Visa utbildning.se som: Mobil

Miljölagstiftning

Ramboll
Kort om utbildningen
1 dag
5 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-09-11 09:00 - Jönköping
Göteborg, Jönköping, Linköping, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Jönköping
2019-09-11 09:00  
5 700 SEK
Stockholm
2019-10-15 09:00  
5 700 SEK
Göteborg
2019-11-05 09:00  
5 700 SEK

Kursbeskrivning

miljölagstiftning

MILJÖLAGSTIFTNING, 1 dag

Miljöbalken utgör tyngdpunkten i utbildningen men även EU-lagstiftning tas med inom de områden som omfattas. Lagstiftning om brandfarliga varor och skydd mot olyckor tas upp översiktligt då dessa anses vara av stor betydelse ur miljösynpunkt för de som är certifierade enligt ISO 14001. Teori varvas med övningsuppgifter och diskussioner för att på så sätt ge dig konkret inblick i såväl sammanhangen som de detaljerade kraven. 

Kursen ger dig

Kursen ger dig en bra grund för att förstå miljölagstiftningen och dess uppbyggnad samt de viktigaste kraven som ställs på en verksamhet. Detta underlättar ditt arbete med att tolka lagkrav, hantera förändringar, följa upp efterlevnaden och hantera myndighetsärenden inom området.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som har ansvar för miljöarbetet på ditt företag eller dig som behöver ha kunskap om miljölagstiftningens krav.

Ur kursens innehåll

  • Allmänt om lagstiftning
  • Miljöbalken övergripande
  • Miljöfarlig verksamhet, tillstånds- och anmälningsplikt, IED-direktivet
  • Verksamhetsutövarens egenkontroll 
  • Hantering av avfall och kemikalier 
  • Skydd mot olyckor 
  • Brandfarliga varor

Erbjudande för nya kunder!

Erbjudande

Investering

Kursavgift

5.700 kr (exkl. moms).

I priset ingår kursdokumentation, lunch och fika.

Beställningsvillkor

  • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
  • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder.

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Miljölagstiftning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Björn Jagerskog, Husqvarnagroup
(5)
Jag tycker att det var en bra utbildning med ett bra innehåll. Gruppens storlek var bra. Föreläsaren var vädigt kunnig och bra på att förmedla innehållet. Dock kan jag tycka att man skulle behövt en dag till för att lära sig ännu mer. Men som helhet, mycket bra kurs.
Anders Sjöland
(5)
Jag är ganska ny i min roll som miljösamordnare på mitt företag. Jag kände innan kursen att detta kan vara en alldeles för hög nivå för min del. Jag blev positivt överraskad på vilken nivå som kursen hölls. Kompetent kursledare, bra kursmaterial och bra kursinnehåll.
Nicolina
(5)
Bra innehåll för en endagarskurs. Konkret med bra verkliga exempel.

Ramboll

Ramboll

Utbildning

Under 2018 blev utbildnings- och konsultföretaget RSM&CO en del av Ramboll. Nu tar vi steget fullt ut till att heta Ramboll även i vår utbildningsverksamhet och vi har lanserat vår nya webb för utbildning. Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med...


Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Ramboll

Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Miljölagstiftning
Kursrecensioner
(4,3)
Baseras på 49 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 595 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området