Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsmiljörevision med fokus på ISO 45001

Ramboll
Kort om utbildningen
1 dag
6 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-10-07 09:00 - Göteborg
Distans, Göteborg
Svenska
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
6 800 SEK
2021-10-28

Distans
6 800 SEK
2021-12-15

Göteborg
6 800 SEK
2021-10-07
Arbetsmiljörevision med fokus på ISO 45001

Kursbeskrivning

Det blir allt viktigare att ha ett aktivt och framgångsrikt arbetsmiljöarbete för att vara en konkurrenskraftig arbetsgivare. Revision av arbetsmiljöarbetet blir därmed extra viktigt för att följa upp att arbetsmiljöarbetet verkligen fungerar. Men vad ska man fokusera på som arbetsmiljörevisor? I denna utbildning ger vi deltagarna den kunskap och de verktyg de behöver för att kunna axla rollen som arbetsmiljörevisor.

Är din verksamhet kvalitets- och miljöcertifierade sedan tidigare och på väg att bredda er till att även bli arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 45001? Eller har ni tidigare varit certifierade enligt OHSAS 18001 men nu gått över till ISO 45001-standarden? Eller har ni oavsett certifiering beslutat att även revidera ert arbetsmiljöarbete? I samtliga dessa fall bör era internrevisorer utbildas i att genomföra verkningsfulla arbetsmiljörevisioner.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som vill få en djupare förståelse för hur man reviderar en verksamhets arbetsmiljöarbete med fokus på ISO 45001. Utbildningen passar bra som ett komplement till dig som redan har revisionserfarenhet inom t.ex. kvalitets- och miljöområdet eller för dig som redan gått vår kurs i revisionsmetodik.

Kursen ger dig

Du får fördjupade kunskaper och en utvecklad förmåga att utföra revision av en organisations arbetsmiljöarbete (specifikt eller integrerat med t.ex. kvalitet/miljö). Vi tar utgångspunkt i arbetsmiljöstandarden ISO 45001:2018, men även revisorer från verksamheter som inte är certifierade enligt standarden kan givetvis delta.

Under utbildningen går vi igenom ISO 45001 ut ett revisionsperspektiv. Vi går också igenom vilka roller du bör fokusera på att revidera som arbetsmiljörevisor. Utöver detta ger vi också deltagarna grundläggande kunskap om viktiga arbetsmiljöförfattningar och hur dessa kan bli en del av revisionens omfång.

Vi kommer att öva på hur man planerar och förbereder revision på ett verkningsfullt vis. Genom övningar kommer du få identifiera vilka roller du behöver träffa som arbetsmiljörevisor, vilka frågor som ska ställas och vilka bevis som du bör granska. Exempel på områden vi kommer att öva revision på är riskhantering, ledarskap samt målstyrning.

Våra kursledare har stor erfarenhet av olika typer av revisioner, vilket innebär att de kan ge handfasta råd och tips direkt från verkligheten om hur revision utförs på ett värdeskapande sätt.

Erbjudande för nya kunder!

Erbjudande: Gå 2 för 1 

Kompetensutveckling får större effekt på hemmaplan om man är två som delar de nya kunskaperna. Därför fortsätter vi erbjuda nya kunder att gå 2 deltagare och betala för 1 på valfri kurs.

Ur kursens innehåll

  • Vad innefattar ett arbetsmiljöledningssystem?
  • Genomgång av ISO 45001:2018 ur ett revisionsperspektiv
  • Genomgång av viktiga författningskrav på arbetsmiljösidan
  • Revidera ledning och chefer
  • Revidera målstyrning
  • Revidera riskhantering

Upplägg

Kurstillfällen på distans genomförs utifrån vårt digitala klassrum i vårt system för E-learning. Där får du tillgång till allt kursmaterial och kan interagera med kursledaren och de andra kursdeltagarna. Föreläsningen sker live via Teams eller motsvarande och det kommer finnas möjligheter till diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Investering

KURSAVGIFT

6.800 kr (exkl. moms).

I priset ingår kursdokumentation, lunch och fika.

BESTÄLLNINGSVILKOR

  • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
  • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder.

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsmiljörevision med fokus på ISO 45001, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Ramboll

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildning och...


Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Ramboll

Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arbetsmiljörevision med fokus på ISO 45001!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 681 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Arbetsmiljörevision med fokus på ISO 45001 från Ramboll, fyll i dina uppgifter: