Visa utbildning.se som: Mobil

Kommunen och juridiken

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
4 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-11-22 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Kursen är uppdatera med ny förvaltningslag, ny kommunallag praxis mm.

Den som arbetar i en kommun måste ha god kunskap om kommunens allmänna kompetens, nämnderna och deras roller samt delegations- och jävsreglerna. Det är inte bara den enskilde som har nytta av att det inom kommunen fattas rätt beslut av rätt organ. Felhanteringar blir även ofta kostsamma för förvaltningen och det tar tid att ställa felaktigheter till rätta.

Kursen Kommunen och juridikens innehåll och syfte är att ge praktiskt användbara kunskaper om de viktiga regler som gäller kommunal verksamhet samt vad som blir konsekvenserna om dessa inte följs. Utöver en genomgång av kommunallagens viktigaste bestämmelser samt en allmän orientering om förvaltningslagen, innehåller kursen även en genomgång av de kommunala organens roller och delegeringsmöjligheter. Den praktiska hanteringen i gränssnittet mellan förtroendevalda politiker och tjänstemän ägnas särskilt fokus. Även de senaste nyheterna i kommunallagen kommenteras.Kursen är uppdaterat med ny kommunallag och förvaltningslag.

Det här är en av våra kurser inom offentlig förvaltning.

.solidtango-embed#shbgvi1bjo5 { position:relative; padding-bottom:56.25%; padding-top:0px; height:0; overflow:hidden; }.solidtango-embed#shbgvi1bjo5 iframe { position:absolute; top:0; left:0;}

Kursen riktar sig främst till tjänstemän som i handläggning och beslutsfattande har behov av kunskaper om kommunal- och förvaltningsrätt. Kursen passar även för andra anställda inom kommunen, politiker och övriga som har behov av en genomgång av det regelsystem som styr den kommunala vardagen. Kursinnehållet passar såväl för jurister som de utan juridisk utbildning.

Det här är en av våra kurser inom Förvaltningsjuridik.

Deltagarcitat från tidigare kurstillfällen:
"Mycket bra föreläsare"
"Allt beskrivs på ett lättbegripligt sätt"
"Mycket intressant med exempel från verkligheten"
"Bra längd på kursen"

Investering

4 500 kr. Med JP:s kundrabatt endast 3 950 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår. (6 undervisningstimmar)

Kursledare

Christer Hjert

Christer Hjert är kammarrättsfiskal med flerårig erfarenhet som förbundsjurist vid Svenska Kommunförbundet (nuvarande SKL). Han har även varit biträdande kommundirektör i Norrtälje kommun, vice VD i kommunens koncernmoderbolag samt VD och delägare i KommunLex AB. Han är en av landets mest erfarna jurister/konsulter inom området kommunal verksamhetsjuridik, organisation och verksamhetsutveckling. Christer håller utbildning inom offentlig förvaltning och skriver lagkommentarer. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kommunen och juridiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
Bra och intressant dag, hela dagen var relevant.
Kursdeltagare
(5)
Innehållsrik. Bra med liten grupp så att frågor kan diskuteras.
Kursdeltagare
(5)
Mycket givande och dynamisk presentation.

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,3)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören