Visa utbildning.se som: Mobil

ISO 14001:2015 - Miljöledning

Ramboll
Kort om utbildningen
1 dag
7 100 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-02-02 09:00 - Distans
Distans, Göteborg
Svenska
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
7 100 SEK
2022-02-02

Distans
7 100 SEK
2022-03-22

Distans
7 100 SEK
2022-05-04

Göteborg
7 100 SEK
2022-04-05
Grundläggande miljöledning enligt ISO 14001

Kursbeskrivning

Vi ger dig kunskap om hur du med hjälp av ISO 14001:2015 kan strukturera och systematisera ert miljöarbetet. Kursen innehåller också en övergripande genomgång i miljölagstiftning.

Kursmaterialet innefattar flertalet övningar och gruppdiskussioner där du som kursdeltagare får ta dig an standardens krav praktiskt, men även får reflektera över ert miljöarbete idag samt får möjlighet till erfarenhetsutbyte med övriga kursdeltagare.

Denna kurs kan kombineras med vår kurs Internrevision av ledningssystem, 3 dagar, och tillsammans utgör de vår MIS-godkända kurs för miljörevisorer.

MIS

                                                  

Kursen ger dig

Grundläggande miljöledning enligt ISO 14001: 2015 är en grundkurs med fokus på miljöledning och ledningssystem. Kursen ger kunskap om hur man med hjälp av miljöledningssystem, ISO 14001 och rådande praxis på området kan strukturera och systematisera miljöarbetet. Kursdeltagaren får en grundlig genomgång av kraven i standarden ISO 14001:2015 och vi går igenom hur kraven brukar tolkas med stöd av flertalet exempel.

Utbildningen lyfter rollen som miljöansvarig och hur man kan tänka när man driver, utvecklar och förvaltar miljöarbetet. Utbildningen beskriver även certifieringsförfarandet, från det att en organisation beslutat om att certifiera sig enligt ISO 14001.

Erbjudande för nya kunder!

Erbjudande: Gå 2 för 1 

Kompetensutveckling får större effekt på hemmaplan om man är två som delar de nya kunskaperna. Därför fortsätter vi erbjuda nya kunder att gå 2 deltagare och betala för 1 på valfri kurs. Ange Gå2för1 i din anmälan.

Målgrupp

Kursen riktar sig till nya miljöansvariga/miljösamordnare som behöver grundläggande kunskap om miljöledning och ISO 14001. Kursen riktar sig också till er som redan arbetar med miljöfrågor men som vill som vill fräscha upp sina kunskaper i ämnet.

Inga förkunskaper inom ledningssystem krävs men vi rekommenderar att kursdeltagaren som minimum har en grundläggande förståelse för aktuella lokala och globala miljöproblem.

Ur kursens innehåll

 • Introduktion om miljöledning
 • Allmänna miljöprinciper
 • Miljöfrågor igår, idag och i framtiden
 • Miljökrav
 • Skapa bra förutsättningar för införandet av ISO 14001
 • Den röda tråden i ett ledningssystem
 • Kraven i ISO 14001
 • Certifieringsförfarandet
 • Rollen som miljöansvarig

Upplägg

Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs utifrån vårt digitala klassrum i vårt system för E-learning. Där får du tillgång till allt kursmaterial och kan interagera med kursledaren och de andra kursdeltagarna. Föreläsningen sker via Teams, GoToWebinar eller motsvarande och det kommer finnas möjligheter till diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Investering

Kursavgift

6.800 kr (exkl. moms).

I priset ingår kursdokumentation, lunch och fika.

Beställningsvilkor

 • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
 • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder.

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om ISO 14001:2015 - Miljöledning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 65 recensioner.

SOFIA
Bra genomgång, pedagogisk lärare, bra med interaktivitet och att prata med andra
Katrin
Bra kurs och engagerad lärare.
JN
Utbildningen motsvarade mina förväntningar. Jag fick lära mig grunderna i hur man skapar ett miljöledningssystem. Nicole som höll utbildningen var kompetent och bra på att lära ut.

Ramboll

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildningar och...


Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Ramboll

Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,4)
Baseras på 65 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 723 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen ISO 14001:2015 - Miljöledning från Ramboll, fyll i dina uppgifter: