Litiumbatterier - E-learning

Ramboll, Distans
Längd
1 timme
Pris
1 200 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande anmälan se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
1 timme
Pris
1 200 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande anmälan se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 1 200 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Vår e-learning riktar sig till alla som behöver öka medvetenheten gällande riskerna med litiumbatterier, hur batterierna bör hanteras för att minimera riskerna samt vad som krävs för att efterleva gällande lagstiftning vid transport.

Litiumbatterier har blivit en del av vår vardag och förekommer nästan överallt omkring oss. Under de senaste 10 åren har användningen ökat dramatiskt och trenden verkar hålla i sig.

Flera egenskaper bidrar till litiumbatteriernas popularitet. De är lätta, har en hög energitäthet och kan laddas om upprepade gånger. Därför hittar vi dem i allt från små tandborstar till stora el-fordon. De kraftfulla litiumbatterierna kommer dock även med vissa risker och även om olyckor och incidenter är sällsynta, kan konsekvenserna när något går fel vara förödande. Därför är det viktigt att vara försiktig och noggrann när man hanterar och transporterar litiumbatterier.

Vare sig du arbetar med transport, service eller på något annat sätt kommer i kontakt med litiumbatterier, så kan du arbeta förebyggande så att risken för olyckor och incidenter blir så liten som möjligt.

Rambolls e-learning om litiumbatterier är uppdelad i två delar. I den första delen går vi igenom vad litiumbatterier är, vilka risker det finns och hur vi kan förebygga riskerna. Vi diskuterar också viktiga säkerhetsåtgärder och vad man ska göra om olyckan är framme. I den andra delen fokuserar vi på transportregler enligt ADR. Detta då litiumbatterier räknas som farligt gods. Vi går igenom relevanta UN-nummer, märkningar och förpackningsregler för transport av fungerande batterier samt av batterier som ska återvinnas eller är skadade.

litiumbatterier

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande anmälan

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kursen ger dig

Efter att ha genomfört denna utbildning har kursdeltagaren fått både kunskap om vilka risker som finns kopplat till litiumbatterier och verktyg för att förebygga riskerna samt säkert hantera litiumbatterier i sitt arbete.

Ur kursens innehåll

  • Vad är litiumbatterier?
  • Risker kopplat till litiumbatterier och hur dessa kan förebyggas
  • Säkerhetsåtgärder vid hantering av litiumbatterier
  • Krav på märkning, förpackning och transportregler enligt ADR, vid transport av litiumbatterier

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till medarbetare och chefer inom företag och organisationer som hanterar litiumbatterier och där behov finns av att öka medvetenheten gällande riskerna med litiumbatterier, hur batterierna bör hanteras för att minimera riskerna samt vad som krävs för att efterleva gällande lagstiftning vid transport.

Upplägg

Utbildningen genomförs individuellt och helt på distans via vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Du som kursdeltagare kan när som helst pausa utbildningen och fortsätta där du slutade när du loggar in nästa gång.

Tidsåtgång: cirka 1 timme.

Användarlicensen ger kursdeltagaren tillgång till utbildningen i tolv månader.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Litiumbatterier - E-learning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ramboll
Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildningar och...

Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Highlights