Miljöutbildning för miljödiplomerade verksamheter

Ramboll, Distans
Längd
3 timmar
Pris
2 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
8 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
3 timmar
Pris
2 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
8 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Från 2 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Miljöutbildning för miljödiplomerade verksamheter

Ett grundkrav för en miljödiplomerad verksamhet är att all personal har genomgått en grundläggande miljöutbildning. Vi erbjuder både företagsintern utbildning och öppna uppsamlingstillfällen.

Miljöutbildning för all personal

Att personalen har kunskap om miljöfrågor och verksamhetens policy, mål och rutiner är en förutsättning för att ha ett välfungerande miljöarbete. Det gör att all personal känner sig delaktig i miljöledningssystemet och får möjlighet att bidra med förslag, kreativa idéer och input från sitt perspektiv. Utöver delaktighet så bidrar en grundläggande miljöutbildning till att säkerställa att personalen är medveten om sin roll i ett fungerande miljöledningssystem vilket minimeras riskerna för miljöavvikelser och bidrar till utveckling av företaget.

Grundläggande miljöutbildning

Ofta väljer man att hålla miljöutbildningen företagsintern för alla medarbetare samtidigt, men vår öppna utbildning fungerar som ett bra komplement för t.ex. nyanställda. Utbildningen tar ca en halvdag och behandlar bland annat grundläggande miljökunskap för miljödiplomerade verksamheter, miljöproblem, hållbar utveckling samt miljödiplomering. 

Vi kommer att visa på systematiken i ett fungerande miljöledningssystem och behandla alla steg i processen mot en Miljödiplomering. Dessutom kommer ni efter utbildningen att tydligare förstå miljöproblem på ett generellt plan men även koppla specifika miljöproblem till er specifika verksamhet och skapa möjligheter för er att med bakgrund av denna kunskap minska er miljöpåverkan.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

8 oktober, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Svenska

Erbjudande för nya kunder!

Målgrupp

Ett grundkrav för en verksamhet som är eller vill bli godkänd enligt Svensk Milljöbasoch därmed bli miljödiplomerad, är att all personal har genomgått en grundläggande utbildning i miljö- och hållbarhet. Vi erbjuder vår miljöutbildning för miljödiplomerade verksamheter både som företagsintern utbildning och öppen utbildning.

Upplägg

Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs via Microsoft Teams eller motsvarande. Information kring utbildningen, allt kursmaterial och kontaktuppgifter till kursledare hittar du på vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Rambolls distansutbildningar erbjuder givetvis möjligheter till nätverkande, diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Investering

Kursavgift

2 500 kr (exkl. moms)

Beställningsvilkor

  • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
  • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Miljöutbildning för miljödiplomerade verksamheter, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 4 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Henrik
01 mar 2022
Informativt och väldisponerat

Det var en trevlig utbildning som förmedlade kunskap och bra exempel genom ett väldigt bra upplägg, oavsett om man är insatt eller nybörjare. Bra avvägning genom information och...

Visa mer
4/5
Eleonor Eliasson
14 feb 2017
Leverantörsuppföljning och revision med fokus på CSR

Matnyttig utbildning där man under kursen fick fördjupande kunskaper i vad CSR innebär och hur man på sitt företag skulle kunna använda det på ett praktiskt sätt med hjälp av ma...

Visa mer
4/5
Fredrik Mossheden
13 feb 2017
Affärsutvecklare

Kursen gav en bra start för att utveckla vårt CSR-arbete.

Ramboll
Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildningar och...

Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Highlights