ISO 50001:2018 - Energiledningssystem

Ramboll, Distans
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
24 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
24 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Från 8 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

ISO 50001 Energiledningssystem

Kursen ISO 50001 Energiledningssystem ger en introduktion till energiledning samt hur man omsätter kraven i ISO 50001 i praktiken.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

24 april, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Svenska

Kursen ger dig

Kursen ger dig en introduktion till energiledning enligt ISO 50001:2018 och hjälper dig att förstå kraven i standarden och hur de kan omsättas i praktiken. Vi går också igenom hur du på ett systematiskt sätt kan arbeta med energifrågorna för att förbättra din energiprestanda och skapa utrymme för besparingar i din verksamhet.

Erbjudande för nya kunder!

Kompetensutveckling får större effekt på hemmaplan om man är två som delar de nya kunskaperna. Därför fortsätter vi erbjuda nya kunder att gå 2 deltagare och betala för 1 på valfri kurs. Ange Gå2för1 i din anmälan.

ISO 50001 Energiledning

Ur kursens innehåll

 • Hur man integrerar energifrågorna i det strategiska arbetet
 • Syftet med ett energiledningssystem
 • Framgångsfaktorer för att lyckas med energiledningssystemet
 • Energikartläggning
 • Likheter och skillnader jämfört med ISO 14001 & 9001
 • Metoder för bedömning av risker och möjligheter
 • Vikten av att ledningen är engagerad

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är driftchef, energisamordnare eller har annan roll med ansvar för drift och utveckling av energiledningssystemet. Kursen är också aktuell för dig som arbetar som t.ex. miljösamordnare, energi- och miljöansvarig, internrevisor, ledningsrepresentant mm och vill ha fördjupade kunskaper om hur den nya standarden påverkar er verksamhet.

Upplägg

Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs via Microsoft Teams eller motsvarande. Information kring utbildningen, allt kursmaterial och kontaktuppgifter till kursledare hittar du på vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Rambolls distansutbildningar erbjuder givetvis möjligheter till nätverkande, diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Investering

Kursavgift

8.500 kr (exkl. moms)

I priset ingår kursdokumentation, lunch och fika.

Beställningsvillkor

 • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
 • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder.                  

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om ISO 50001:2018 - Energiledningssystem, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Jonas
27 jan 2023
Bra orientering och kunnig kursledare

Gick kursen i orienteringssyfte för att kunna utvärdera om vi ska gå in i en certifiering eller inte. Materialet var på en bra nivå för mig som icke kunnig alls inom ISO-certifi...

Visa mer
5/5
Erik, Toyota
02 mar 2022

Bra och övergripande kurs med kunniga utbildare.

Ramboll
Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildningar och...

Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Highlights