AIAG VDA FMEA

Ramboll, i Jönköping
Längd
1 dag
Språk
Svenska
Längd
1 dag
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Ramboll Utbildning AIAG VDA FMEA

Denna kurs i FMEA ger ditt team den kunskap och färdigheter som krävs för att implementera, underhålla och granska den nya AIAG VDA FMEA. Under kursen får ni lära er metodiken för AIAG VDA FMEA för att kunna förutse och förebygga fel.

2019 kom en uppdaterad version av FMEA som används inom fordonsindustrin som heter AIAG VDA FMEA. Efter flera år av utveckling så lyckades VDA och AIAG ta fram en gemensam metod för att jobba med riskanalyser av produkter (design) och processer (tillverkningsprocesser) inom fordonsindutrin.

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper i den ”gamla” FMEA:n.

Kursen ger dig

Deltagarna får lära sig grunderna I metodiken för att kunna utföra riskanalyser på produkter (design) och processer (tillverkningsprocessen). Vi går igenom 7 stegs-metoden där vi vid varje steg går igenom hur man ska tänka och vad som är väsentligt. Fokus kommer att vara på de stora ändringarna I denna nya AIAG VDA FMEA.

Ur kursens innehåll

  • Genomgång av 7-stegs metoden
  • Förberedelser inför utförande av FMEA
  • Uppföljning av genomförda FMEA

Målgrupp

Kursen riktar sig primärt till dig som jobbar med utveckling av produkter och processer. Exempel på befattningar kan vara ingenjörer, konstuktörer, produktionstekniker, kvalitetsingenjörer, kvalitetshefer och utvecklingschefer.

Kursledare

Christos Skodras, Ramboll Utbildning

Jag har under drygt 25 år jobbat med att införa, förvalta och utveckla ledningssystem, primärt inom kvalitet och miljöområdet. Jag har jobbat med ledningssystem utifrån olika perspektiv både som kvalitetschef, konsult, utbildare och tredjepartsrevisor där varje perspektiv har sina utmaningar. Med denna erfarenhet i bagaget har jag med mig en välfylld verktygslåda av kunskap som jag kan använda och analysera kundernas behov och anpassa lösningar därefter. Jag har specifikt jobbat med leverantörsledet till bilindustrin vars kunder ställer höga krav på ledningssystemet och användningen av olika kvalitetsverktyg.

Kursledare_Christos_Skodras

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om AIAG VDA FMEA, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ramboll
Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildningar och...

Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Highlights