Ledarskapsprogram - 100% online

Elerno Utbildning
Kort om utbildningen
Egen takt
9 995 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Starta idag! - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Detta ledarskapsprogram har vi skapat för dig som är ny i rollen som chef eller är intresserad av att utveckla dig som ledare.

Utbildningen går även under namnet 'Ny som chef - Chefs och ledarskapsutbildning'. 

Här har vi samlat allt du behöver ha koll på för att kunna leda dig själv, verksamheten, dina medarbetare och ditt team. 

Oavsett om du är ny i chefsrollen eller en erfaren ledare behöver du i dagens snabbföränderliga arbetsliv skaffa dig kunskap och förutsättningar att fortsätta utveckla dig själv och ditt ledarskap. Utbildningen är 100% onlinebaserad och innehåller både teori och e-stimulerad praktisk träning där du får värdefulla verktyg för ditt ledarskap. Lär dig leda, motivera och kommunicera med dina medarbetare, skapa engagemang inför arbetsuppgifterna och hantera konflikter.

Vill du prova på utbildningen nu direkt?

Genom gratis provavsnitt kan du känna och klämma på kursens form samt få ett smakprov nu direkt, utan att behöva kontakta oss först.

Gå in på Elerno.se och sök på 'Ny som chef', klicka sedan under rubriken 'Innehåll' och välj vilket kapitel eller delmoment du vill prova på!

Målgrupp

För vem?

För dig som är ny som chef, för dig som ska bli chef eller för dig som har en ledande roll i annan form. Utbildningen lämpar sig även som grundläggande ledarskapsutbildning för dig som söker fördjupad kompetensutveckling inom ledarskap.

Om du vill ta nästa kliv i arbetskarriären från medarbetare till någon ledande roll rekommenderas denna utbildning.

Kursinnehåll

Utbildningspaketet består av följande 4 kapitel (Klicka på namnen nedan för mer information om respektive kapitel eller kurs):

Kapitel 1 – Leda mig själv
• Rollen som chef• Styra min tid 
• Kommunikationsstilar• Teori och praktiska övningar

Kapitel 2 – Leda verksamheten
• Mål och strategier
• Kompetensprofiler
• Ekonomisk grundkurs
• Lagar och regler
• Teori och praktisk övning

Kapitel 3 – Leda individen
• Coachning
• Feedback och återkoppling
• Utvecklingssamtal
• Lönesamtal
• Teori och praktisk träning i simulerade möten

Kapitel 4 – Leda teamet
• Att skapa effektiva team
• Effektiva möten
• Presentationsteknik
• Konflikthantering
• Teori och praktisk träning i simulerade möten

Testa alla kapitel direkt på vår hemsida: Elerno.se

Video

Upplägg

Utbildningen är uppdelad i 4 breda kapitel med delmoment, där teoretiska kunskaper kombineras med praktiska övningar i riskfria e-simulerade miljöer. Övningarna är baserade på verkliga exempel där du som kursdeltagare får träna på dina nyvunna kunskaper i praktiken genom fiktiva scenarion kopplat till exempelvis problemlösningsmetodik och effektiv kommunikation. Förutom detta innehåller kurspaketet även en virtuell coach som guidar dig under hela utbildningen.

Från ny som chef till trygg ledare

När du är ny i chefs- eller ledarrollen möts du av nya förutsättningar, krav och utmaningar som särskiljer sig från tidigare erfarenheter. Det är ett stort kliv in i en krävande roll med många spännande tjusningar. Hur leder man medarbetare som tidigare varit arbetskollegor? Hur motiverar, involverar och delegerar man för att uppnå bästa resultat? Hur hanterar man oenigheter och konflikter? Hur får man en grupp att samverka och prestera?

