Visa utbildning.se som: Mobil

Handläggning och dokumentation inom äldreomsorgen

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
3 590 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-03-04 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Handläggning och dokumentation är en viktig del i socialtjänstens arbete som måste genomföras på ett korrekt sätt för att säkerställa rättssäkerhet och kvalitet.

Under kursen gör vi en grundlig genomgång av regelverket om handläggning och dokumentation inom socialtjänstens område, med särskilt fokus på handläggningen inom äldreomsorgen. Syftet är att ge en helhetsbild av vad som förväntas gällande handläggning och dokumentation inom socialtjänstens verksamhetsområde. 

Kursen Handläggning och dokumentation inom äldreomsorgen behandlar den legala ramen och den praktiska handläggningen, från att ett ärende aktualiseras till att genomförandet av en insats avslutas. Innehållet bygger i huvudsak på lagstiftning och Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd, samt relevanta JO-uttalanden och rättsfall. 

Kursen vänder sig främst till dig som är handläggare eller enhetschef inom äldreomsorg och passar även andra som arbetar inom området. 

Det här är en av våra kurser inom sociarätt.

Kommentarer från tidigare kurstillfällen:
"Föreläsaren gör ämnet intressant, trots djupet i ämnet. Tar bra exempel, förståeligt, kan förklara bra"
"Bra upplägg, lätt att förstå innehållet"
"Intressant och viktigt att få en noga genomgång av lagtexten samt att beskriva vad som menas"

Investering

3 590 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Beatrice Nordebrink

Bea Nordebrink har lång erfarenhet från socialtjänsten och dubbla kompetenser som socionom och jurist. Tidigare har Bea haft anställningar i kommuner som handläggare och chef på olika nivåer. Hon arbetar för närvarande med olika uppdrag som rättslig rådgivare inom socialrätt med inriktning mot LSS och har också uppdrag som stadsjurist. På JP Infonet var Bea tidigare anställd som rådgivare. I dag håller hon utbildning inom socialrätt.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Handläggning och dokumentation inom äldreomsorgen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Plats

Citykonferensen, Stockholm

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Handläggning och dokumentation inom äldreomsorgen!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören