Visa utbildning.se som: Mobil

Integrera FN:s globala hållbarhetsmål i verksamheten

Ramboll
Kort om utbildningen
1 dag
6 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-11-30 09:00 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans
FN:s globala hållbarhetsmål

Kursbeskrivning

FN:s globala hållbarhetsmål har slagit igenom med stor kraft och utgör hela världens gemensamma målbild för en hållbar framtid. På den här kursen lär du dig hur din organisation kan bidra till de globala hållbarhetsmålen och hur de kan integreras i den strategiska styrningen.

Vill du lära dig mer om FN:s globala hållbarhetsmål? Vill du få konkreta verktyg för att integrera målen i din organisations styrning på ett enkelt, transparent och trovärdigt sätt?

Den här kursen ger dig de verktyg du behöver för att kunna implementera de globala hållbarhetsmålen i din organisations strategiska styrning. Kursen inleds med en bakgrund till målen samt hur de påverkar enskilda organisationers strategiska arbete. Därefter går vi igenom hur organisationer kan lägga upp arbetet för att identifiera vilka av de globala målen som bolaget berörs av samt hur dessa kan kopplas till bolagets verksamhet, strategier, mål och uppföljning. Kursen kommer även belysa exempel på hur de globala målen kan användas för kommunikation av organisationers hållbarhetsarbete på ett trovärdigt och värdeskapande sätt.

Metodiken som lärs ut på kursen baseras på FN:s metodik (SDG Compass, SDG Ambition och Integrating the Sustainable Development Goals into Corporate Reporting: A Practical Guide) samt GRI Standards.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursen ger dig

Kursen ger dig verktyg för att på ett enkelt och trovärdigt sätt integrera de globala hållbarhetsmålen i organisationens strategier, mål och uppföljning. Vi går igenom metodiken steg för steg och varvar teori med övningar. Vi belyser även hur arbetet med de globala målen kan lyftas fram i extern kommunikation (t.ex. hållbarhetsrapporter) på ett trovärdigt sätt genom konkreta exempel.

Erbjudande för nya kunder!

Företag och organisationer som inte gått kurs hos oss tidigare Går 2 för 1 på valfritt kurstillfälle! Ange Gå2för1 i kursanmälan.

Målgrupp

Kursen riktar sig till alla som är involverade i utveckling av strategier och mål och/eller hållbarhetsarbete. Exempelvis VD och ansvariga för t.ex. hållbarhet, kommunikation, HR och miljö.

Utbildningen kräver inga förkunskaper, men viss förståelse för hur företag och organisationer arbetar med hållbarhet är bra.

Ur kursens innehåll

  • Introduktion till FN:s 17 globala hållbarhetsmål.
  • Hur målen påverkar enskilda organisationer.
  • Hur man genom väsentlighetsanalysen väljer ut vilka av FN:s globala hållbarhetsmål som organisationen påverkar.
  • Verktyg för att koppla de globala målen till organisationens verksamhet, strategi och mål samt uppföljningen.
  • Hur du kan förankrar ert arbete med de globala målen internt och externt.
  • Hur man kommunicerar kring hållbarhetsarbete och de globala målen på ett trovärdigt sätt, samt hur du undviker SDG-washing.

Upplägg

Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs utifrån vårt digitala klassrum i vårt system för E-learning. Där får du tillgång till allt kursmaterial och kan interagera med kursledaren och de andra kursdeltagarna. Föreläsningen sker via Microsoft Teams eller GoToWebinar och det kommer finnas möjligheter till diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Investering

Kursavgift

6.800 kr (exkl. moms).

I priset ingår kursdokumentation. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Integrera FN:s globala hållbarhetsmål i verksamheten, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Ramboll

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildning och...


Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Ramboll

Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Integrera FN:s globala hållbarhetsmål i verksamheten!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 697 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Integrera FN:s globala hållbarhetsmål i verksamheten från Ramboll, fyll i dina uppgifter:

Mer inom området