För att lyckas så behöver du verktyg för att hantera din nya roll och utveckla ett framgångsrikt ledarskap. “Ny som chef” förbereder dig i din ledarroll och ger dig verktygslådan att utveckla ledarskapsfärdigheterna att driva en verksamhet med god lönsamhet. Utbildning har hjälpt både nya och även mer erfarna chefer i att bli säkrare i deras roll, vilket i sin tur har visat sig ha goda resultat för hela verksamheten.

Certifierad ledarskapsutbildning online

I “Ny som chef” har vi samlat allt du behöver ha koll på i ett 10 timmars webbaserat kurspaket, motsvarande ca 8 dagar i ett traditionellt klassrum. Med denna onlineutbildning behöver du som deltagare inte tänka på rese- och boendeaspekter. Genomför utbildningen på distans när det passar dig. Pausa, anteckna och repetera hur mycket du vill under 12 månader. Efter avklarad utbildning får du ett certifikat som bekräftelse på din ledarkompetens.

Utbildningens mål

Målet är att förbereda dig för rollen som chef eller ledare och ge dig en bred bas inom ledarskap och chefskap. Sammanfattningsvis ska denna utbildningen leda till ökad insikt i hur du som chef kan leda dig själv, individen och teamet så att du tillsammans med dina medarbetare kan nå de mål ni satt upp. På djupet innebär det t.ex hur du som ledare eller chef sköter vardagskommunikationen med ditt team och i förlängning de unika individer som ditt team består av och hur du kan coacha och vägleda dessa. Efter genomförd utbildning är vårt mål att du:

  • Känner dig trygg i din nya roll och de förväntningar som den innebär
  • Har införskaffat värdefulla insikter om dig själv för att utveckla ett personligt ledarskap
  • Har kunskap och verktyg som utgör grunden i ett effektivt ledarskap


Inga förkunskaper krävs.

Tid & plats

Genomförs i egen takt - 100% online.

Utbilda dig helt i din egna takt när du vill på dygnet. Du får tillgång till utbildningen samma dag som du bokar och kan börja när du vill. Pausa, anteckna, repetera, logga ut och in hur du vill när det passar dig bäst. Inga tider att anpassa sig efter.

Hur går det till?

Utbildningen skickas till angiven e-postadress med en enda personlig länk för att logga in. Allt är onlinebaserat och finns tillgängligt i 12 månader för repetition, även efter att kursen är avslutad. Ingen extra litteratur behöver köpas till eftersom allt kursmaterial är onlinebaserat.

Kursledare

20 års erfarenhet av kompetenshöjande chefsutbildning

“Ny som chef” är skapad tillsammans med spetskompetenta kursledare med ca 20 års erfarenhet inom området chef-och-ledarskap. Syftet med kursen är att ge dig kunskap som faktiskt fungerar i praktiken så att du som chef dels ska kunna nå de mål du har satt upp för dig själv, men även de mål verksamheten du leder eftersträvar!

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhålles automatiskt ett certifikat till dig som deltagare, som intygar utbildningens innehåll.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ledarskapsprogram - 100% online, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 14 recensioner.

Thomas

Tydligt, fokus på relevant kunskap och mycket bra med praktiska övningar. Kostnadseffektiv utbildning dessutom.”

Christoffer

Bästa med utbildning var att man kan pausa videorna, gå tillbaka och lyssna/läsa flera gånger. Tydlig information i klippen, lätt att förstå med hjälp av bra förklaringsmodeller.

Rita

Gillar de praktiska delarna.

Elerno Utbildning

Om Elerno

Elerno är ett utbildningsföretag som erbjuder konkurrenskraftiga och kompetenshöjande utbildningar, både 100% digitalt/online och företagsanpassat på plats hos kunden. Tillsammans med våra pedagogiska utbildare som besitter upp till 20 års erfarenhet från diverse branscher är våra specialområden chef, ledarskap, personal,...


Läs mer om Elerno Utbildning och visa alla utbildningar.
Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 14 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 75 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ledarskapsprogram - 100% online från Elerno Utbildning, fyll i dina uppgifter: