Ledarskapsprogram för erfarna chefer

MiL Institute, i Malmö (+2 orter)
Längd
18 dagar
Pris
129 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 januari, 2025 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
18 dagar
Pris
129 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 januari, 2025 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 129 000 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Ledarskapsprogram

Framtidssäkra ditt ledarskap

Omvärlden präglas av oro och ovisshet. Vi har valt att lägga tre strategiska utmaningar i förgrunden och därmed kliva in i ledarskapsfrågorna från ett skarpt omvärldsperspektiv;

– Världen blir allt mer instabil, oviss, komplex och tvetydig (VUCA) och det sker snabba förändringar på såväl global som lokal nivå.

– Digitaliseringen och AI ställer höga krav på ny kompetens för att kunna bedöma konsekvenser och möjligheter för verksamheten.

– Vi står inför en stor omställning av såväl samhälle som näringsliv för att klara Parisavtalets mål på 1,5 grad. Klimatfrågan har bäring på alla organisationer och allt ledarskap.

Vad krävs det av ledare för att manövrera och leda i detta? I vårt personliga ledarskap, i våra organisationskulturer och i de strategiska val som måste fattas? Hur kan vi alltså möta framtiden framåtlutade med riktning och hopp?

I MiLprogrammet för erfarna chefer erbjuds du den plattform som behövs för att framtidssäkra ditt ledarskap. Ökad samtids- och framtidskompetens. Perspektiv och fördjupning. Trygghet och ökad handlingskraft i din ledarroll och i ditt strategiska arbete. Ett nytt chefsnätverk.

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

28 januari, 2025

 • Öppen utbildning
 • Göteborg

28 januari, 2025

 • Öppen utbildning
 • Malmö

28 januari, 2025

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

Innehåll

Ledarskapsutveckling med helhetsperspektiv

MiLprogrammet för erfarna chefer vänder sig till dig som söker inspiration och verktyg för att utveckla den verksamhet du är ansvarig för. Det ger dig också en möjlighet att stanna upp och reflektera över var du finns i livet och vart du är på väg som individ. Här får du möjlighet att utveckla ett nätverk av kollegor från andra organisationer och på så sätt få inblick i hur andra chefer tänker och hanterar sina utmaningar. Programmet kommer att öka din förmåga att utveckla din ledningsgrupp, att mobilisera kraften i din organisation, att hantera ovisshet och tvetydighet, att navigera i komplexitet och att driva omställning i din verksamhet.

Programmets teman:

 • Jag som startpunkt. Mina utmaningar, min historia och relation till mig själv, min förmåga att ”gå vilse” för att hitta nya vägar.
 • Makt, konflikt och rolltagning. Hur kan din ledningsgrupp ta i de stygga frågorna?
 • Den stora utmaningen. Från klimatkris till regenerativ utveckling. Nycklar för adaption och mitigation.
 • Den 4:e revolutionen. AI och den digitala transformations utmaningar och möjligheter.
 • Öka din samtids- och framtidskompetens. Genom perspektivmedvetenhet, deep purpose, scenarioarbete och förmåga att föreställa sig den framtid vi vill bygga.

Ledarutveckling baserad på din verklighet

Ett ledarskapsprogram som gör skillnad för dig och din verksamhet

Ledarutveckling baserad på din verklighet

MiLprogrammet för erfarna chefer utgår från din ledarsituation. Det är din verklighet och dina ledarutmaningar som är navet i programmet och till detta kopplas aktuella teorier, metoder, verktyg och resurser.

Internat och individuell coachning i grupp

Programmet omfattar fem internat under cirka ett år. Under programmets gång arbetar du också i en mindre coachgrupp med dina egna personliga och strategiska ledarutmaningar. En MiLhandledare och de andra deltagarna ger dig stöd och utmaning för att utveckla dig och din verksamhet. Coachgruppen förenar det bästa av individuell coachning med en grupps möjligheter till feedback och erfarenhetsutbyte.

Värdefullt och långsiktigt nätverk av chefer

Du får tillgång till ett nätverk av chefer från olika delar av näringslivet samt till MiL Institutes nätverk av coacher och experter. Vi strävar efter en  mix av verksamheter i programmet med deltagare från både privata, offentliga och ideella organisationer. En sammansättning som på många sätt kommer att bredda dina perspektiv och berika dina lärdomar om både ditt eget ledarskap och om samhället i stort.

Målgrupp

MiLprogrammet för erfarna chefer vänder sig till dig som är chef för chefer på ledningsgruppsnivå, driver frågor av strategisk karaktär och leder förändringsprocesser. Du har troligen en roll som affärsområdeschef, divisionschef, verksamhetschef, VD, chef i stabsfunktion eller motsvarande. Du har 5-15 år i ledande befattningar och höga krav på att den tid som investeras i ett ledarskapsprogram ska ge resultat i form av ökad självinsikt, breddat omvärldsperspektiv, effekter i din verksamhet och ett nytt nätverk.

Tid & plats

Datum för internat

Internat 1: 28-31 januari 2025
Internat 2: 19-21 mars 2025
Internat 3: 21-23 maj 2025
Internat 4: 27-29 augusti 2025
Internat 5: 15-17 oktober 2025

Plus 2 dagsträffar i coachgrupper där datum bestäms i gruppen.

Investering

SEK 129 000

SEK 120 000 för medlemsföretag

Kost & Logi tillkommer.
Beräknat till cirka SEK 30 000

Priser exklusive moms

Kursledare

MiLprogrammet erfarna chefer vilar på 40 års erfarenhet av ledar- och verksamhetsutveckling, samtidigt som den är nyskapande och innehåller laborativa element. Programledningen har lång erfarenhet av ledarutveckling. Några har arbetat som chefer i näringslivet, andra forskar och utvecklar nya lärformer inom strategi och verksamhetsutveckling. De är handplockade för att med sin samlade kompetens och drivkraft skapa det mest intressanta och kvalificerade program för erfarna chefer som finns i Sverige idag.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Ledarskapsprogram för erfarna chefer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 32 recensioner
Skriv en recension
5/5
Catarina Juhlin
15 jun 2023
Utvecklande, handfast och ärligt program.

Väl planerat program som ligger rätt i tiden med de utmaningar vi alla har. Inspirerande med föreläsare och praktiska övningar i ett tight gäng som verkligen gett av sig själva....

Visa mer
5/5
Daniel
08 aug 2022

Fantastisk möjlighet till lärande och egen reflektion.

5/5
Lena
27 jun 2022

Tusen tack för ett fantastiskt program och för ert sätt att leda det - jag kommer att ha med mig detta resten av livet!

MiL Institute
Nordenskiöldsgatan 24
211 19 Malmö

MiL Institute – Kvalificerad ledar- och verksamhetsutveckling

MiL Institute är ett internationellt managementinstitut och nätverk som erbjuder: Öppna ledarskapsprogram Verksamhetsutveckling Skräddarsydda ledarutvecklingsprogram Ledningsgruppsutveckling Coachning MiLs lärfilosofi, Action Reflection Learning® (ARL) är vårt varumärke. Vi arbetar med utveckling och förändring som leder både till mer effektiva och mer...

Läs mer om MiL Institute och visa alla utbildningar.

Highlights