Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Intent-based leadership – IBL

Consentio Ledarskap AB
Kort om utbildningen
3 dagar
20 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Sverige
Företagsanpassad utbildning
Eskilstuna, Rikstäckande

Kursbeskrivning

IBL - bli en ledare som skapar team i världsklass!

Idag anser bara 15% av medarbetarna på Sveriges arbetsplatser att de är engagerade i sitt arbete – men föreställ dig att du som ledare stället kan skapa ett team där varje individ bidrar med hela sin tankekraft, tar ansvar och känner sig trygga.

Utveckla en effektiv organisation

Arbetsplatser och organisationer med högt medarbetarengagemang är 21% mer lönsamma, har 41% lägre frånvaro och minskar risken att göra fel med hela 60%. IBL är ett sätt att öka medarbetarengagemanget genom att skapa en organisationskultur där du tydliggör önskade åtgärder redan innan de äger rum – och därmed låter den verkliga magin ske.

Vad är Intent-Based Leadership?

Intent-Based Leadership är en tillitsbaserad och coachande ledarskapsutbildning som hjälper dig till ett värderingstyrt synsätt. Här lär du dig skapa team i världsklass i en arbetsmiljö som uppmuntrar medarbetarna att komma till sin rätt. Insikter och verktyg hjälper dig och din verksamhet bli effektivare genom att forma en atmosfär där alla individer bidrar med sin syn på problem och lösningar utifrån olika perspektiv.

Certifierad IBL-utbildning

Consentio Ledarskap är stolta över att vara en av endast två certifierade IBL-utbildare i Sverige. Som en partner till IBL International är vi en del av ett globalt nätverk. Kontakta oss om ni behöver hjälp även utanför Sverige.

Kursinnehåll

IBL-programmet är en ledarskapsutbildning som ger dig de insikter och verktyg du behöver för att engagera dina medarbetare och skapa effektiva team i din organisation. Du lär dig skapa ledare på alla nivåer, mäta engagemang och leda en arbetsplats där alla känner sig trygga att ta beslut, är motiverade och vet vad de ska göra. Vi arbetar bland annat med de tre K:na Kontroll, Kompetens och Klarhet för att hjälpa dig forma en miljö där medarbetarna kan bidra med sin syn på utmaningar och komma med lösningar utifrån olika perspektiv.

IBL bidrar till din ledarutveckling

Under utbildningen, som bedrivs av certifierade och kvalificerade handledare med många års erfarenhet som både ledare, chefer och utbildare, kommer du snabb se effekt på din ledarutveckling. Du får bl. a. lära dig:

 • Verktyg och metoder för att skapa psykologisk trygghet.
 • Varför du som ledare måste ge kontroll och mandat till dina medarbetare.
 • Hur du ger kontroll på ett säkert och effektivt sätt genom att anpassa den utifrån klarhet, tydlighet och kompetens.
 • Hur du kan analysera, ge coaching och planera din verksamhet utifrån de tre K:na.
 • Hur verktyget ”Ledarskapsstegen” kan användas för att mäta nivån på engagemang i ditt team, men också för ditt ledarskap.
 • Språkets betydelse för att både identifiera nuläge men också hur det kan användas för att er verksamhetsutveckling.
 • Perspektivtagande för dig och din ledningsgrupp.
 • Hur du involverar och aktiverar dina medarbetare bättre under genomgångar och möten som till exempel medarbetarsamtal.
 • Arbetsklimatets inverkan och varför det är bättre att fokusera på detta än på individer.
 • Hur du skapar ett mindset för att bli bättre än bra.
 • Verktyg och metoder för att analysera och bestämma nuläge i ditt team och din verksamhet.

Upplägg

Tre dagar med personlig utveckling

Under utbildningen kommer du få arbeta med dina konkreta utmaningar som ledare och din personliga utveckling i er organisation. Du får också jobba med de förflyttningar till önskat läge i din verksamhet som just du önskar göra. Utbildningen är tre dagar och du får möjlighet att reflektera över ditt ledarskap och växa som ledare tillsammans med andra som står inför liknande utmaningar som du. Redo att frigöra potentialen? Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Tid & plats

Utbildningar

Utbildningarna är i internatform boende i enkelrum av god standard. Logikostnad tillkommer.

Webinarier

Webinarierna är kostnadsfria och är 90 min långa och de ger en introduktion och överblick över Intent based leadership. 

Investering

Pris: 20.900:- ex. moms, kost och logi tillkommer.

Kursledare

Malin Johansson

Certifierad kursledare.

Malin har lång erfarenhet som anställd, chef och ledare inom olika organisationer. Med sin utbildningsbakgrund på bland annat IKEA och Vodafone har Malin tillfört stor nytta. Malin är kursledare på Consentio Ledarskap sedan 2011.


Patricia Stahl

Certifierad handledare.

Patricia är kursledare på Consentio Ledarskap sedan 2017 och har arbetat med människor i olika delar av samhället under största delen av sitt yrkesliv. Patricia har bland annat många års erfarenhet som anställd, chef och ledare på olika nivåer inom Polisen och arbetar nu med att hjälpa andra nå sin fulla potential.

Stefan Wikström

Certifierade kursledare.

Stefan har gedigen ledarskapserfarenhet från både den offentliga och privata sektorn, bland annat som polis och skolchef. Stefan är partner och medgrundare till KB18 Företagsförädling AB, som förvärvade Consentio Ledarskap 2017.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Intent-based leadership – IBL, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner.

Salomon Bekele, arb ordf Watt&Veke
Det fantastiska med IBL är jag som ledare nu har ett ramverk och en verktygslåda som, samtidigt som de är tydliga och enkla, adresserar det som är viktigt på riktigt. Redan dagen efter kursen hade jag nytta av det och nästa vecka börjar jag resan för att tillsammans med mitt redan grymma Team bli ännu vassare. Tack Consentio, ni har skapat ett r...
Visa mer
Håkan Bay-Eriksson, KS Industriservice AB
Detta är en kurs som passar mig och mitt företag då vi behöver få fler medarbetare som både får och tar ansvar och kontroll i sina roller. Kursen hålls av mycket professionella kursledare med relevant erfarenhet och kunskap.
Fredrik Malm, vd Securus Säkerhet
Jag har genom åren gått olika utbildningar där jag få ta del av vad som fungerar. Äntligen fick jag en utbildning som både visade på vad, men framförallt gav mig konkreta "hur" verktyg som stöd i förändringsarbetet. Krydda detta med att få träffa nya spännande människor som alla bidrog med sin erfarenhet. Vilken guldgruva! Tack för en toppenutb...
Visa mer

Consentio Ledarskap AB

Investera i kunskap - Öka lönsamheten!

Consentio Ledarskap ett av branschens mest etablerade företag med uppdrag över hela Sverige och hela Europa. Sedan 1998 har vi designat utbildningar som passar just ditt företag, dina chefers och medarbetares behov. Ett urval av vad vi jobbar med; Intent-Based Leadership (IBL)...


Läs mer om Consentio Ledarskap AB och visa alla utbildningar.
Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 164 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Intent-based leadership – IBL från Consentio Ledarskap AB, fyll i dina uppgifter:

}