Visa utbildning.se som: Mobil
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Populära ämnen
Teknik
Vård
Ekonomi
Ledarskap
Arbetsmiljö
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås

Lagkrav på farliga ämnen i varor för tillverkare och importörer (REACH, RoHS och konfliktmineraler)

Ramboll
Kort om utbildningen
1 dag
7 100 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-10-11 09:00 - Distans
Distans
Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
7 100 SEK
2022-10-11

Distans
7 100 SEK
2022-12-15

Kursbeskrivning

REACH, RoHS och konfliktmineraler

Det har blivit allt större fokus på vilka kemiska ämnen som finns i varor och produkter. Vår kurs ger dig kunskap om hur ni kan hantera de krav som produktlagstiftningen (REACH, RoHS, Conflict Minerals etc.) ställer på er verksamhet.

REACH

Särskilt farliga ämnen är upptagna på en kandidatförteckning. Alla som tillhandahåller en vara eller komponent som innehåller mer än 0,1 % av ett ämne på förteckningen måste lämna information till kunderna. REACH reglerar även ämnen som begränsas eller kräver tillstånd.

ROHS

Användningen av vissa ämnen förbjuds i elektriska och elektroniska produkter och i delar som ingår i dessa. CE-märkning krävs för att visa att utrustningen överensstämmer med lagstiftningen.

Utöver denna lagstiftning regleras kemiska ämnen i varor i bl a förpacknings- eller leksaksdirektiv.

Ur kursens innehåll

  • Grunderna i REACH
  • Grunderna i RoHS
  • Övrig produktlagstiftning, bl a Conflict Minerals, förpacknings- och leksaksdirektiv
  • Skyldigheter enligt lagstiftningen
  • Kommunikation i leverantörskedjan, tips och praktiska exempel

Målgrupp

Målgrupp

Miljöansvariga, inköpare, utvecklingschefer, ledning.

Kursen ger dig

Kursen ger dig kunskap om de krav som produktlagstiftningen (REACH, RoHS, Conflict Minerals etc.) ställer på verksamheten och vilka åtgärder som behöver vidtas för att leva upp till kraven.

Erbjudande för nya kunder!

Erbjudande: Gå 2 för 1 

Kompetensutveckling får större effekt på hemmaplan om man är två som delar de nya kunskaperna. Därför fortsätter vi erbjuda nya kunder att gå 2 deltagare och betala för 1 på valfri kurs. Ange Gå2för1 i din anmälan.

Ur kursens innehåll

Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs utifrån vårt digitala klassrum i vårt system för E-learning. Där får du tillgång till allt kursmaterial och kan interagera med kursledaren och de andra kursdeltagarna. Föreläsningen sker via Teams, GoToWebinar eller motsvarande och det kommer finnas möjligheter till diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Lagkrav på farliga ämnen i varor för tillverkare och importörer (REACH, RoHS och konfliktmineraler), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 11 recensioner.

Jonathan
kort och koncist om grunderna till Reach och RoHs. Hanns med mycket under en kort utbildning
Pia Holmberg, Hasselfors Garden AB
En effektiv endagskurs som ger en god överblick över kemikalielagstiftning. Kunniga och erfarna kursledare som även ger svar även på dina specifika frågor.
Ingrid
Intressant kurs med många praktiska tips och hjälpmedel för stöd i vardagsarbetet. Bra övningsuppgifter och tid för frågor och diskussioner.

Ramboll

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildningar och...


Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Ramboll

Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 739 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Lagkrav på farliga ämnen i varor för tillverkare och importörer (REACH, RoHS och konfliktmineraler) från Ramboll, fyll i dina uppgifter: