Visa utbildning.se som: Mobil

Godkännande och tillsyn av fristående förskolor

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
3 950 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-08-20 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Under denna heldagskurs gör vi en grundlig genomgång av regelverket kring godkännande och tillsyn av fristående förskolor och annan pedagogisk verksamhet. 

Kursen är uppdaterad med nya regler från 1 jan 2019 om utökad prövning av enskild huvudman för förskola.

Det är kommuner som har det fulla ansvaret för att godkänna och utöva tillsyn över fristående förskolor och annan pedagogisk verksamhet. Fristående förskolor finns i de allra flesta kommuner vilket innebär långtgående krav på kommuner såväl när det gäller processen vid godkännande som ansvar för en kontinuerlig tillsyn.

Under kursen Godkännande och tillsyn av fristående förskolor går vi igenom regelverket kring godkännande och tillsyn av fristående förskolor och annan pedagogisk verksamhet med utgångspunkt i skollagens regelverk och läroplanens krav på verksamheterna. 

Kursen vänder sig både till dig med ledningsansvar i fristående förskola och till dig som är tjänsteman inom kommunerna och som arbetar med frågeställningarna som rör godkännande och tillsyn av fristående förskolor.

Kommentarer från tidigare kurstillfällen:
"Tydligt, användbart, aktuellt"
"Mycket bra! Väldigt konkret och användbar kurs med en otroligt kunnig föreläsare"
"Bra dag, tydlig, pedagogisk. Bra med inspel från olika kommuner. Man lär sig av andras erfarenheter"

Investering

3 950 kr. Med JP:s kundrabatt endast 3 590 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Mikael Hellstadius

Mikael Hellstadius har arbetat som opolitisk tjänsteman på Utbildningsdepartementet i tio år och har tidigare arbetat som undervisningsråd på Skolverket samt i domstol. Han har även varit  sekreterare och expert i olika utredningar på skolans område samt deltagit i arbetet med flera av de större reformer som genomförts på skolans område under senare år, bl.a. som projektledare för arbetet med att ta fram den nya skollagen. Mikael har också varit särskild utredare åt utbildningsministern och undervisar även på de statliga rektorsutbildningarna vid Stockholms universitet och Mittuniversitetet. Mikael håller utbildningar inom skoljuridik och skriver för JP Skolnet. 

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Godkännande och tillsyn av fristående förskolor, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
Häftigt tempo. Man är uppmärksam hela tiden för att inte missa något. Gedigen kunskap hos kursledaren-kan svara på allt.
Kursdeltagare
(5)
Tydligt, användbart, aktuellt
Kursdeltagare
(5)
Bra att kursledaren fångar upp och besvarar alla frågor och kommentarer.

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Godkännande och tillsyn av fristående förskolor
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören