ISO 14001:2015 - Miljöledning

Ramboll, i Göteborg (+1 orter)
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
15 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
15 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Från 8 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Grundläggande miljöledning enligt ISO 14001

Få koll på ert miljöarbete med vår grundkurs i miljöledningssystem ISO 14001! Perfekt för nya miljösamordnare. Vi varvar teori med praktiska övningar!

Miljöledning enligt ISO 14001 är ett verktyg för organisationer och företag att förbättra sin verksamhets miljöprestanda, att minska negativ miljöpåverkan och nå sina mål inom området. Detta samtidigt som verksamheten uppfyller interna och externa krav. Att vara certifierad enligt ISO 14001 är ofta ett krav från kunder men standarden erbjuder även en struktur och ledning i miljöarbetet.

                                                  

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

15 maj, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Svenska

Kursen ger dig

Kursen ISO 14001:2015 – Miljöledning är en grundkurs med fokus på miljöledning och ledningssystem. Kursen ger kunskap om hur man med hjälp av miljöledningssystem, ISO 14001 och rådande praxis på området kan strukturera och systematisera miljöarbetet. Kursdeltagaren får en grundlig genomgång av kraven i standarden ISO 14001:2015 och vi går igenom hur kraven brukar tolkas med stöd av flertalet exempel. Utbildningen lyfter rollen som miljöansvarig och hur man kan tänka när man driver, utvecklar och förvaltar miljöarbetet. Utbildningen beskriver även certifieringsförfarandet, från det att en organisation beslutat om att certifiera sig enligt ISO 14001.

Kursmaterialet innefattar flertalet övningar och gruppdiskussioner där du som kursdeltagare får ta dig an standardens krav praktiskt, men även får reflektera över ert miljöarbete idag samt får möjlighet till erfarenhetsutbyte med övriga kursdeltagare.

Erbjudande för nya kunder!

Erbjudande: Gå 2 för 1 

Kompetensutveckling får större effekt på hemmaplan om man är två som delar de nya kunskaperna. Därför fortsätter vi erbjuda nya kunder att gå 2 deltagare och betala för 1 på valfri kurs. Ange Gå2för1 i din anmälan.

Målgrupp

Kursen riktar sig till nya miljöansvariga/miljösamordnare som behöver grundläggande kunskap om miljöledning och ISO 14001. Kursen riktar sig också till er som redan arbetar med miljöfrågor men som vill fräscha upp sina kunskaper i ämnet.

Inga förkunskaper inom ledningssystem krävs men vi rekommenderar att kursdeltagaren som minimum har en grundläggande förståelse för aktuella lokala och globala miljöproblem.

Ur kursens innehåll

 • Introduktion om miljöledning
 • Allmänna miljöprinciper
 • Miljöfrågor igår, idag och i framtiden
 • Miljökrav
 • Skapa bra förutsättningar för införandet av ISO 14001
 • Den röda tråden i ett ledningssystem
 • Kraven i ISO 14001
 • Certifieringsförfarandet
 • Rollen som miljöansvarig

Upplägg

Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs via Microsoft Teams eller motsvarande. Information kring utbildningen, allt kursmaterial och kontaktuppgifter till kursledare hittar du på vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Rambolls distansutbildningar erbjuder givetvis möjligheter till nätverkande, diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Investering

Kursavgift

8.500 kr (exkl. moms)

I priset ingår kursdokumentation, lunch och fika.

Beställningsvilkor

 • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
 • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder.

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om ISO 14001:2015 - Miljöledning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 71 recensioner
Skriv en recension
5/5
Ida
06 feb 2023

Mycket bra utbildning, varvar föreläsning med diskussioner i mindre grupper. Lätt att ta till sig även på distans.

5/5
Thomas
03 feb 2023
Tydligt och pedagogiskt

En bra grundläggande utbildning som ger förståelse för syftet med en ISO 14001 certifiering. Bra övningar med exempel från verkligheten och möjlighet att diskutera i grupp.

5/5
Johanna Faris, Senzime AB
03 feb 2023
Bra kurs i ISO 14001

Jag tycker att det var en lärorik kurs och jag fick flera praktiska tips. Jag kan rekommendera att gå den. Kursledaren var mycket bra.

Ramboll
Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildningar och...

Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Highlights