Visa utbildning.se som: Mobil

Skoljuridik för nämndledamöter

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Kommunernas nämnder för utbildningen, från förskolan via barn- och ungdomsskolan till vuxenutbildningen, ansvarar för att verksamheten lever upp till de krav som lagstiftningen ställer, bl.a. när det gäller omfattning, utformning och kvalitet. Detta viktiga och ansvarsfulla uppdrag förutsätter därför kunskaper om de rättsregler som finns för skolväsendet.

Utöver nämndens och dess ledamöters roll i styrsystemet för skolan går vi på kursen igenom huvuddragen i skollagstiftningen med tyngdpunkt på sådana frågor som det ankommer på nämnden att besluta om. Vidare redovisas de senaste nyheterna i lagstiftningen och hur man kan hålla sig uppdaterad om dessa. Utrymme för frågor ges också. Inga förkunskaper krävs.

Föreläsare: Lars Werner, jurist med mångårig erfarenhet av skollagstiftningen från bl.a. Utbildningsdepartementet och Skolväsendets överklagandenämnd, ofta anlitad föreläsare bl.a. inom Rektorsprogrammet.

Investering

3 300 kr. Med JP:s kundrabatt endast 2 950 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Lars Werner

Lars Werner är jurist och rättslig rådgivare med mångårig erfarenhet från lagstiftningsarbetet inom skolans område, bl.a. som sekreterare i Skollagskommittén och ledamot i Skolväsendets överklagandenämnd. Håller utbildningar inom skoljuridik.

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Skoljuridik för nämndledamöter, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skoljuridik för nämndledamöter!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1192 recensioner
Alla recensioner för arrangören