SE HIT! 😀 Sista chansen att ansöka till SSE MBA-stipendiet 2024, värt 645 000 kr. Årets ansökan stänger fredag 2024-05-31.

Arbetsmiljörevision med fokus på ISO 45001

Ramboll, Distans
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
8 oktober, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
8 oktober, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Från 8 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Arbetsmiljörevision med fokus på ISO 45001

Det blir allt viktigare att ha ett aktivt och framgångsrikt arbetsmiljöarbete för att vara en konkurrenskraftig arbetsgivare. Revision av arbetsmiljöarbetet blir därmed extra viktigt för att följa upp att arbetsmiljöarbetet verkligen fungerar. Men vad ska man fokusera på som arbetsmiljörevisor? I denna utbildning, Arbetsmiljörevision med fokus på ISO 45001, ger vi deltagarna den kunskap och de verktyg de behöver för att kunna axla rollen som arbetsmiljörevisor.

Är din verksamhet kvalitets- och miljöcertifierade sedan tidigare och på väg att bredda er till att även bli arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 45001? Eller har ni tidigare varit certifierade enligt OHSAS 18001 men nu gått över till ISO 45001-standarden? Eller har ni oavsett certifiering beslutat att även revidera ert arbetsmiljöarbete? I samtliga dessa fall bör era internrevisorer utbildas i att genomföra verkningsfulla arbetsmiljörevisioner.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

8 oktober, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans

11 december, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Svenska

Kursen ger dig

Du får fördjupade kunskaper och en utvecklad förmåga att utföra revision av en organisations arbetsmiljöarbete (specifikt eller integrerat med t.ex. kvalitet/miljö). Vi tar utgångspunkt i arbetsmiljöstandarden ISO 45001:2018, men även revisorer från verksamheter som inte är certifierade enligt standarden kan givetvis delta.

Under utbildningen går vi igenom ISO 45001 ut ett revisionsperspektiv. Vi går också igenom vilka roller du bör fokusera på att revidera som arbetsmiljörevisor. Utöver detta ger vi också deltagarna grundläggande kunskap om viktiga arbetsmiljöförfattningar och hur dessa kan bli en del av revisionens omfång.

Vi kommer att öva på hur man planerar och förbereder revision på ett verkningsfullt vis. Genom övningar kommer du få identifiera vilka roller du behöver träffa som arbetsmiljörevisor, vilka frågor som ska ställas och vilka bevis som du bör granska. Exempel på områden vi kommer att öva revision på är riskhantering, ledarskap samt målstyrning.

Våra kursledare har stor erfarenhet av olika typer av revisioner, vilket innebär att de kan ge handfasta råd och tips direkt från verkligheten om hur revision utförs på ett värdeskapande sätt.

Erbjudande för nya kunder!

Erbjudande: Gå 2 för 1 

Kompetensutveckling får större effekt på hemmaplan om man är två som delar de nya kunskaperna. Därför fortsätter vi erbjuda nya kunder att gå 2 deltagare och betala för 1 på valfri kurs.

Ur kursens innehåll

 • Vad innefattar ett arbetsmiljöledningssystem?
 • Genomgång av ISO 45001:2018 ur ett revisionsperspektiv
 • Genomgång av viktiga författningskrav på arbetsmiljösidan
 • Revidera ledning och chefer
 • Revidera målstyrning
 • Revidera riskhantering

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som vill få en djupare förståelse för hur man reviderar en verksamhets arbetsmiljöarbete med fokus på ISO 45001. Utbildningen passar bra som ett komplement till dig som redan har revisionserfarenhet inom t.ex. kvalitets- och miljöområdet eller för dig som redan gått vår kurs i revisionsmetodik.

Upplägg

Kurstillfällen på distans genomförs via Microsoft Teams eller motsvarande. Information kring utbildningen, allt kursmaterial och kontaktuppgifter till kursledare hittar du på vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Rambolls distansutbildningar erbjuder givetvis möjligheter till nätverkande, diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Investering

KURSAVGIFT

8.500 kr (exkl. moms)

I priset ingår kursdokumentation, lunch och fika.

BESTÄLLNINGSVILKOR

 • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
 • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder.

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsmiljörevision med fokus på ISO 45001, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Åsa Andersson
24 apr 2023
Riktigt bra!

Riktigt bra

Ramboll
Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildningar och...

Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Highlights