AvanceradInköpInredningJuridikKommunikationKundserviceKvalitet & LedningssystemLedarskapLogistikMBAOrganisation / verksamhetPedagogikPersonlig effektivitetPersonlig utvecklingPresentationsteknikProjektledningSeminariumSkönhetSpråkStatistikSäkerhetTeknikTransport & fordonUppdragsutbildningVårdWebbdesign & Layout
Välj en platsVisa alla platser
Distans
Rikstäckande
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Filtrera på pris, startdatum och längd
Välj prisintervall
När vill du gå utbildningen?
Hur lång ska utbildningen vara?
Visa alla1 Dag eller mindre2-3 Dagar7+ Veckor
Utbildningsform
Välj en utbildningsform
Visa allaDistans med träffarÖppen utbildningFöretagsanpassad utbildningOnlineutbildningKorta YH-utbildningarUppdragsutbildning
Specificera din sökning
Välj Certifiering
ArbetsmiljöBrandskyddByggCoachingLivsmedelMiljö / kvalitet / internrevisionOnlinemarknadsföringProjektledningSäkerhetTeknikVård

Visar 1-10 av 24 träffar
1 3
Annonser

Ämnen inom Familjerätt

Mer om Utbildning inom familjerätt

Som en del av civilrätten utgör familjerätt ett viktigt stycke inom svensk rätt. Familjerätten kan i sin helhet summeras som regler och rättigheter som berör partnerskap och omvårdnad av barn.

Det finns särskilda regler för den som är vårdnadshavare för ett barn och har makten att fatta beslut över barnets liv. Reglerna sträcker sig också till boende i fall av delad vårdnad mellan vårdnadshavare som inte längre bor tillsammans. Andra vanliga områden är underhåll för barn, vårdnadsprocesser, boendefördelning och äktenskapsförord.

Familjerätten är ett stort område, men högst intressant för dig som vill veta mer om dina eller dina barns rättigheter, eller för dig som vill fördjupa dig inför en yrkesroll som erfordrar dessa kunskaper.

Varför ska du gå en kurs i familjerätt?

En utbildning inom familjerätt vänder sig främst till dig som kan nyttja kunskaperna i ditt yrkesliv, men majoriteten av kurserna förutsätter inga direkta förkunskaper. Ditt intresse för området är din bästa förutsättning att ta dig an de kunskaper som lärs ut.

Kurserna lämpar sig väl oavsett om du är handläggare för en kommun eller ett privat företag. Kanske är du enhetschef och behöver vara säker på att dina befintliga kunskaper är tillräckliga. Kurserna fungerar också utmärkt för att uppdatera dina kunskaper på områden som över tid tenderar att förändras.

Vissa kurser vänder sig direkt till dig som är jurist och kanske behöver lite mer kött på benen inför kommande uppdrag eller nya utmaningar i karriären. Utbildningarna lämpar sig också väl för egenföretagaren som måste kunna ett och annat om vissa lagar inom familjerätt beroende på vilken bransch din organisation tillhör.

Innehållet i en familjerättsutbildning

Varje utbildning är självfallet unik och styrs av vad innehållet centreras kring. Många utbildningar har dock flera gemensamma nämnare som du kan förvänta dig att få med dig efter en kurs inom familjerätt.

De flesta utbildningar har en grundläggande del som förklarar och introducerar vad familjerätt är och hur dess lagar och rättigheter appliceras i det svenska samhället. Vanligtvis berörs familjers ekonomiska rättigheter och regler. Mer specifikt kan det gälla frågor om arvsrätt eller olika frågor kring underhåll vid vårdnad av barn.

Nedan kommer några av de vanligaste och mest centrala lärdomarna för dig att ta del av om du väljer att gå en utbildning i familjerätt.

  • Skadeståndsrätt
  • Avtalsrätt
  • Betalningsansvar
  • Fullmakt
  • Väcka talan i domstol
  • Arvsregler
  • Äktenskapslagar

Jurist eller nybörjare, med någon av kurserna hos oss lär du dig lagarna och rättigheterna som berör dig och din familj. Boka direkt via oss eller genom att fylla i en intresseanmälan och starta en egen dialog med en utbildningsanordnare.