Visa utbildning.se som: Mobil

Riskbedömningar - arbetsmiljö

Ramboll
Kort om utbildningen
1 dag
5 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-11-26 09:00 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Göteborg, Stockholm

Kursbeskrivning

Riskbedömningar

RISKBEDÖMNINGAR, 1 dag

Att göra riskbedömning ur arbetsmiljösynpunkt är inte bara viktigt för att öka säkerheten på arbetsplatsen, det är även ett lagkrav.  Med vår kurs vill vi ge dig kunskap om vilka lagkrav som finns och olika metoder och verktyg för att genomföra riskbedömningar.

Riskbedömning som verktyg i arbetsmiljöarbetet är både ett effektivt och ett engagerande arbetssätt för att arbeta med arbetsmiljöfrågor. Grundidén är relativt enkel, att hitta stora och väsentliga risker och prioritera åtgärder mot de som är störst.  På så sätt så fokuserar man på det som viktigast först, vilket borde vara naturligt. I praktiken blir det dock inte alltid så, Utan styrning mot det som är mest väsentligt finns det alltid risker att man styr och prioriterar fel. Styrning kan då t.ex. ske genom att man prioriterar det som man är bäst på, det man tycker är roligast, eller det man tycker är enklast .

Målgrupp

Detta är en kurs för dig som jobbar med eller är ansvarig för arbetsmiljön och riskbedömningar.

Kursen ger dig

Kursen ger dig både kunskap om vilka lagkrav som finns och självklart olika metoder och verktyg för att genomföra riskbedömningar. Ni kommer också att få mallar till de metoder vi går igenom.

Erbjudande för nya kunder!

Ur kursens innehåll

 • Lagkrav
 • Undersökning av arbetsmiljön/ riskanalys
 • Metodik
 • Riskskanning
 • Energianalys
 • Arbetssäkerhetsanalys
 • Avvikelseanalys/Avvikelseutredning
 • Riskbedömning kemiska riskkällor
 • Riskbedömning kontorsmiljö
 • Arbetsmiljörond/skyddsrond

Investering

5.700 kr (exkl. moms).

I priset ingår kursdokumentation, lunch och fika.

Beställningsvillkor

 • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
 • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Riskbedömningar - arbetsmiljö, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Thomas Ullström, Sydkraft Hydropower AB
(4)
Kursen var väl strukturerad med tid för både teori, praktik och erfarenhetsutbyte. Vid följdfrågor fanns även mer kunskap att få vilket ger en känsla av kompetent och erfaren föreläsare. Kursen riktar sig till sällan användare eller de som skall få struktur i sin riskbedömning. Innehåll och genomförande är en klar femma, betyget dras dock ne...
Visa mer
M
(5)
Kursen var en mycket bra grundläggande utbildning som gav mig verktyg för att göra riskbedömningar. Duktig och engagerad föreläsare
Peter Andersson
(4)
Det blev bra diskussioner . Bra storlek på gruppen. Tror det var 12 stycken deltagare. Erfaren kursledare

Ramboll

Ramboll

Utbildning

Under 2018 blev utbildnings- och konsultföretaget RSM&CO en del av Ramboll. Nu tar vi steget fullt ut till att heta Ramboll även i vår utbildningsverksamhet och vi har lanserat vår nya webb för utbildning. Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med...


Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Ramboll

Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,3)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 612 recensioner.
Alla recensioner för arrangören