Arbetsplatsens kemikaliehantering

Ramboll, i Göteborg (+2 orter)
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
2 oktober, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
2 oktober, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Språk
Svenska
Från 8 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Arbetsplatsens kemikaliehantering

Arbetsplatsens kemikaliehantering, 1 dag

Vår kurs i kemikaliehantering lär dig säker kemikaliehantering.

För att underlätta vårt dagliga liv använder vi en allt större mängd kemikalier, i dag använder vi 60 gånger mer kemikalier än vad vi gjorde på 1950-talet. En del av dem har inte bara positiva effekter utan kan ge negativa konsekvenser på vår hälsa och miljön om vi använder kemikalierna oförsiktigt och de hamnar på fel ställe.

Det ställs därmed stora krav på verksamheter att ha en säker kemikaliehantering vid såväl inköp, användning, förvaring samt avfallshantering.

Godkänd utbildningsanordnare av AFA Försäkring

Ramboll är ansluten och godkänd utbildningsanordnare av AFA Försäkring, så du kan ansöka om stöd från AFA med upp till 70% av kursavgiften för din arbetsmiljöutbildning under vissa förutsättningar. Läs mer om det på AFAs hemsida.

Kommande kursstarter

Välj mellan 4 kursstarter

2 oktober, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Svenska

22 oktober, 2024

 • Öppen utbildning
 • Malmö
 • Svenska

12 november, 2024

 • Öppen utbildning
 • Göteborg
 • Svenska

3 december, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Svenska

Kursen ger dig

Kursen ger dig insikt i vilken lagstiftning ur miljö- och arbetsmiljösynpunkt som gäller för företagets hantering av kemikalier. Med denna bakgrund får du praktisk vägledning för hur du på arbetsplatsen kan hantera kemikalier på ett miljö- och hälsomässigt riktigt sätt, genom rätt rutiner för inköp, användning, förvaring och avfallshantering. Du får även kunskaper om vad märkningen på kemiska produkter är enligt CLP innebär samt förståelse för hur ett säkerhetsblad är uppbyggt och vilken information i dem som är viktig för dig.

Erbjudande för nya kunder!

Erbjudande: Gå 2 för 1 

Kompetensutveckling får större effekt på hemmaplan om man är två som delar de nya kunskaperna. Därför fortsätter vi erbjuda nya kunder att gå 2 deltagare och betala för 1 på valfri kurs.

Ur kursens innehåll

 • Bakgrund till kemikalieproblematiken
 • Bestämmelser om kemikalier
 • Säkerhetsdatablad och märkning
 • Kemikalieförteckning
 • Utbyte/substitution av kemikalier
 • Inköp, användning, förvaring och avfallshantering av kemikalier
 • Grunderna i riskbedömning

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som vill bredda sina kunskaper inom kemikaliehantering, såsom miljöansvariga, arbetsmiljöansvariga, produktionsansvariga, inköpare och skyddsombud.

Kursen är extra värdefull för dig som ansvarar för kemikaliehanteringen i verksamheter som använder kemikalier som en del i den ordinarie verksamheten för t.ex. rengöring/avfettning, smörjning, limning, ytbehandling i t.ex. verkstadsindustri, lokalvård, monterings-, bygg-, och livsmedelsindustri.

Upplägg

Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs via Microsoft Teams eller motsvarande. Information kring utbildningen, allt kursmaterial och kontaktuppgifter till kursledare hittar du på vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Rambolls distansutbildningar, likväl som våra på-plats-utbildningar, erbjuder möjligheter till nätverkande, diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Investering

Kursavgift

8.500 kr (exkl. moms)

I priset ingår kursdokumentation. På klassrumsutbildningar ingår även lunch och fika.

Beställningsvillkor

 • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
 • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder.        

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsplatsens kemikaliehantering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 35 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Josefine Karlsson
01 mar 2022
Fantastisk kurs

En bra kurs med både teoretisk och praktisk information som framfördes av en härlig utbildare. Jag som är ny på min tjänst fick en bra insikt och grund för att planera och förbä...

Visa mer
4/5
Marie Johansson, kyrkvaktmästare Solberga pastorat
01 mar 2022
Lärorik

För mig som inte har någon erfarenhet från ordentlig kemikaliehantering utan enbart läst det som står på förpackningarna och använt mitt eget sunda förnuft var det en lärorik ku...

Visa mer
4/5
Marie Kommes
01 mar 2022
Bra kursmaterial

Jag tycker att kursmaterialet var mycket bra och en bra kursledare. Kursen motsvarade mina förväntningar.

Ramboll
Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildningar och...

Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Highlights