Visa utbildning.se som: Mobil

Byggarbetsmiljösamordnare BAS-P och BAS-U

Ramboll
Kort om utbildningen
1 dag
6 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-02-03 09:00 - Distans
Distans, Göteborg, Stockholm
Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
6 800 SEK
2021-02-03

Stockholm
6 800 SEK
2021-04-21

Göteborg
6 800 SEK
2021-05-11
Byggarbetsmiljösamordnare BAS-P BAS-U

Kursbeskrivning

Den här utbildningen vänder sig framför allt till dig som ska axla rollen som Byggarbetsmiljösamordnare BAS-P BAS-U. Kostnadsfri ID06 registrering ingår.

Du får grundläggande kunskaper om vilka lagkrav som gäller, hur du kan arbeta med byggarbetsmiljösamordning, hur du bedömer risker och upprättar en arbetsmiljöplan. Vi går igenom ansvarsfördelningen mellan olika roller i processen.

För att kunna vara en bra BAS behövs tillräckliga kunskaper, det krävs att du kan bevisa att du har tillräckliga kunskaper genom någon form av utbildningsbevis. Därför får du efter utbildningen utföra ett kunskapstest, för att bevisa att du tagit till dig de kunskaper som krävs. Efter godkänt test får du ett diplom som intygar att du har tillräckliga kunskaper.

Testet utförs efter utbildningen.

ID06 registrering

Ramboll kan nu erbjuda kostnadsfri ID06 registrering. Ange i din anmälan om du vill ha ID06 registrering.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Förkunskaper

För att kunna ta rollen som BAS behöver du utöver det du får med dig från kursen ha utbildning och erfarenhet från projektering respektive byggledning för den typ av projekt som du avser att vara BAS för. Du behöver också ha allmänna arbetsmiljökunskaper. Men du behöver inga förkunskaper för att kunna ta till dig dagens innehåll.

Erbjudande för nya kunder!

Erbjudande: Gå 2 för 1 

Kompetensutveckling får större effekt på hemmaplan om man är två som delar de nya kunskaperna. Därför fortsätter vi erbjuda nya kunder att gå 2 deltagare och betala för 1 på valfri kurs. Ange Gå2för1 i din anmälan.

Målgrupp

Kursen vänder sig i första hand till dem som ska representera sin arbetsgivare i rollen som BAS-P eller BAS-U. Även Byggherrar/beställare, entreprenörer, arkitekter, konstruktörer ansvarig för samordningen och andra som är involverade i byggprocesser har glädje av utbildningen.

Kursinnehåll

 • Föreskriften ”Bygg och anläggningsarbeten”
 • Byggarbetsmiljösamordnarens och byggherrens/beställarens roll och ansvar
 • Riskanalyser
 • Att upprätta en arbetsmiljöplan och att förvalta den
 • Att utöva backuppansvaret
 • Kortfattad beskrivning av Arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen, Systematiskt arbetsmiljöarbete och några andra föreskrifter som är centrala i byggnads- och anläggningsprojekt

Upplägg

Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs utifrån vårt digitala klassrum i vårt system för E-learning. Där får du tillgång till allt kursmaterial och kan interagera med kursledaren och de andra kursdeltagarna. Föreläsningen sker via Teams, GoToWebinar eller motsvarande och det kommer finnas möjligheter till diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Investering

Kursavgift

6.800 kr (exkl. moms).

I priset ingår kursdokumentation. På klassrumsutbildningar ingår även lunch och fika.

Beställningsvillkor

 • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
 • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder.                        

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Examen, diplom m.m.

Vid godkänt provresultat får deltagaren: 

 • Kursdiplom
 • Kostnadsfri registrering av BAS-P och BAS-U på ID06-kortet
 • Ange i anmälan om du vill ha ID06 registrering

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Byggarbetsmiljösamordnare BAS-P och BAS-U, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 24 recensioner.

Donny Hasslöf LEVA i Lysekil AB
(5)
En mycket trevlig och engagerad utbildare som verkligen gjorde så man fick upp intresset för utbildningen samt att det var lätt att förstå innehållet av kursen
Jonas Annemark
(5)
Bra kursledare och väl genomarbetad kursdokumentation.
Per Blomberg
(4)
Tyckte att det var bra då vi bara var 3 st så kunde vi gå in på det som vi själva tyckte var intressant Kursledaren var bra och tydlig.

Ramboll

Ramboll

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildning och...


Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Ramboll

Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Byggarbetsmiljösamordnare BAS-P och BAS-U från Ramboll, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,3)
Baseras på 24 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 653 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar