Kvalitetsplanering enligt APQP och PPAP

Ramboll, i Jönköping
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
8 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
8 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 8 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

APQP PPAP

Kvalitetsplanering enligt APQP och PPAP, 1 dag

Advanced Product Quality Planning (APQP) är ett arbetssätt som används inom fordonsindustrin, men även i andra branscher, för att på ett systematiskt sätt planera in viktiga aktiviteter och utföra dessa inför serietillverkning. Syftet är att förebygga fel tidigt i processen så att åtgärder vidtas innan löpande serietillverkning.

Production Part Approval Process (PPAP) är en process för att visa att design och produktspecifikationer uppfylls av organisationens tillverkningsprocess.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

8 maj, 2024

  • Öppen utbildning
  • Jönköping
  • Svenska

Förkunskaper

Inga direkta förkunskapskrav.

Kursen ger dig

Kursen Kvalitetsplanering enligt APQP och PPAP är en grundkurs med fokus på kraven inom fordonsindustrin men även andra branscher. Här får du kunskap om APQP och PPAP och hur du praktiskt tillämpar kraven vid genomförande av produktutvecklingsprojekt och processutvecklingsprojekt. Fler och fler företag har anammat detta arbetssätt även utanför fordonsindustrin eftersom man har sett fördelarna med att säkra upp sina processer långt innan man startar igång serietillverkning av nya produkter eller nya tillverkningsprocesser. Vi kommer att behandla dels de olika momenten i APQP men även gå igenom de 18 elementen i PPAP.

Kursen innefattar flertalet övningar och gruppdiskussioner där du som kursdeltagare får ta dig an metoderna praktiskt, men även får reflektera över ert kvalitetsarbete idag samt får möjlighet till erfarenhetsutbyte med övriga kursdeltagare.

Erbjudande för nya kunder!

Erbjudande: Gå 2 för 1 

Kompetensutveckling får större effekt på hemmaplan om man är två som delar de nya kunskaperna. Därför fortsätter vi erbjuda nya kunder att gå 2 deltagare och betala för 1 på valfri kurs. Ange Gå2för1 i er bokning.

Ur kursens innehåll

  • Mål och syfte med APQP och PPAP
  • Genomgång av APQPs alla delar
  • Genomgång av minimikraven vid genomförande av PPAP

Målgrupp

Vår utbildning APQP & PPAP riktar sig främst mot projektledare, ingenjörer, kvalitetstekniker, kvalitetschefer och personer som jobbar i projektform inom fordonsindustrin men kan även andra branscher.

Investering

Kursavgift

8.500 kr (exkl. moms)

I priset ingår kursdokumentation. På klassrumsutbildningar ingår även lunch och fika.

Beställningsvillkor

  • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
  • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder.  

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Kvalitetsplanering enligt APQP och PPAP, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ramboll
Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildningar och...

Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Highlights