UGL – Utveckling av grupp och ledare

Consentio Ledarskap AB
Kort om utbildningen
5 dagar
16 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2023-02-06 10:00 - Hässleholm
Eskilstuna, Hässleholm
Öppen utbildning

Kommande starter
Hässleholm
16 800 SEK
2023-02-06

Eskilstuna
16 800 SEK
2023-03-13

Hässleholm
16 800 SEK
2023-05-08

Eskilstuna
16 800 SEK
2023-10-02

Beskrivning av: UGL – Utveckling av grupp och ledare

Vår UGL-kurs gör dig till en bättre ledare på bara fem dagar!

Den här utbildningen passar dig som vill utveckla ditt ledarskap och lära dig förstå andra människor och hur dessa individer interagerar för att skapa en viss typ av gruppdynamik. Med rätt verktyg lär du dig skapa en produktiv och trygg arbetsmiljö för dina medarbetare.

UGL är sannolikt Sveriges populäraste ledarskapsutbildning. Fler än 3500 nöjda kursdeltagare har genomfört sin UGL hos Consentio Ledarskap. Utbildningen riktar sig till dig som vill utveckla ditt ledarskap och medarbetarskap oavsett vilken roll du har på arbetsplatsen. UGL passar dig som är verksam i näringsliv, offentlig förvaltning eller är engagerad i en intresseorganisation. UGL ger dig möjligheten att följa med på en resa i hur en grupp utvecklas och vad som främjar en positiv utveckling.

UGL ger deltagarna chansen till utveckling som individer och ledare där resultatet bland annat är relaterat till hur mycket deltagaren själv aktivt deltar i kursen. Du får ökad förståelse för ledarskapets utmaningar relaterat till gruppens utveckling. 

Efter genomförd UGL-utbildning erbjuder vi dig att fortsätta din utveckling med vårt Diplomerade Ledarutvecklingsprogram.

Kursinnehåll

UGL:s övergripande mål

Målet är att du ska få personlig utveckling samt verktyg att utveckla din egen grupp till att bli mer produktiv genom bättre samarbete. 

Kursens olika delmål är en ökad: 

• förståelse för känslors inverkan på individ- och gruppnivå
• förståelse för hur värderingar påverkar relationer och ledarskap
• erfarenhet av konflikters betydelse och hantering av dessa
• förmåga att kommunicera direkt och klart
• förmåga att ta och ge utvecklande feedback
• förmåga att se och hantera olika stadier i en grupps utveckling
• förståelse för hur normer och roller påverkar gruppens arbete
• få verktyg till effektivt beslutsfattande
• förståelse för att det finns olika ledarstilar och det egna förhållningssättets betydelse för gruppens utveckling
• förståelse för behovet av ledarskap

Mer om UGL

UGL behandlar den aspekt av ledarskap och medarbetarskap som handlar om relationer och det som berör oss i våra olika roller i förhållande till andra. Genom den upplevelsebaserade utbildningsmetodiken får deltagarna tillgång till verktyg för att bättre kunna hantera situationer som uppstår i arbets- och privatlivet. Deltagare får känna hur det är att vara i en grupp och blir medvetna om grupputvecklingsprocessen samt vilken roll de själva tar. Det finns många parametrar som påverkar våra relationer till exempel kommunikation, värderingar, gruppdynamik och lärande.

UGL ger deltagarna chansen till utveckling som individer och ledare där resultatet bland annat är relaterat till hur mycket deltagaren själv aktivt deltar i kursen. Du får ökad förståelse för ledarskapets utmaningar relaterat till gruppens utveckling.

En ledares faktiska beteende och hur framgångsrikt det är beror på samverkan mellan individ, omgivning och situation. Den individuella utvecklingen och det organisatoriska resultatet är beroende av varandra.

Upplägg

UGL leds av två certifierade handledare. Kursens deltagarantal är mellan åtta och tolv. Vi bor i enkelrum på kursgårdar av hög standard i lugna miljöer. Måltider som ingår är frukost, lunch, tvårätters middag samt fika.


