Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Chef för chefer

Chefshuset
Kort om utbildningen
2 dagar
12 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-12-02 - Stockholm
Stockholm
Kommande starter
Stockholm
12 700 SEK
2020-12-02

Kursbeskrivning

Det indirekta ledarskapet – en ny chefstillvaro

Att leda chefer kräver medvetenhet och ett arbetssätt som skiljer sig från det att leda medarbetare. Visst finns likheter, men också stora skillnader. Med nytt förhållningssätt, ny kunskap och nya verktyg kan du undvika det indirekta ledarskapets två vanligaste fallgropar, nämligen underställda chefer som antingen känner sig 

  • detaljstyrda och överkörda, eller 
  • helt övergivna och chefslösa.

Lyckas du med det behöver du som chef över chefer inte frustreras över underställda chefer som du anser brister i ansvarstagande och handlingskraft, eller som går helt sin egen väg.

Klivet från medarbetare till chef var stort. Nästa kliv att bli chef över chefer är minst lika stort, men får sällan samma uppmärksamhet. Det indirekta ledarskapets uppgifter och perspektiv skiljer sig i många delar från det direkta ledarskapets. Som första linjens chef var din uppgift att se till att medarbetarna löste sina uppgifter. Som chef för chefer är uppdraget istället att leda underställda chefers chef- och ledarskap.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Chef för chefer vänder sig till dig som har uppdraget att leda andra chefer. Max 16 deltagare. Kursen har maximalt 16 deltagare.

Programinnehåll

Kursens mål

På den här kursen lär du dig som chef för chefer att förstå det indirekta ledarskapets uppgifter och perspektiv. Genom ny kunskap och nya verktyg vill vi ge dig förutsättningarna för att utveckla arbetsglada chefer som levererar, samtidigt som du får en mer meningsfull chefstillvaro.

Innehåll

  • Vilken är min uppgift som chef för chefer?
  • Det svåra i att lämna det direkta ledarskapet.
  • Skapa tydliga ramar för varje chef.
  • Skapa gemensamma målbilder, energi och lust.
  • Uppföljning av såväl resultat som chef- och ledarskap.
  • Dialog genom feedback och coachande samtal.
  • Skapa bra mötesplatser.
  • Se till att ledningsgruppen gör nytta.

Upplägg

Upplägg och metodik

2 dagar 09.00–17.00

Genom att varva teori med praktiska övningar kopplade till din vardag som chef, ska du kunna omsätta programmet till praktisk nytta genast när du kommer tillbaka till jobbet. Vi ser reflektion och erfarenhetsutbyte mellan chefer som en viktig del av pedagogiken. Programledarnas egna långa chefserfarenhet är en viktig tillgång i programmet. 

Tid & plats

Datum

2-3 december 2020
24-25 februari 2021
20-21 maj 2021
14-15 september 2021
1-2 december 2021

Plats

Chefshuset, Nybrogatan 58, Stockholm.

Som chef eller arbetsledare har ditt behov av stöd, ny kunskap och erfarenhetsutbyte aldrig varit större än just nu. Men på grund av sjukdom, karantän, stängda skolor eller förskolor, restriktioner från arbetsgivaren eller andra skäl kan du när som helst få förhinder. Låt inte det hindra dig från att planera in det stöd och den utveckling du behöver.

Givet den enormt stora osäkerhet som Corona medför för chefer och arbetsledare både på kort och lång sikt erbjuder Chefshuset från och med den 1 mars 2020 kostnadsfri om- och avbokning fram till dagen innan kursstart för alla nya kursbokningar.

Vid förhinder är vår förhoppning självklart att du bokar om dig till ett senare kurstillfälle, men möjligheten att boka av erbjuds också. Beslutet är ditt.

Investering

Pris

12 700 SEK exklusive moms. I priset ingår utbildningsmaterial, lunch och fika.

Kursledare

Chefshusets kursledare är alla mycket erfarna inom chef- och ledarutveckling, och de har dessutom själva långa erfarenheter som chefer. Flera av dem har belönats med prestigefyllda priser för sina chefskap.

Programledare för Chef för chefer är Eva Söderlind. Eva tilldelades av tidningen Chef år 2000 priset Årets Chef för sitt ledarskap på Ericsson Business Consulting. Eva har arbetat med ledarskapsutveckling som kursledare, rådgivare, coach, handledare och föreläsare sen 2001. Läs gärna mer om Eva på Chefshusets hemsida.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Chef för chefer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 6 recensioner.

Fredrik Nordblad, Telge Fastigheter AB, Ekonomi- och marknadschef
(5)
Upplägget och genomförandet av kursen Chef för chefer är i det närmaste optimalt om man eftersöker konkreta tips och verktyg för sitt chefsskap. Erfarenheterna från övriga deltagare och tydligheten i teorin gör att du blir inspirerad att utveckla både dig själv och din arbetsgrupp.
Jörgen Engström, Mälarenergi, Avdelningschef
(5)
Efter kursen känner jag verkligen stärkt och tryggare i mitt ledarskap, min stressnivå har radikalt sänkts i och med att jag har blivit bättre på att ställa tydliga krav och följa upp istället för att själv försöka lösa andras ”boxar”. Upplägget att arbeta med den egna verksamheten under kursens gång var mycket bra, det satte igång tankar och id...
Visa mer
Carina Leijon, Nybro kommun - Omsorgschef
(5)
Chef för chefer är en kurs med möjlighet till reflektion inte bara över det egna ledarskapet utan också organisationens förutsättningar att kunna bedriva ett gott ledarskap

Chefshuset

Chefshuset

Chefshuset – Goda ledare är lösningen på allt

I 2003 lanserade jag mitt första chefsprogram (Ny som chef) och efter tio år som chef och vd på tidningen Chef öppnade jag Chefshuset år 2011. Med övertygelsen att goda ledare är lösningen på allt vill vi bidra till att...


Läs mer om Chefshuset och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Chefshuset

Nybrogatan 58
11440 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Chef för chefer från Chefshuset, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 65 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar