Novare Executive Program – ledarskapsprogram

Längd
6 månader
Pris
199 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Uppstart löpande februari och september se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
6 månader
Pris
199 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Uppstart löpande februari och september se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Framtiden är här nu - gör dig redo!

Novare Executive Program är vårt uppskattade ledarskapsprogram för seniora ledare och specialister. Syftet är att skapa ett starkt affärsnätverk och en plattform för erfarenhetsutbyte, utblick och ledarutveckling där vi mixar deltagare från olika branscher och sektorer.

Hållbarhet, AI, konjunktur, geopolitik. Alla företag och ledare står inför stora förändringar. För att framtidssäkra din organisation krävs en global utblick, förståelse för trender och dess påverkan, ny kunskap, olika perspektiv och samarbeten. I Novare Executive Program får du hjälp att navigera på vägen framåt och utveckla både din affär och ditt personliga ledarskap. Du får access till erfarenhetsutbyte från framstående ledare och bygger ett värdefullt affärsnätverk. Dessutom får du en unik möjlighet att uppleva den gröna omställningen i Norrland.

Ett starkt affärsnätverk

Vi på Novare Leadership Academy är en del av Novare Human Capital som grundades 2001 av Investor AB. Idag är FAM (som ägs av Wallenbergstiftelserna) en av ägarna till Novare. I över 20 år har vi levererat högkvalitativa ledarskapsprogram och forum för nätverk. Genom programmet får deltagarna förmånen att utvidga sitt professionella nätverk och knyta kontakter med andra framstående seniora ledare från välrenommerade företag inom och utanför Wallenbergsfären, samt över olika sektorer

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Uppstart löpande februari och september

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

Målgrupp

Målgruppen för programmet är seniora ledare och specialister. Vi formar en diversifierad grupp med deltagare från olika branscher, typer av organisationer och med internationella perspektiv.

Kursinnehåll

Ledarskap, utblick & nätverk - programdesign 

I Novare Executive Program arbetar vi med strategiska ledarskapsfrågor, med en internationell utblick och med hållbarhetsfrågor i fokus. Vi blickar även inåt och jobbar med vårt självledarskap och styrkor som ledare. Programmet ger deltagarna ett unikt nätverk och access till tongivande ledare och experter som gästföreläsare. Programmet är skräddarsytt utifrån den globala agendan, med fokus på möjligheter och utmaningar och ska ge deltagarna ny kunskap och hållbara perspektiv på affärsstrategi, förändring, resultatfokus och självledarskap.

Programdesignen är baserad på fyra interaktiva moduler. Tre moduler á 2-3 dagar i Stockholm och en resa till norra Sverige för att studera den hållbara, innovativa omställning som pågår i regionen. Vi blandar workshops, erfarenhetsutbyte och reflektion i gruppen och informella diskussioner. Vi bjuder in högprofilerade ledare och andra högt respekterade experter till varje modul. Genom personliga dialoger, skarpa diskussioner och ett unikt erfarenhetsutbyte får deltagarna ny kunskap och inspiration. Efter varje modul får deltagarna göra en personlig handlingsplan.

 • Inför programstart – GETTING READY
 • Modul 1 – SETTING DIRECTION
 • Modul 2 – DECIDE WHERE TO PLAY AND HOW TO WIN
 • Modul 3 – PEOPLE FIRST
 • Modul 4 – NOVARE NORTH INNOVATION TOUR

Upplägg

Programmet är skräddarsytt utifrån den globala agendan, med fokus på möjligheter och utmaningar och ska ge deltagarna ny kunskap och hållbara perspektiv på affärsstrategi, förändring, resultatfokus och självledarskap.

Vi blandar workshops, erfarenhetsutbyte och reflektion i gruppen och informella diskussioner. Vi bjuder in högprofilerade ledare och experter till varje modul. Genom personliga dialoger, skarpa diskussioner och ett unikt erfarenhetsutbyte får deltagarna ny kunskap och inspiration. Efter varje modul får deltagarna göra en personlig handlingsplan.

Upplev den gröna omställningen i Norrland

Syftet med vår resa till norra Sverige är att utforska den omfattande gröna omställning som äger rum i regionen. Vi utgår från en rad olika perspektiv: hållbarhet, innovation, demografi, kompetens, rekrytering, kultur och ledarskap.

Under fyra fullspäckade dagar kommer vi få möjlighet att uppleva hur företag, akademi och samhället samverkar för att skapa nya innovativa lösningar – och vilka utmaningar de står inför. Stora frågeställningar står på agendan; att minska klimatpåverkan från industrierna, behovet av grön energi, biologisk mångfald, att attrahera personal med relevant erfarenhet, samarbeten mellan sektorer samt balansen mellan att framtidssäkra industrier och samtidigt bevara naturen och historiska värden.

Du som deltagare får access till berikande företagsbesök och möten med lokala ledare, experter och invånare från såväl näringsliv som samhälle. Våra primära destinationer är Kiruna, Luleå och Skellefteå. Som en bonus får du även uppleva Norrlands vackra omgivningar och storslagna naturupplevelser.

Tid & plats

 Moduler & datum

  • Inför programstart – digitalt möte, september 2024
  • Modul 1 – Stockholm, 3 dagar, oktober 2024
  • Modul 2 – Stockholm 2 dagar, november 2024
  • Modul 3 – Stockholm, 2 dagar januari 2025
  • Modul 4 – Norrland, resa, 4 dagar mars 2025

Programmet genomförs på engelska.

Investering

199 000 kr exkl. moms inklusive affärsresa, Novare North Innovation Tour. Mat och logi vid träffarna i Stockholm betalas av deltagaren.

KursledarePetra Wigh
 jobbar som seniorkonsult i våra ledarskapsprogram och har lång erfarenhet av ledarskap och förändringsledning från flera roller inom Telecom-industrin och från konsultbolag. Petra är certifierad coach och brinner för utveckling av människor och organisationer.

Lars Häggström är grundare och VD för Enable Performance AB och Senior Advisor vid IMD Business School i Lausanne, Schweiz, med fokus på att driva storskalig förändring i globala organisationer. Lars är en erkänd expert inom ledarskap, kultur och storskalig förändring. Tidigare roller inkluderar Chief Human Resources Officer på Stora Enso, Nordea och Gambro. Internationella erfarenheter inkluderar HR-, försäljnings- och marknadsföringsroller i Storbritannien och USA, bl.a. för Eli Lilly & Co. – ett av världens största läkemedelsföretag. Som konsult har Lars stöttat kunder som DSV, Siemens, Team Tankers och Terre des Hommes. Han är även senior coach för seniora chefer, med fokus på transformation genom ledarskap och kultur.

Examen, diplom m.m.

Programmet avslutas med ett Certificate of Completion från Novare Leadership Academy och ett digitalt diplom som säkerställs via True.

Efter programmet blir deltagarna medlemmar i vårt alumninätverk – Novare Alumni Network. Medlemskapet är kostnadsfritt och vi bjuder löpande in till nätverksträffar med aktuella teman och talare.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Novare Executive Program – ledarskapsprogram , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 15 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
06 maj 2022

Importance of self leadership and longterm strategies; importance to consider different level in organizations

5/5
Kursdeltagare
06 maj 2022
5/5
Kursdeltagare
06 maj 2022

Jag känner mig faktiskt lite lättare! Jag har lärt mig mer om mig själv, egenligen saker jag redan kände till men jag känner att jag kommit till en ny nivå. Väldigt värdefullt m...

Visa mer
Novare Leadership Academy - Mentor, Ledarskap- och styrelseutbildningar
Blasieholmsgatan 4B
111 48 Stockholm

Ledarskaps- och Styrelseprogram på Novare Leadership Academy

Vi erbjuder öppna ledarskaps- och styrelseprogram, nätverk och forum för ledare och specialister. I våra program skapar vi unika möten och dialoger som ger våra deltagare verktyg, kunskap och nya perspektiv för att utveckla sig själva såväl som sin organisation, styrelse,...

Läs mer om Novare Leadership Academy - Mentor, Ledarskap- och styrelseutbildningar och visa alla utbildningar.

Highlights