Utveckling av Grupp och Ledare ingår som koncept i Försvarshögskolans Ledarskapsmodell. Utgångspunkten är teorier om utvecklande ledarskap, vilka fokuserar på ledarskapet som en effekt av dynamiken i arbetsgruppen och i organisationen.
UGL är under kontinuerlig utveckling och kvalitetssäkring som stärker den vetenskapliga förankringen på ett påtagligt sätt. Krav ställs på regelbunden uppdatering av handledarnas kompetens vid återkommande handledarträffar.

Målgrupp

UGL är sannolikt Sveriges populäraste ledarskapsutbildning. Fler än 3500 nöjda kursdeltagare har genomfört sin UGL-kurs hos oss.

Utbildningen riktar sig till dig som vill utveckla ditt ledarskap och medarbetarskap oavsett vilken roll du har på arbetsplatsen. UGL passar dig oavsett om du är verksam i näringslivet, offentlig förvaltning eller är engagerad i en intresseorganisation. UGL ger dig möjligheten att följa med på en resa i hur en grupp utvecklas och vad som främjar en positiv utveckling. 

Kursen genomförs under fem sammanhängande dagar och kräver din fulla uppmärksamhet. UGL är en krävande kurs som fordrar fokus på innehållet och de processer som sker i gruppen. Det är därför viktigt att ha harmoni i sin totala livssituation vid kursens genomförande. Svårare personliga problem och social ohälsa har ingen lösning i UGL-kursen.

Våra kursgårdar

Eskilstuna – Sundbyholms Slott 
Hässleholm - Hotell Statt

Investering

2023 är kostnaden 16 800 kronor samt 8 600 kronor för kost och logi.

TOTAL kurskostnad 25 400 (moms tillkommer).

Kursledare

Patricia Stal

Patricia har arbetat med människor i alla delar av samhället och under större delen av yrkeslivet hjälpt människor att bli sitt bästa. Hon har mångårig erfarenhet från Polisen, som medarbetare, chef och ledare i olika nivåer, men även som coach, utbildare, mentor och vän.

Certifieringar:

  • UGL.
  • Strength Deployment Inventory®.
  • Utvecklande Ledarskap.
  • Leanspel.
  • Kärnkvaliteter

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om UGL – Utveckling av grupp och ledare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Consentio Ledarskap AB

Investera i kunskap - Öka lönsamheten!

Consentio Ledarskap ett av branschens mest etablerade företag med uppdrag över hela Sverige och hela Europa. Sedan 1998 har vi designat utbildningar som passar just ditt företag, dina chefers och medarbetares behov. Ett urval av vad vi jobbar med; Intent-Based Leadership (IBL)...


Läs mer om Consentio Ledarskap AB och visa alla utbildningar.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 160 recensioner.

Nilla Hedlund

Detta var fantastiska dagar där jag under professionell ledning av kursledarna lärde mig saker om mig själv. Detta både som ledare och individ, hur jag uppfattas och uppfattar andra samt hur jag är i en ny grupp. Övningarna var jättebra, insiktsfulla och konstruktiva och jag tog med mig mycket tillbaka till kontoret men även privat. Stor eloge t...

Visa mer
Mikael

Att träffa nya människor och att lära känna så för mig nya människor på fyra dagar fick mig att reflektera över hur lite vi vet om varandra fast vi tror vi känner våra absolut närmsta. För mig blev UGL lite av ett uppvaknande över min situation och var jag står i livet. Vilka vägar som är möjliga. Kan varmt rekommendera detta.

Maria Basilier

Har du gått ledarskapsutbildningar förut kommer du nog känna igen en del av teorierna som lärs ut. Här lyckas skickliga kursledare översätta teorierna i praktik och på så sätt knyta ihop säcken. Du får med dig en värdefull verktygslåda som du kommer ha nytta i arbetet men också privat. Det är långa och tuffa dagar men väl värt den investeringen.

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 160 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 164 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen UGL – Utveckling av grupp och ledare från Consentio Ledarskap AB, fyll i dina uppgifter: