Visa utbildning.se som: Mobil

Skapa ledande team

Framsikt Teamutveckling
Kort om utbildningen
Företagsspecifikt
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Teambuilding för ledningsgrupper


Utveckla och konkretisera företagets framtidssyn och engagera era medarbetare i gemensamma satsningar. Skapa en ledningsgrupp som fungerar maximalt tillsammans och som har gemensamma visioner och öppen kommunikation.

Målgrupp

Lednings- och samordnings-grupper med operativt ansvar för en verksamhet. Chefer och interna ledare och nyckelpersoner som vill gå en handledarutbildning för internutbildning på företaget.

Mål med programmet

Öka samarbetet, effektiviteten och arbetsglädjen. I träffarna fokuserar ni på er egen arbetsplats för att tillsammans tänka ut hur ni som ledningsgrupp kan göra den bättre.

Upplägg

Tidsåtgång
Hela programmet består av totalt 6 träffar. En upptakt, fyra träffar om vardera 4-6 timmar samt summering.

Utbildningsmaterial
Ni får en pärm med inledningstexter, arbetsuppgifter, förberedelsefrågor, arbetsblad, modeller och enkäter.

Investering

För mer information och prisuppgifter fyll i dina kontaktuppgifter här nedan.

Kursinnehåll

Arbeta med er egen verklighet
Ni arbetar i er egen verklighet och beskriver, analyserar och lär av vardagssituationer. Era mål prövas och konkretiseras och ni diskuterar olika sätt att engagera medarbetarna i att försöka uppnå målen. Ni prövar också vad ni ska ha er ledningsgrupp till.

Intervju och enkät
Inför den första träffen och efter avslutat utvecklingsarbete, intervjuar kursledaren var och en av er. Dessutom får ni svara på enkäter vid två olika tillfällen. Enkäterna innehåller frågor om hur arbetet i ledningsgruppen fungerar och hur det påverkas av ert utvecklingsarbete. Frågorna leder till enskild eftertanke och stärker effekterna av utvecklingsarbetet både för den enskilde och för ledningsgruppen som helhet.

Träffarnas innehåll
Framtiden – vad kan och vill ni påverka?
Ni stämmer av nuläget i ledningsgruppen och verksamheten med hjälp av en ledningsgruppsanalys. Ni granskar ert ledarskap och gör ett framtidsscenario och en framtidsvision.

Ledningsgruppens ansvar och funktion
Vad är ledningsgrupper till för? Vilka frågor ska gruppen behandla/inte behandla. På den här träffen prövar ni era prioriteringar, er arbets- och ansvarsfördelning och formulerar er policy.

Samarbete och kommunikation
Ni prövar era uppfattningar om vad som menas med ett gott samarbete. Ni beskriver hur ni är som samarbetsmänniskor, tränar på olika samarbetsfärdigheter och gör ett samarbetskontrakt.

Släpp loss personalens kompetens
Som ledningsgrupp har ni stora möjligheter att verka för ett bra klimat, att entusiasmera och engagera. Analysera de faktorer som påverkar arbetsglädje och effektivitet, och ta gemensamt ställning till hur ni kan öka era insatser, för att motivera medarbetarna. Ni gör en enkel analys av arbetsklimatet på er arbetsplats.

Aktivitetsplaner
I slutet av varje träff gör ni en aktivitetsplan, vilket innebär att ni bestämmer vad som ska göras, vilka av er som ska göra det, när ni ska vara färdiga och ibland också, hur ni ska arbeta. Ni ger således er själva direktiv att arbeta vidare med de frågeställningar som ni arbetat med under träffen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Skapa ledande team, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 6 recensioner.

Peter Freander, Vd Teletec Connect
(5)
Vi har lärt oss att dra nytta av varje medarbetares unika kompetens i gruppen.
Kursdeltagare
(5)
Vi är betydligt öppnare, tar varandra på allvar, känner varandra.
Kursdeltagare
(5)
Jag är nu ej rädd att ge bidrag till en diskussion där jag ej har lika mycket erfarenhet som andra.

Framsikt Teamutveckling

Framsikt Teamutveckling

Vi erbjuder: Vi erbjuder grundträning inom teamutveckling, personlig utveckling, ledarutveckling och projektledning Vi har alla verktyg, övningar och kompetens som behövs för att vår kund ska få en långsiktig utveckling Vi hjälper våra kunder att utnyttja kraften i medarbetarnas fulla...


Läs mer om Framsikt Teamutveckling och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Framsikt Teamutveckling

Nygatan 29C
645 31 Strängnäs

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 16 recensioner.
Alla recensioner för arrangören