Miljölagstiftning

Ramboll, i Göteborg (+1 orter)
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
5 mars, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
5 mars, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 8 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Miljölagstiftning

Vår kurs Miljölagstiftning är kursen för dig som vill lära dig att tolka kraven i miljölagstiftningen - både miljöbalken och EU-lagstiftning.

Miljöbalken utgör tyngdpunkten i denna utbildning, men även EU-lagstiftning tas med inom de områden som omfattas. Lagstiftning om brandfarliga varor och skydd mot olyckor tas upp översiktligt då dessa anses vara av stor betydelse ur miljösynpunkt för de som är certifierade enligt ISO 14001. Teori varvas med övningsuppgifter och diskussioner för att på så sätt ge dig konkret inblick i såväl sammanhangen som de detaljerade kraven. 

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

5 mars, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Svenska

16 april, 2024

 • Öppen utbildning
 • Göteborg
 • Svenska

28 maj, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Svenska

Kursen ger dig

Kursen ger dig en bra grund för att förstå miljölagstiftningen och dess uppbyggnad samt de viktigaste kraven som ställs på en verksamhet. Detta underlättar ditt arbete med att tolka lagkrav, hantera förändringar, följa upp efterlevnaden och hantera myndighetsärenden inom området.

Erbjudande för nya kunder!

Företag och organisationer som inte gått kurs hos oss tidigare Går 2 för 1 på valfritt kurstillfälle! Ange Gå2för1 i kursanmälan.

Ur kursens innehåll

 • Allmänt om lagstiftning
 • Miljöbalken övergripande
 • Miljöfarlig verksamhet, tillstånds- och anmälningsplikt, IED-direktivet
 • Verksamhetsutövarens egenkontroll 
 • Hantering av avfall och kemikalier 
 • Skydd mot olyckor 
 • Brandfarliga varor

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som har ansvar för miljöarbetet på ditt företag eller dig som behöver ha kunskap om miljölagstiftningens krav.

Upplägg

Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs via Microsoft Teams eller motsvarande. Information kring utbildningen, allt kursmaterial och kontaktuppgifter till kursledare hittar du på vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Rambolls distansutbildningar erbjuder givetvis möjligheter till nätverkande, diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Investering

Kursavgift

8.500 kr (exkl. moms)

I priset ingår kursdokumentation. På klassrumsutbildningar ingår även lunch och fika.

Beställningsvillkor

 • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
 • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder.

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Miljölagstiftning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 64 recensioner
Skriv en recension
5/5
Emelie
02 jun 2023

Bra kurs och kursledare där det fanns utrymme för att ställa frågor. Rekommenderas!

5/5
Pernilla Åkesson
26 sep 2022
Bra övergripande miljöutbildning

Jag behövde få lite övergripande koll på vad som krävs av oss som företag i fråga om miljö och hur vi kan förbättra vårt miljöarbete.

4/5
Martina R, Willo AB
03 maj 2022
Utbildning med engagemang

Bra att man fick ta del av underlagen innan utbildningstillfället. Små korta möten i grupperna för att diskutera olika frågeställningar gör att engagemanget ökar. Bra konstellat...

Visa mer
Ramboll
Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildningar och...

Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Highlights